Сакам да се истетовирам вака нешто, кога ке се роди бебушот, со неговите отисоци од стапалчината Тоа ми е замисла, а за реализација , малце ќе размислиме
Имам 4 тетоважи од која едната е името и датата на раѓање на мојот син (иста имаме и јас и маж ми),1 посветена на љубовта кон маж ми (кога ја правев ми беше дечко),1 исто така за маж ми направена дента кога се веривме(имаме иста)и една со кинески знаци каде се опишани животот и љубовта.
Би сакала да се истетовирам но сега за сега не некој трајна тетоважа..може од тие што траат 6 месеци (само што незнам каде прават вакви тетоважи во нашава Македонија , знам за оние што шетаат по плажите во Грција, ама не ми е баш сигурно тоа тетовирање, којзнае дали се чисти иглите и дали не ги употребуваат по повеќе пати) Инаку, би сакала да биде на вратот..нешто вакво : Спојлер или хороскопскиот знак..(исто пак на вратот) За понатаму ќе видам, можеби ќе си направам и трајна, но некоја со значење...
Нема тетоважа 6 месеци, имаш 3 вида тетоважи. 1. Трајна 2. Полутрајна која се прави исто како трајната игла, болка, нега, само со различни бои кои со тек на времето бледеат и ако првите 2-3 години ти се убава тетоважа може уште 5 години да носиш сива грда тетоважа на себе. А може и за 2 години да ти ја снема, се зависи од боја и кожата 3. И оние 6 месеци што ги спомна се со кна и со четкиче перце и не се со игла нормално, не болат траат 10тина дена, нормално зависи колку ќе се бањаш Него тетоважата на Пуфчето погоре е нааааааааааааааајубавата тетоважа што сум ја видела. Си ја зачував. Прекрасно нешто!!! Додека оние погоре ѕвезди се срање невидено. Дури видов девојка во градов цел грб со 15тина и тоа големки ѕвезди. Џоа звездено небо. Срање во боја! Никакво значење туку си го шкрткаш без везе телото и тоа на големи размери у случајот цел грб.
Оваа, кога-тогаш ке биде! Симболот за стрелец-мојот хороскопски знак. http://www.tattoojohnny.com/product...0240,ANF-00029,DXF-00077,DOF-00023,DPF-00167,
Многу сакам тетоважа да си направам, ама пуста фобија од игли.... Тешко дека некогаш ќе успеам. Инаку, сакам некоја мала тетоважа, не шарена, во 2 бои-нешто како ѕвездичка на пример, нешто такво малечко....И тоа сакам да биде на ногата над скочниот зглоб од задна страна (не знам дали добро објаснив ). Се надевам еден ден сепак ќе соберам храброст за да се истетовирам.
Планирам мојата прва тетоважа да биде или мојот хороскоп (шкорпија) кој би стоел позади на вратот или иста како сликава позади увото клуч
така и направив.си отидов бт и му се јавив и му реков јас правам тетоважа...малку беше лут но на крај ја бендиса и рече дека можеби и тој ќе си направел.....абе мажи
Ептен ми се допаѓа тетоважата која ја постави пуфи-цуци. Ова е дефинитивно најпрекрасната тетоважа која сум ја видела во мојот живот! Ах. Патем, има големо значење. Инаку, мене ми е страв од игли. Ама, може еден ден ќе преболам болката, кој знае.
Tоа размислувам деновиве ... To be or not to be Немам страв ни од иглите ни од болката, но ме предомислува тоа што кожата се растегнува во тек на бременост (а сакам на стомак да ставам), па на што ќе личи после тоа
Сакам тетоважи супер ми се и многу ми се допадна тетоважата што ја постави пуфи цуфи слатка е. Би сакала да ставам но бидејќи сум многу мала сеуште за тетоважа ќе си почекам додека да направам 18 години!
убави ми се, но искрено не би направила такво нешто само од причина што знам дека после извесно време веќе нема да ми се допаѓа
Одсекогаш сум сакала тетоважи. Скоро 3 години се мислев каде и што да ставам. Пред 3 месеци конечно се решив и се истетовирав. Тетоважата ми е на место кое не е постојано изложено и ми значи. Знам дека нема да се покаам. И нормално тетовирањето е заразно така да сега сум во потрага по втора тетоважа