Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607
    Добро со кој мозок сте отишле и сте истетовирале ѕвезди и глупости.. ц ц ц
    (смајлиштосекрсти)

Јас доколку би се тетовирала тоа би било мноооооогу мала тетоваза и би имало значење или би ме опишувала мене како личност!!

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. chocolate.chick

chocolate.chick Популарен член

Се зачлени на:
    9 ноември 2011
    Пораки:
    922
    Допаѓања:
    644
    Јас сум ЗА тетоважи, но доколку си доволно возрасен. Ако го направиш во период пред 20 години може тетоважата да се унакази зошто сеуште кожата е во делот на развивање така што ќе се растегне и со тоа тетоважата ќе изгледа само како шлапаница. И секако доколку има некое значење, зошто да не :lol:

На mari77 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TattooCat

TattooCat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Pred da stavis bilo kakva tetovaza moras da ispitas za nejzinoto znacenje ... toa mozebi vo Makedonija i nema tolku zacestena vaznost - lugeto samo se tetoviraat kolku da imaat nesto i da se vo trend ili taka nareceno da se IN :D ... Dodeka ako odis nadvor od nasite prekrasni granici :) lugeto tamu (dodeka tetovazata ti e na vidliv del od teloto ili odis na odmor i na plaza ;)) ke gledaat malku razlicno na toa :D - na nekoj nacin tetovazata go otkriva, da receme, najskrieniot del od tebe - zatoa primer gledam za zafrkancija, nekoja zelba za da se istakanat vo drustvoto vo koe se naogaat, ili pak cisto za da zadovolat nekoja svoja mala skriena zelba za delikvencija, se tetoviraat tri tocki kako triagolnik megu palecot i pokazalecot - toa znaeme deka se positovetuva najcesto so zatvorski beleg :( ........
    Megutoa tetovazata ja nosis podolg vremenski period na teloto (ili cel zivot) taka da moe mislenje (a go preporacuvam toa na site koi se tetoviraat) taa da ima nekoe znacenje, za tebe osobeno ...
    Ako ne si siguren sto oznacuva tetovazata prebaraj na net :) ili prasaj nekoj tattoo artist ili prasaj me mene :)

Pozdrav za site koi sakaat da se tetoviraat ili sakaat tetovazi :D

4. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    За да се стави тетоважа пред се лицето треба да биде добро запознаено со целата рпоцедура, да биде информирано за сите последици и сл.
    Јас сум за тетоважи, премногу ги сакам, но само кога се плански направени и со некое значење. Добро сега има луѓе на кои едноставно им стои тетоважа , па каква и да ја стават(во граници на нормалата нормално).
    За сега имам спремено две тетоважи кои сакам да ги ставам, но најискрено не би одела сама, пред се зошто се плашам од болка, па знам дека ќе ми биде потребна морална поддршка. За да го решам овој проблем,а да ја остварам својата желба го чекам дечко ми да ми прави друштво(тој веќе има неколку тетоважи кои одлично му стојат, јас лично му ги обожавам :rock: ).

5. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Мала сум за трајни тетоважи, инаку би ставила малечка.
    Али не би ставила име на дечко во никој случај.
    Тоа е најголема грешка што многу ја направиле.. Ќе раскинете и што после? :^)
    Нема логика :x
    Инаку би ставила на прст, на врат и позади уво

6. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    Вака, заинтерисирана сум за се истетовирам. Тетоважата што ја сакам е еден сантиметар до сантиметар ипол голема и е едно хебрејско зборче. Колку од прилика ке ме чини? одпилика толку е голема _______ :D

7. innamylove

innamylove Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2011
    Пораки:
    379
    Допаѓања:
    231
    :)

Прикачени фајлови:

8. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    Зошто мислиш дека ѕвездите немаат некакво значење?
    Или пеперутките?

Ако мислеше на тие што ставаат тетоважи за мода, не значи дека ставаат на нив само пеперутки и ѕвезди.

Мојата тетоважа е одамна смислена,сега само чекам погоден момент.
    Премногу детално ја нацртав, незнам како ќе успее на тело, средна накај мала тетоважа со 4 елементи...
    Посебно ќе ми биде мило зошто не гледав по никаква слика, туку сама ја нацртав и секој дел е еден со друг неразделив.
    Ќе видиме што ќе испадне .. :)

9. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Би требало ефтино да ти испадне. До 1000 денари најмногу.

10. BlackSwan5

BlackSwan5 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    3.559
    Едно време си замислив да се тетовирам дури и си одлучив каква тетоважа.
    Сакав ѕвездички како на Ријана,на вратот или на ногата.

Но си знаев дека не сум до оние што кога нешто ќе наумат одма го остваруваат а и многу имам страв од игли и болка па се остана само на тоа.Но се надевам дека наскоро ќе соберам храброст да си направам тетоважа.Не сакам ништо грубо или пренападно,ѕвездички или некоја друга мала тетоважа која ќе претставува или ќе има некое значење за мене

На Lepaaa му/ѝ се допаѓа ова.
  11. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
  12. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Се согласувам со Women in red, какво значење молам некој да ми објасни има ѕвездата????

За пеперутка ајде сфаќам преобразба, нов почеток и слично ама секој втор го става со причина од типот Лила, колку е слатка, убавка со крилцава!

Тетоважата според мене треба да има големо значење а не Twinkle, twinkle little star.

Ама телото ни е лична сопственост, па така да секој му прави што сака.

13. mari77

mari77 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    9
    епа вака бидејки и на мојата тетоважа има звезда ке објаснам.мојата тетоважа го приказува мојот астролошки знак а астрологијата е тесно поврзана со звездите .во средината се наоѓа знакот на овен а другите симболи нема да ги објаснам зошто се моја приватна работа.сепак тетоважата треба да има значење и мој совет е убаво да изберете пред да се тетовирате -без брзање.и лично мене ми се допаѓаат мали тетоважи, нежни .

14. SarahTayMomsen

SarahTayMomsen Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    959
    Допаѓања:
    650
    ЈАС САКАМ!

15. Lola-M

Lola-M Популарен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2011
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    536
    Уффф, со тетоважи нема играње.Тоа е нешто што ќе го носите на себе и со себе цел живот, сакале вие тоа или не.Затоа ДОБРО размислете ДАЛИ навистина сакате тетоважа и ШТО сакате да истетовирате ПРЕД ДА ГО НАПРАВИТЕ ТОА.
    Јас сакав тетоважа од секогаш, но се плашев од помислата дека еден ден повеке нема да ја сакам како дел од мене.Ја направив на 28 години кога ДЕФИНИТИВНО сватив дека САКАМ такво нешто на себе.И да, никогаш не се покајав, се уште гордо ја носам.
    И покрај се, сметам дека за таков потез треба извесна зрелост

16. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Сакам ваква :

...и тоа на задната страна од раката, баш кај вените! Ама немам храброст јас за тоа... :rofl:

Прикачени фајлови:

• 1.jpg
      1.jpg
      Големина на фајлот:
      17,6 KB
      Прегледи:
      259
  17. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    Ма си ја обожавам! Имам истетовирано мачка мнјаауу :inlove:

18. nenuska

nenuska Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2010
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    461
    кога имав некаде 17 год толку бев загреана за тетоважа поточно многу сакав делфини на кичмата,имав видено слика ама некако не успеам да соберам доволно храброст пошто ужасно се плашам од игли,и добро е што не сум отишла пошто сега веке би се покајала

19. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Еј баш ме интересира каква ти е мачка и каде ја истетовира (на телото мислам :) )??

И јас планирам наскоро тетоважа мачка и ме интересира како излегла на друг, немам видено никој со ваква тетоважа.

20. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Многу е важно да пазите на кој дел од телото ќе се истетовирате. Избегнувајте подлактици, врат, дури ни на глужд не би препорачала. Факт е дека јаките фирми имаат дискриминаторски однос кон тетоважи што се на видно место, размислете и од тој аспект.

Или ако веќе сакате тетоважа на внатрешниот дел на раката во коренот на дланката, гледајте да е мала за да може да биде покриена со часовник/алка.