Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
  2. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296
    Девојки,сакам да прашам тие што сте се тетовирале , за негата после тетовирањето.
    Јас вчера се тетовирав и тоа баш на половината . Тетоважата почна да тече ,знам дека тоа е гној од раната , се мачкам со јекодерм ,така ми кажа дечкото што ми ја правеше тетоважата , но ме интересира може ли да ставам фолија од оние прозирните што ги ставаат после тетовирањето ?
    Ве молам за одговор итно ми е ! Неможам да мрднам страв ми е дека лепи !

3. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    Не, остави ја кожата да дише и доколку можеш не ја покривај додека си дома или барем на топло, не ја допирај и мачкај ја 2-3 пати во денот. Фолијата ја ставаат за да ја заштитат тетоважата од надворешни влијанија, а не против гноење.

На mari77 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. mia9184

mia9184 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    337
    Допаѓања:
    296
    Да знам дека треба да дише ,но мислев да ставам фолија ептен ако треба да излезам за кратко ,да не се залепи за алиштата .
    Сепак фала за одговорот :)

5. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    незнам коку е добро и јекодерм да ставасх мојот Татто мајстор рече да ставам вазелин и никако не треба да осуши или да е сува....дури и за банјанје рече да ставам вазелин

плус ставав некоја маст но појма немам како се викаше...тетоважата ми е од 2008

6. marama

marama Форумски идол

Се зачлени на:
    20 април 2010
    Пораки:
    6.428
    Допаѓања:
    91.574
    Сакам тетоважа, знам што сакам и каде сакам да биде. Сакам да биде змија, во форма на буквата С. Змијата ми е совршена, начинот на кој што се движи, ми се допаѓа што напаѓа само кога е во опасност, па и често за себе си велам дека сум како змија. Буквата С за мене има огромно значење. Толкму С ја избрав затоа што личноста која би требало да биде најважна во мојот живот, со мене поминала многу краток период. Затоа што ми недостига неизмерно многу сакам да имам нешто што ме потсетува дека е дел од мене.
    Сакам да биде на зглобот каде почнува дланката, за да можам да ја покривам со часовник или некоја алка ако некогаш сметам дека треба.
    Но, бидејќи сум подложна на алергии ми е страв да не се искомплицира, па го одолговлекувам тетовирањето.

7. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549

Имам мачка на десната страна на местото каде што се бубрезите :)

8. m3a3c3a3

m3a3c3a3 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2011
    Пораки:
    414
    Допаѓања:
    259
    mia9184 правев тетоважа пред повеќе од 1 месец и би ти го кажала истото со и figgi MK дека тетоважата мора цело време да е намачкана со крем(јас користев пантенол,и не броев колку пати ставав ама сигурно 5-6 пати) и да не ставаш многу голем слој туку колку да свети.а и да не заборавам 3 пати во денот ја миев со медицински сапун за да не ми се инфицира.Marama и јас сум алергична на се прво сум алергична на секаков метал освен на злато,и разговарав со татоо мајсторот бидејќи ми беше страв да не се нафрлам од иглата и ми рече дека нема шанси да ми се инфицира или недај Боже нешто друго затоа што секој ден ги чистеле иглите(исто како на заболекар да работи со нечисти инструменти),и иглата не влегува во кожата туку е површински и фала му на Бога до сега се е во ред.Ако стварно го посакуваш тоа и се премислуваш заради што си подложна на алергии не плаши се оди и направи ја тетоважата.Ти го кажувам ова од лично искуство а не од рекла казала :)

На marama му/ѝ се допаѓа ова.
  9. awee

awee Истакнат член

Се зачлени на:
    6 ноември 2011
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    117
    Сакам тетоважа на вратот.(од назад).
    ама има проблем што татко ми ми има кажано ако се истетовирам ќе зажалам.(од него) :lol:

10. candygirl

candygirl Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2010
    Пораки:
    242
    Допаѓања:
    99
    еве ја мојата

Прикачени фајлови:

11. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.130
    Сакам јас некоја ваква малецка на раката,или на половината малку поголема..
    Ама татко ми ми рече дека ќе ми ја откорне со се месо така да не ризикувам :)

На ani22 и Lepaaa им се допаѓа ова.
  12. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
    http://www.bezpardon.mk/foto-najloshite-tetovazhi/

Не Неможам а да не Ви ги покажам и вам !!!
    Девојки.....Момции....Фемина читателииииии
    ВНИМАВАЈТЕ на кој ќе дозволите да го направи ова нешто !!!! :fubar:

13. TattooCat

TattooCat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Пред да се тетовираш размисли добро, и доколку навистина сакаш тогаш размисли каква тетоважа и замисли си и прашај за нејзиното значење ... цел живот ќе ја носиш - па тогаш и треба да си има некое значење за тебе бидејќи ќе биде дел од твоето тело и твоето Јас ...
    Откако ќе си размислиш за тоа, ќе му одговориш на дечкото дека има многу големо значење за тебе тетоважата и ќе си замислиш или измислиш некоја приказна за твојата тетоважа но највероватно веќе ќе има приказна штом има значење - и ќе му ја кажеш нему :) и малку :* :* :* нема да се на одмет ;)

14. TattooCat

TattooCat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    OOO Навистина лошо...катастрофа :tmi: ... пред се треба да е хигиенски и професионално ... не треба да си играме со кожата и телото :fubar:

На figgiMK му/ѝ се допаѓа ова.
  15. TattooCat

TattooCat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Дури и 1000 денари е многу ... за тетоважа без боја и толку мала :)

16. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Сакам многу ама па несакам трајна, несакам ни полутрајна и ко ќе видиш на крај подобро не! :rofl:

17. TattooCat

TattooCat Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Точно се треба да е дезинфицирано, сите игли и инструменти - баш како пред операција :)
    И да не се повторувам - погоре наведеното е добро објаснето :hai:

18. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    обожавам тетоважии,ама обожавам не сум се никад тетовирала а мн сакам ама мн ми е страв :lol:

19. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    па кој си поиграл вака ова као вампирчина мали да се :rofl: :rofl:

20. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на: