Девојки,сакам да прашам тие што сте се тетовирале , за негата после тетовирањето. Јас вчера се тетовирав и тоа баш на половината . Тетоважата почна да тече ,знам дека тоа е гној од раната , се мачкам со јекодерм ,така ми кажа дечкото што ми ја правеше тетоважата , но ме интересира може ли да ставам фолија од оние прозирните што ги ставаат после тетовирањето ? Ве молам за одговор итно ми е ! Неможам да мрднам страв ми е дека лепи !
Не, остави ја кожата да дише и доколку можеш не ја покривај додека си дома или барем на топло, не ја допирај и мачкај ја 2-3 пати во денот. Фолијата ја ставаат за да ја заштитат тетоважата од надворешни влијанија, а не против гноење.
Да знам дека треба да дише ,но мислев да ставам фолија ептен ако треба да излезам за кратко ,да не се залепи за алиштата . Сепак фала за одговорот
незнам коку е добро и јекодерм да ставасх мојот Татто мајстор рече да ставам вазелин и никако не треба да осуши или да е сува....дури и за банјанје рече да ставам вазелин плус ставав некоја маст но појма немам како се викаше...тетоважата ми е од 2008
Сакам тетоважа, знам што сакам и каде сакам да биде. Сакам да биде змија, во форма на буквата С. Змијата ми е совршена, начинот на кој што се движи, ми се допаѓа што напаѓа само кога е во опасност, па и често за себе си велам дека сум како змија. Буквата С за мене има огромно значење. Толкму С ја избрав затоа што личноста која би требало да биде најважна во мојот живот, со мене поминала многу краток период. Затоа што ми недостига неизмерно многу сакам да имам нешто што ме потсетува дека е дел од мене. Сакам да биде на зглобот каде почнува дланката, за да можам да ја покривам со часовник или некоја алка ако некогаш сметам дека треба. Но, бидејќи сум подложна на алергии ми е страв да не се искомплицира, па го одолговлекувам тетовирањето.
mia9184 правев тетоважа пред повеќе од 1 месец и би ти го кажала истото со и figgi MK дека тетоважата мора цело време да е намачкана со крем(јас користев пантенол,и не броев колку пати ставав ама сигурно 5-6 пати) и да не ставаш многу голем слој туку колку да свети.а и да не заборавам 3 пати во денот ја миев со медицински сапун за да не ми се инфицира.Marama и јас сум алергична на се прво сум алергична на секаков метал освен на злато,и разговарав со татоо мајсторот бидејќи ми беше страв да не се нафрлам од иглата и ми рече дека нема шанси да ми се инфицира или недај Боже нешто друго затоа што секој ден ги чистеле иглите(исто како на заболекар да работи со нечисти инструменти),и иглата не влегува во кожата туку е површински и фала му на Бога до сега се е во ред.Ако стварно го посакуваш тоа и се премислуваш заради што си подложна на алергии не плаши се оди и направи ја тетоважата.Ти го кажувам ова од лично искуство а не од рекла казала
Сакам тетоважа на вратот.(од назад). ама има проблем што татко ми ми има кажано ако се истетовирам ќе зажалам.(од него)
Сакам јас некоја ваква малецка на раката,или на половината малку поголема.. Ама татко ми ми рече дека ќе ми ја откорне со се месо така да не ризикувам
http://www.bezpardon.mk/foto-najloshite-tetovazhi/ Не Неможам а да не Ви ги покажам и вам !!! Девојки.....Момции....Фемина читателииииии ВНИМАВАЈТЕ на кој ќе дозволите да го направи ова нешто !!!!
Пред да се тетовираш размисли добро, и доколку навистина сакаш тогаш размисли каква тетоважа и замисли си и прашај за нејзиното значење ... цел живот ќе ја носиш - па тогаш и треба да си има некое значење за тебе бидејќи ќе биде дел од твоето тело и твоето Јас ... Откако ќе си размислиш за тоа, ќе му одговориш на дечкото дека има многу големо значење за тебе тетоважата и ќе си замислиш или измислиш некоја приказна за твојата тетоважа но највероватно веќе ќе има приказна штом има значење - и ќе му ја кажеш нему и малку нема да се на одмет
OOO Навистина лошо...катастрофа ... пред се треба да е хигиенски и професионално ... не треба да си играме со кожата и телото
Точно се треба да е дезинфицирано, сите игли и инструменти - баш како пред операција И да не се повторувам - погоре наведеното е добро објаснето
Знам за една тетоважа на која со АРИЕЛ фонд е напишано кирилично АЦА ЛУКАС .....и таа е на градите на една девојка .... па има и такви хихих