Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Angus

Angus Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    2
    Добра е, за најдобра не можам да тврдам. Единствен проблем е што е крајно неуслужлива, непријатна, а и треба многу да ја измолиш за да те истетовира, затоа што нели, тетовира само тоа што смета дека за неа е придзвик.

А дали има некој искуство со Боби, студиото му е во Скопјанка?[/quote

Јас имам неколку тетоважи и сите ги правев кај Боби, многу сум задоволна, одлично си ја работи работата има трпение, се е чисто и стерилизирано, доколку се решиш да се тетовираш јас топло ти го препорачувам :)

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  2. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128
    Еве ти уште една идеа за маче :)

На Mermaid90 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. flowergarden

flowergarden Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    418
    Има ли некој што се покајал за тетоважа? Каде ги ставате? Јас имам идеја што би ставила, но не знам каде и страв ми е да не зажалам некој ден. Поделете искуства :)

4. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2011
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    128
    Јас до сега се немам покајано а не ми се верува дека еден ден би се покајала. ЕДната ми е на грбот а другата на ребра :)

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    За кого збориш сонце? За таа пендева ли како беше!? Девојката има спонзорства само, иначе не е баш кој знае што. Има многу подобри од неа...

6. mouse

mouse Истакнат член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    338
    Имал ли некој искуство со Игор Механџиски? Велат бил добар ама изгор..

7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.662
    Допаѓања:
    6.535
    А знае некој каде може да ми стават привремена тетоважа, онаа со к'на што трае 2-3 недели? И колку ќе ме чини. За во Скопјево прашувам. :)

8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Да, јас имам три од него. И баш таа мачката погоре е од него. Супер работи, нема утка дечкото. :)

9. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    Моментално немам ниедна тетоважа на мене али сакам да ставам. Би сакала тоа да се важни дати (мој роденден или родендени на моите деца) или отисок од стапало на бебушко, или географски координати на некоја многу битна локација. Во секој случај тетоважата да има значење. Да не е туку така ставено колку од мерак да се има. Мене не ми се допаѓаат самовили, кукли, цвекиња, делфини, зајци и такви ствари...но ова е лично мое видување. За останатите ... секој за себе си знае.

Не знаев дека Џоли имала координати тетоважа ... ич не ја сакам :puke:

10. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2011
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    1.094
    Како оди грижа и нега на тетоважата после, може некој што има да ми каже што се користи итн?

11. seagirl

seagirl Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    101
    Допаѓања:
    27
    за нега на тетоважата се корити: После тетовирање се става гентамицин или герамицин најчесто една недела се мачка тетовираното место на неколку часа, и со малку подебел слој при туширање а потоа јакодерм мислам се вкаше за потхранување на кожата и тоа е тоа. Знам бидејќи имам две тетоважи и многу си ги сакам.

12. beached

beached Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    1.697
    Јас од старт ја мачкав со Јекодерм.Пет пати на ден ја мачкав..а сабајле и пред спиење убавезно миење и пак мачкање со Јекодерм.
    После еден месец продолживт само после туширање на вечер да ја мачкам со млеко дело,као демек за сјај ама нема врска.
    И користев ептен тенок слој од кремот,зато шо е мрсен и ми праеше зрнца.

13. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Не е битно дали гентамицин, герамицин, јекодерм или павловичева ќе користиш. Сите се со регенерирачко дејство и витаминизирани. Битно првите 5-7 дена во никој случај да ти е сува тетоважата и мин. 5 пати дневно да ја мачкаш.

14. Shelea

Shelea Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    4.257
    Допаѓања:
    43.758
    Најдов едно можно идно тетоважиче, ме гребе пак помисла да се чкртнам... Иако е слична на првата што ја имам, ми се бендиса како концепт, иако не сакам дупликати, можеби ќе смислам уште нешто, ама идејата е таа:

Прикачени фајлови:

• tatoo.jpg
      tatoo.jpg
      Големина на фајлот:
      6,1 KB
      Прегледи:
      308
  15. EuRo

EuRo Активен член

Се зачлени на:
    13 мај 2012
    Пораки:
    19
    Допаѓања:
    15
    Тетоважа според мене е нешто што е врежано во вашето срце и вашиот живот а потоа и на вашето тело,треба да симболизира нешто што никогаш нема да се промени.Би направила тетоважа со имињата на моите деца,би ставила тетоважа со анти-канцер порака заради периодот со борбата против истиот и тетоважа за љубовта и благодарноста кон луѓето што ме израснале.

На lackygirl му/ѝ се допаѓа ова.
  16. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
  17. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300
  18. IviA

IviA Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    217
    Допаѓања:
    24
    И јас после толку мислеље и чекаље си ставив тетоважа над глуждот , ја правев во Бугарија , и сум задоволна :D :D

19. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    5.857
    Допаѓања:
    32.448
    Јас правев тетоважа пред 6-7 месеци на раката и сум задоволна. сега планирам да правам уште 2. на почетокот ми беше страв, но воопшто не болеше...

20. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    814
    јас имам иницијал од моето име на левата рака кај зглобот, треба да ја повторам малце ми е избледена многу си ја сакам и топ изгледа. не би ставала повторно тетоважа не сакам да се цртам беспотребно зошто сметам дека тетоважа се става ако нешто ти значи и сакаш тоа да го носиш цел живот на твоето тело, ова го кажувам бидејки мои другарки што се имаат тетовирано се каат зошто истетовирале некои глупи цртежи навидум убави ама незначајни, мене тоа ми е ужас