Тетоважа

Discussion in 'Тело' started by magic, Dec 23, 2009.

1. Angus

Angus Активен член

Добра е, за најдобра не можам да тврдам. Единствен проблем е што е крајно неуслужлива, непријатна, а и треба многу да ја измолиш за да те истетовира, затоа што нели, тетовира само тоа што смета дека за неа е придзвик.

А дали има некој искуство со Боби, студиото му е во Скопјанка?[/quote

Јас имам неколку тетоважи и сите ги правев кај Боби, многу сум задоволна, одлично си ја работи работата има трпение, се е чисто и стерилизирано, доколку се решиш да се тетовираш јас топло ти го препорачувам :)

starfish likes this.
  2. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Еве ти уште една идеа за маче :)

Mermaid90 likes this.
  3. flowergarden

flowergarden Популарен член

Има ли некој што се покајал за тетоважа? Каде ги ставате? Јас имам идеја што би ставила, но не знам каде и страв ми е да не зажалам некој ден. Поделете искуства :)

4. bonbona92

bonbona92 Истакнат член

Јас до сега се немам покајано а не ми се верува дека еден ден би се покајала. ЕДната ми е на грбот а другата на ребра :)

5. DigY

DigY Популарен член

За кого збориш сонце? За таа пендева ли како беше!? Девојката има спонзорства само, иначе не е баш кој знае што. Има многу подобри од неа...

6. mouse

mouse Истакнат член

Имал ли некој искуство со Игор Механџиски? Велат бил добар ама изгор..

7. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

А знае некој каде може да ми стават привремена тетоважа, онаа со к'на што трае 2-3 недели? И колку ќе ме чини. За во Скопјево прашувам. :)

8. DigY

DigY Популарен член

Да, јас имам три од него. И баш таа мачката погоре е од него. Супер работи, нема утка дечкото. :)

9. Bubbi

Bubbi Популарен член

Моментално немам ниедна тетоважа на мене али сакам да ставам. Би сакала тоа да се важни дати (мој роденден или родендени на моите деца) или отисок од стапало на бебушко, или географски координати на некоја многу битна локација. Во секој случај тетоважата да има значење. Да не е туку така ставено колку од мерак да се има. Мене не ми се допаѓаат самовили, кукли, цвекиња, делфини, зајци и такви ствари...но ова е лично мое видување. За останатите ... секој за себе си знае.

Не знаев дека Џоли имала координати тетоважа ... ич не ја сакам :puke:

10. goddess.Of.chaos

goddess.Of.chaos Популарен член

Како оди грижа и нега на тетоважата после, може некој што има да ми каже што се користи итн?

11. seagirl

seagirl Истакнат член

за нега на тетоважата се корити: После тетовирање се става гентамицин или герамицин најчесто една недела се мачка тетовираното место на неколку часа, и со малку подебел слој при туширање а потоа јакодерм мислам се вкаше за потхранување на кожата и тоа е тоа. Знам бидејќи имам две тетоважи и многу си ги сакам.

12. beached

beached Истакнат член

Јас од старт ја мачкав со Јекодерм.Пет пати на ден ја мачкав..а сабајле и пред спиење убавезно миење и пак мачкање со Јекодерм.
    После еден месец продолживт само после туширање на вечер да ја мачкам со млеко дело,као демек за сјај ама нема врска.
    И користев ептен тенок слој од кремот,зато шо е мрсен и ми праеше зрнца.

13. DigY

DigY Популарен член

Не е битно дали гентамицин, герамицин, јекодерм или павловичева ќе користиш. Сите се со регенерирачко дејство и витаминизирани. Битно првите 5-7 дена во никој случај да ти е сува тетоважата и мин. 5 пати дневно да ја мачкаш.

14. Shelea

Shelea Форумски идол

Најдов едно можно идно тетоважиче, ме гребе пак помисла да се чкртнам... Иако е слична на првата што ја имам, ми се бендиса како концепт, иако не сакам дупликати, можеби ќе смислам уште нешто, ама идејата е таа:

Attached Files:

15. EuRo

EuRo Активен член

Тетоважа според мене е нешто што е врежано во вашето срце и вашиот живот а потоа и на вашето тело,треба да симболизира нешто што никогаш нема да се промени.Би направила тетоважа со имињата на моите деца,би ставила тетоважа со анти-канцер порака заради периодот со борбата против истиот и тетоважа за љубовта и благодарноста кон луѓето што ме израснале.

lackygirl likes this.
  16. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

17. figgiMK

figgiMK Популарен член

18. IviA

IviA Истакнат член

И јас после толку мислеље и чекаље си ставив тетоважа над глуждот , ја правев во Бугарија , и сум задоволна :D :D

19. iloveyou29

iloveyou29 Queen of beauty

Јас правев тетоважа пред 6-7 месеци на раката и сум задоволна. сега планирам да правам уште 2. на почетокот ми беше страв, но воопшто не болеше...

20. IJAE

IJAE Истакнат член

јас имам иницијал од моето име на левата рака кај зглобот, треба да ја повторам малце ми е избледена многу си ја сакам и топ изгледа. не би ставала повторно тетоважа не сакам да се цртам беспотребно зошто сметам дека тетоважа се става ако нешто ти значи и сакаш тоа да го носиш цел живот на твоето тело, ова го кажувам бидејки мои другарки што се имаат тетовирано се каат зошто истетовирале некои глупи цртежи навидум убави ама незначајни, мене тоа ми е ужас