Добра е, за најдобра не можам да тврдам. Единствен проблем е што е крајно неуслужлива, непријатна, а и треба многу да ја измолиш за да те истетовира, затоа што нели, тетовира само тоа што смета дека за неа е придзвик. А дали има некој искуство со Боби, студиото му е во Скопјанка?[/quote Јас имам неколку тетоважи и сите ги правев кај Боби, многу сум задоволна, одлично си ја работи работата има трпение, се е чисто и стерилизирано, доколку се решиш да се тетовираш јас топло ти го препорачувам
Има ли некој што се покајал за тетоважа? Каде ги ставате? Јас имам идеја што би ставила, но не знам каде и страв ми е да не зажалам некој ден. Поделете искуства
Јас до сега се немам покајано а не ми се верува дека еден ден би се покајала. ЕДната ми е на грбот а другата на ребра
За кого збориш сонце? За таа пендева ли како беше!? Девојката има спонзорства само, иначе не е баш кој знае што. Има многу подобри од неа...
А знае некој каде може да ми стават привремена тетоважа, онаа со к'на што трае 2-3 недели? И колку ќе ме чини. За во Скопјево прашувам.
Моментално немам ниедна тетоважа на мене али сакам да ставам. Би сакала тоа да се важни дати (мој роденден или родендени на моите деца) или отисок од стапало на бебушко, или географски координати на некоја многу битна локација. Во секој случај тетоважата да има значење. Да не е туку така ставено колку од мерак да се има. Мене не ми се допаѓаат самовили, кукли, цвекиња, делфини, зајци и такви ствари...но ова е лично мое видување. За останатите ... секој за себе си знае. Спојлер Не знаев дека Џоли имала координати тетоважа ... ич не ја сакам
за нега на тетоважата се корити: После тетовирање се става гентамицин или герамицин најчесто една недела се мачка тетовираното место на неколку часа, и со малку подебел слој при туширање а потоа јакодерм мислам се вкаше за потхранување на кожата и тоа е тоа. Знам бидејќи имам две тетоважи и многу си ги сакам.
Јас од старт ја мачкав со Јекодерм.Пет пати на ден ја мачкав..а сабајле и пред спиење убавезно миење и пак мачкање со Јекодерм. После еден месец продолживт само после туширање на вечер да ја мачкам со млеко дело,као демек за сјај ама нема врска. И користев ептен тенок слој од кремот,зато шо е мрсен и ми праеше зрнца.
Не е битно дали гентамицин, герамицин, јекодерм или павловичева ќе користиш. Сите се со регенерирачко дејство и витаминизирани. Битно првите 5-7 дена во никој случај да ти е сува тетоважата и мин. 5 пати дневно да ја мачкаш.
Најдов едно можно идно тетоважиче, ме гребе пак помисла да се чкртнам... Иако е слична на првата што ја имам, ми се бендиса како концепт, иако не сакам дупликати, можеби ќе смислам уште нешто, ама идејата е таа:
Тетоважа според мене е нешто што е врежано во вашето срце и вашиот живот а потоа и на вашето тело,треба да симболизира нешто што никогаш нема да се промени.Би направила тетоважа со имињата на моите деца,би ставила тетоважа со анти-канцер порака заради периодот со борбата против истиот и тетоважа за љубовта и благодарноста кон луѓето што ме израснале.
И јас после толку мислеље и чекаље си ставив тетоважа над глуждот , ја правев во Бугарија , и сум задоволна
Јас правев тетоважа пред 6-7 месеци на раката и сум задоволна. сега планирам да правам уште 2. на почетокот ми беше страв, но воопшто не болеше...
јас имам иницијал од моето име на левата рака кај зглобот, треба да ја повторам малце ми е избледена многу си ја сакам и топ изгледа. не би ставала повторно тетоважа не сакам да се цртам беспотребно зошто сметам дека тетоважа се става ако нешто ти значи и сакаш тоа да го носиш цел живот на твоето тело, ова го кажувам бидејки мои другарки што се имаат тетовирано се каат зошто истетовирале некои глупи цртежи навидум убави ама незначајни, мене тоа ми е ужас