Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    НЕ СТРОГО НЕ ! За ваквите тетоважи со кана дечко ми се истотевира во Грција на раката и после пола месец му се направи како да е од внатре истетовирано буквите се познават вака исто само без црно му стане црвено и буквите му беа подигнати отиде на дерматолог и му дадоа еден крем малце му се повлечи црвенилото и му се повлече некако.Не препорачиувам ваки глупи тетоважи !! добронамерно го кажувам ова :)

2. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Тетоважа сакам да си направам, но некаде после 18 години.
    Не ми се допаѓа кога ќе видам на 16 години, ставиле тетоважа, а уште одат научилиште. Не ми се допаѓа пред професорите, што ли ќе си помислат. Во моето училиште има многу девојки кои имаат тетоважи, но на повеќето им се на грбот, па се крие. Тоа е добро, може да ја покаже само со маичка со гол грб или фустанче или корсет.

Сакам мала тетоважа, на раката или на ногата. Многу сум чувствителна, се ме боли, па ми е некако страв, но помислата на тетоажата некако ме охрабрува. Не ми се допаѓаат некои големи тетоважишта, добро секоја тетоважа има значење за некого. Исто не ми се допаѓаат луѓе, на кои цели тела им се нацртани со тетоважи, па не се гледа гола кожа воопшто.

Кога би си правела тетоважа, би одбрала птици, ластовици, црна боја. Птицата го претставува мојот слободен живот, плус јас сум слободна личност, опуштена, дружељубива.
    Може воздушен балон, симбол на мојот авантуристички живот.
    Можеби fighter, борец сум.

На PeaceLoveBasketball му/ѝ се допаѓа ова.
  3. WomanInRed

WomanInRed Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    1.605
    Допаѓања:
    1.607

Значи, ко прво и основно, не ми е првпат, секогаш кога идам на одмор кејф ми е да си направам колку да ми помине.. минатото лето заедно со братучетка ми направивме и исто и се направи и се издува кожата во форма на звезди зошто звезди си истетовира!! Така да, до човекот е, послем се дозна дека има алергија од нешто што го има во каната..јас ги сакам тие тетоважи, па сеа..

4. linija

linija Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јули 2011
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    19
    Мислам дека тетоважата треба да претставува нешто, да ти значи, да биде ставена со причина, не ради мода и збес, сепак цел живот се носи и треба да биде некаков си симбол..по мое мислење :)

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  5. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Само што закажав за тетовирање , ќе ја правам на грбот горе и ќе биде отпечаток од рачето на мојот син. Се надевам ќе излезе убава па ќе ја споделам со вас преку слика .

На ljubam и linija им се допаѓа ова.
  6. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
  7. lolyta777

lolyta777 Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2011
    Пораки:
    2.337
    Допаѓања:
    6.902
    Сакаме со мм да тетовираме бурми, искрено цената не ни е важна, колку треба толку ќе си платиме....
    Туку јас разбрав дека Игор од http://www.tattooskinart.com.mk/mak/info.asp бил ептен добар...па најверојатно кај него ќе идеме.
    Само треба да почекаме малку, зошто не се препорачува тетовирање за време на доење. :)

8. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Лолита..

Јас двете ги направив кај Симон, новот студио му е големо, чисто. Прецизен се е топ, ти го препорачувам, ако ти треба инфо пиши ми лп.

На lolyta777 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. lattie

lattie Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2011
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    204
    Обожавам тетоважи кои се во граница на нормалата јас би сакала да имам истетовирано здравје да е кога ќе дојде време пр датумот на венчавката,име на тогашниот сопруг, дата на раѓање на дете или пак име на дете нешто такво што ќе има големо значење во мојот живот

10. tinna123

tinna123 Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2012
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    2
    Јас обожавам тетоважи но би направила некои од како би ја одредила својата професија бидејќи тетоважите може да штетат на работното место

11. Li..Na

Li..Na Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јули 2012
    Пораки:
    339
    Допаѓања:
    45
    Јас сега си ставив ... преубава ми е , и не сум против ако е умерено :D

12. butterfly.mk

butterfly.mk Популарен член

Се зачлени на:
    24 јуни 2010
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    1.079
    А какви се тие сезонски тетоважи ? :?:

13. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Јас тотално ги оправдувам тетоважите, а и ќе си ставам една, некаде каде што може лесно да се покрие и открие, но за тоа ќе причекам малку, моите ми ветија дека ќе ме пуштат да правам што сакам но после мојот 18 роденден... Тогаш ме чека и мојата ветена кола... И, да би подржала секој што сака да си стави тетоважа... :emo:

14. ValeryD

ValeryD Истакнат член

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Сакам тетоважи но не од оние преголемите.. Ако се тетовирам во идно време, би ставила некоја мала тетоважа шо ќе ми значи нешто, а нема ни да се приметува..

15. STROUBERI

STROUBERI Активен член

Се зачлени на:
    7 август 2012
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    Некое знакче,буква,име напишано со мали букви..може но кажи и да не претерува бидејки ке изгледа многу вештачки :))

16. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Сите имаат тетоважи ова лето веќе досадни се не е интересно

17. Yeeah

Yeeah Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    706
    Допаѓања:
    2.822
    И јас сакам да се истовирам :)
    срце и внатре бројот 8 :) осмицата се врти како во круг , нема крај ,.. нешто како бескрајно

18. PeaceLoveBasketball

PeaceLoveBasketball Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    589
    Допаѓања:
    1.177
    сакам да ги истетовирам имињата на дечињата,ако ги имам понатака во животот :)
    птици,пеперутки,и кои рипката која означува сила и трпеливост.
    обожавам вакви работи :D :inlove:

19. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.461
    Допаѓања:
    42.493
    Па тетоважите не се ставаат за да ти биде интересно.Тоа е нешто што го носиш цел живот, се ставаат за да зачуваш нешто значајно, за некој спомен, а не за да биде интересно.Поради тоа ги мразам страшно тетоважите ставени без значење, чисто за да се има.Ужасно.

На BlueHeart и MarchelineAmaru им се допаѓа ова.
  20. SuNsHiNe989

SuNsHiNe989 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    201
    Не ја направив тетоважата за да му биди интересна на некој , туку дека ми значи мене. Тетовирањето не е мода да се разбериме еднаш.