Само ако има посебно значење. Во план сум да го истетовирам датумот на рагање на мојот покоен тетин , со кој не стигнав ни да се збогувам , ни да му докажам колку навистина го сакам и колку ми недостига секој миг поминат без него. Спојлер Почивај во мир ,тетинче ,засекогаш же те носам во срцево каде и да сум !
Jaс сум при крај со новата идеја, уште да смислам на кое место сакам да ми стои, мали корекции и секако да соберам пари, па ќе ја имам долго мислената втора.Колку сум возбудена да знаете.
Јас би си ставила ама не трајна, обична, оние што се бришат после 10 -11 миења, имав ставено една ѕвездичка за одморот, од гел , сега ќе си ставам пак , кога ке одам на одмор
тетоважата е едноставно да овековечиш спомен од нешто јас му реков на татко ми дека кога ке направам 18-че сакам да се тетовирам ама не она огромни тетоважи и секаде туку сакам или некое знакченце на прстите или раката тука кај вените,вратот,грбот многу сакам такви тетоважички на тие места едноставно мноху ми се милички еве некои примери сега ке прикачам слики
Јас ќе се тетовирам обавезно и тоа ќе ми биде поклон од самата себеси за матура. Добро е што моите воопшто немаат предрасуди и ништо не ми забрануваат.Ја сум ЗА тетоважи затоа што преку уметност го искажуваме она што го чуствуваме и посакуваме.Најбитно кога се прави тетоважа е да се прави кај прав уметник,кај човек што ако те види малолетен не прифаќа или ти бара придружба од родител,а ако одите кај некој што прифаќа - бегајте од таму,не е професионалец. Незнам кои се цените,но знам дека оние тетоважи во боја се доста поскапи а исто така зависи и од големината на тетоважата. Јас планирам да направам нешто од овие: но сепак мислам дека ова е тоа:
Ако се тетовирал некој на ова место можит да кажит колку болит?Издржливо е? Можда 2 cm подолу би била и би се раширила малку не само по срединава.
Discovery, боли само делот што е баш на коската на рбетот, инаку си боли како и секоја друга тетоважа. Јас имам на тоа место, истата големина е, само можеби еден или два сантиментри подолу. Издржав без да пуштам глас.
Јас имам 2...една на зглобот на ногата (малецка шкорпија) бидејќи сум во хороскоп и тоа дупла,а втората ми е на зглобот на раката go hard or go home нормално и таа ми е со значење и тоа мноооогу поголемо
Слушнав дека во Велес има една жена што правела тетоважи со светки, траеле околу 3 недели. Ги правела со ливче некако, го лепела - нели да се префрли сликичето и празнините ги потполнувала со светки. Сакав да прашам дали некој си направил нешто вакво до сега, како е процесот, што испаѓа ?
сакам да направам тетоважа, нормално со огромно значење, имам 17год. и кога и кажав на мајками здиве жената.. ама кога и кажав што сакам да тетовирам се замисли и рече прави што сакаш! е сега сакам тетоважа Спојлер http://www.google.com/imgres?q=little+tattoos+for+girls+on+hand&um=1&hl=en&tbm=isch&tbnid=-oaOlUn7rd-RNM:&imgrefurl=http://slodive.com/inspiration/wrist-tattoos-for-girls/&imgurl=http://slodive.com/wp-content/uploads/2012/04/wrist-tattoo-for-girls/summer-tattoo.jpg&w=600&h=450&ei=3qk4UL-JL_LR4QSWzoCwCg&zoom=1&iact=rc&dur=419&sig=106728129148422720817&page=1&tbnh=137&tbnw=184&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:3,s:0,i:84&tx=35&ty=21&biw=1366&bih=667 на ова место тука само да стои дата и од страна анѓелски крилја ( имам брат кој е починат и се мислам сега дали да ја ставам датата на неговото раѓање или на неговата смрт ) .. многу го сакам и морам да ја направам таа тетоважа така секогаш ќе биде дел од мене.. вие што мислите која дата?
Не ти се гледа сликата, стави ја одново. Јас сметам дека треба на раѓањето, зошто тој ти е брат, и секогаш ќе живее во тебе.Јас да сум на твое место ,недај Боже датата на смртта не би ми значела толку како онаа на раѓање, зошто тоа раѓање, во твојот живот донело личност која вечно ќе ти биде ангел чувар.
епа и јас така мислам ама многу ме убедуваа дека сакам да ставам и крилја да ја ставам датата на смртта бидејќи тогаш станал анѓел ... и мене не ми се допаѓа таа идеја, така да дефинитивно ја ставам датата на раѓање..и фала ти на одвоеното време
Epa sega site imaat i mene mi e glupavo sto da pravam. Ставаат без врска несто колку да речат имам тетоважа како не е мода?
‘^ без врска или не, кој што сака тоа ке си прави. Ти не ги измисли тетоважите за да бараш авторски права. И на 14 години стави си од чунга лунга така ке бидеш уникатна.