Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Само ако има посебно значење.
    Во план сум да го истетовирам датумот на рагање на мојот покоен тетин , со кој не стигнав ни да се збогувам , ни да му докажам колку навистина го сакам и колку ми недостига секој миг поминат без него.

Почивај во мир ,тетинче ,засекогаш же те носам во срцево каде и да сум ! ;(

2. Gi.ir.ll

Gi.ir.ll Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2012
    Пораки:
    178
    Допаѓања:
    60
    Не ми се допаѓат тетоважите трајни :)

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.542
    Допаѓања:
    42.910
    Jaс сум при крај со новата идеја, уште да смислам на кое место сакам да ми стои, мали корекции и секако да соберам пари, па ќе ја имам долго мислената втора.Колку сум возбудена да знаете.

4. LittleFairy

LittleFairy Популарен член

Се зачлени на:
    30 април 2012
    Пораки:
    1.427
    Допаѓања:
    1.935
    Јас би си ставила ама не трајна, обична, оние што се бришат после 10 -11 миења, имав ставено една ѕвездичка за одморот, од гел , сега ќе си ставам пак , кога ке одам на одмор :)

5. My.Cloud

My.Cloud Истакнат член

Се зачлени на:
    6 септември 2011
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    62
    Имав тетоважа на ногата ама и помина рокот :wasntme:

6. BlondeGirl8

BlondeGirl8 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    115
    тетоважата е едноставно да овековечиш спомен од нешто
    јас му реков на татко ми дека кога ке направам 18-че сакам да се тетовирам ама не она огромни тетоважи и секаде туку сакам или некое знакченце на прстите или раката тука кај вените,вратот,грбот многу сакам такви тетоважички на тие места едноставно мноху ми се милички еве некои примери сега ке прикачам слики :) :)

Прикачени фајлови:

7. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    Сакам да ставам на грбот и на дланката..сакав да ве прашам како се движат цените на тетоважите?

8. Stefaniya

Stefaniya Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    70
    Јас ќе се тетовирам обавезно и тоа ќе ми биде поклон од самата себеси за матура. :D
    Добро е што моите воопшто немаат предрасуди и ништо не ми забрануваат.Ја сум ЗА тетоважи затоа што преку уметност го искажуваме она што го чуствуваме и посакуваме.Најбитно кога се прави тетоважа е да се прави кај прав уметник,кај човек што ако те види малолетен не прифаќа или ти бара придружба од родител,а ако одите кај некој што прифаќа - бегајте од таму,не е професионалец.
    Незнам кои се цените,но знам дека оние тетоважи во боја се доста поскапи а исто така зависи и од големината на тетоважата.
    Јас планирам да направам нешто од овие:
    но сепак мислам дека ова е тоа:

9. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    228
    Ако се тетовирал некој на ова место можит да кажит колку болит?Издржливо е? :D Можда 2 cm подолу би била и би се раширила малку не само по срединава.

Прикачени фајлови:

• tattoo.jpg
      tattoo.jpg
      Големина на фајлот:
      4,6 KB
      Прегледи:
      379
  10. Saya

Saya Популарен член

Се зачлени на:
    6 јануари 2011
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    5.554
    Discovery, боли само делот што е баш на коската на рбетот, инаку си боли како и секоја друга тетоважа. Јас имам на тоа место, истата големина е, само можеби еден или два сантиментри подолу. Издржав без да пуштам глас. :)

11. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Сакам едно вакво мјау на прстето. ^_^

На BlueHeart и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  12. Iva-Mici

Iva-Mici Популарен член

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    237
    Јас имам 2...една на зглобот на ногата (малецка шкорпија) бидејќи сум во хороскоп и тоа дупла,а втората ми е на зглобот на раката go hard or go home :) нормално и таа ми е со значење и тоа мноооогу поголемо :D

13. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Слушнав дека во Велес има една жена што правела тетоважи со светки, траеле околу 3 недели.
    Ги правела со ливче некако, го лепела - нели да се префрли сликичето и празнините ги потполнувала со светки. Сакав да прашам дали некој си направил нешто вакво до сега, како е процесот, што испаѓа ?
    :)

14. M..a.C..h.e

M..a.C..h.e Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2012
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    1
    Обожавам тетоважи...Но мислам дека сум уште мала за тетовирање бидејки имам 14 год.

15. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.075
    сакам да направам тетоважа, нормално со огромно значење, имам 17год. и кога и кажав на мајками здиве жената.. ама кога и кажав што сакам да тетовирам се замисли и рече прави што сакаш!
    е сега сакам тетоважа
    http://www.google.com/imgres?q=little+tattoos+for+girls+on+hand&um=1&hl=en&tbm=isch&tbnid=-oaOlUn7rd-RNM:&imgrefurl=http://slodive.com/inspiration/wrist-tattoos-for-girls/&imgurl=http://slodive.com/wp-content/uploads/2012/04/wrist-tattoo-for-girls/summer-tattoo.jpg&w=600&h=450&ei=3qk4UL-JL_LR4QSWzoCwCg&zoom=1&iact=rc&dur=419&sig=106728129148422720817&page=1&tbnh=137&tbnw=184&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:3,s:0,i:84&tx=35&ty=21&biw=1366&bih=667
    на ова место тука само да стои дата и од страна анѓелски крилја ( имам брат кој е починат и се мислам сега дали да ја ставам датата на неговото раѓање или на неговата смрт ) .. многу го сакам и морам да ја направам таа тетоважа така секогаш ќе биде дел од мене..
    вие што мислите која дата? :^)

16. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.542
    Допаѓања:
    42.910
    Не ти се гледа сликата, стави ја одново.
    Јас сметам дека треба на раѓањето, зошто тој ти е брат, и секогаш ќе живее во тебе.Јас да сум на твое место ,недај Боже датата на смртта не би ми значела толку како онаа на раѓање, зошто тоа раѓање, во твојот живот донело личност која вечно ќе ти биде ангел чувар.

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Iva.T

Iva.T Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    1.075
    епа и јас така мислам ама многу ме убедуваа дека сакам да ставам и крилја да ја ставам датата на смртта бидејќи тогаш станал анѓел ... и мене не ми се допаѓа таа идеја, така да дефинитивно ја ставам датата на раѓање..и фала ти на одвоеното време :*

Прикачени фајлови:

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. hrcace

hrcace Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2012
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    160
    Epa sega site imaat i mene mi e glupavo sto da pravam. Ставаат без врска несто колку да речат имам тетоважа како не е мода?

19. creshicka

creshicka Популарен член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    2.152
    Допаѓања:
    5.710
    ‘^ без врска или не, кој што сака тоа ке си прави. Ти не ги измисли тетоважите за да бараш авторски права. И на 14 години стави си од чунга лунга така ке бидеш уникатна. |(

На Chunga-Lunga му/ѝ се допаѓа ова.
  20. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Оваа многу ми се засвиѓа :inlove:

На Iva.T му/ѝ се допаѓа ова.