Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Kiwibird

Kiwibird Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2011
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    6
    Да те прашам каде ја правеше и колку ти земаа :) ?

2. stefani3

stefani3 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    13
    Дали мислите дека оваа тетоважа би стоела убаво на горниот дел од половината? http://weheartit.com/entry/40699248
    секако би сакала знакот "infinity" што е на оваа тетоважа, да биде подебел и делумно поразличен, но идеата е таа.
    Како би стоело на девојче што има 18година?
    Не би сакала да изгледа така курвински, затоа што сепак не сите тетоважи изгледаат убаво на некои делови од телото. и би сакала да го слушнам вашето мислење
    ФАла ви однапред

3. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.483
    Нема ништо курвинско во тетоважата.Не знам како ја замислуваш но зависи колкава ке ти биде. За повеке од 15 цм многу би била празна и проста. За до 15 цм е ок.

4. marija.directioner

marija.directioner Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2012
    Пораки:
    108
    Допаѓања:
    24
    И јас не сакам онакви големи тетоважи. Може да се истетовира со мала тетоважа. Тетоважите не се добри ама од една мала нема гајле :!: Недај боже на некои што имаат големи тетоважи кога ќе подостарат ќе ги боли. :worried:

5. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Летово си направив тетоважа на вратот ,како спомен на мојот неодамна починат тетин.Премногу бев приврзана за него и неговата ненадејна смрт многу ме погоди ,па сакав да направам нешто што ќе ме потсетува на него во секој момент. ;(
    Истетовирав вага ( бидејќи и двајцата бевме ваги во хороскоп ) и под неа неговиот датум на раѓање ,напишан со римски бројки .

Сега знам дека дел од него засекогаш ќе биде тука , to watch my back . ;(

Прикачени фајлови:

• DSCN0014.JPG
      DSCN0014.JPG
      Големина на фајлот:
      110,2 KB
      Прегледи:
      304
    На lackygirl, pamelche, rosebush и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300

Прикачени фајлови:

На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Dala

Dala Популарен член

Се зачлени на:
    17 септември 2012
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    1.890
    Ако некогаш ставам тетоважа(што не ми се верува),ке ставам некое мааааааааааало ѕвездиче.И толку. :!:

8. rosebush

rosebush Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2012
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    886
    На внатрешноста од увото,имам мала звездичка,а на ногата го имам датумот 11.11.2011,тогаш мајка ми се опорави од тешка болест :)
    Планирам тетоважа на раката,и на стомакот имињата на моите дечиња,ако некогаш ги имам :D

На lackygirl, MarchelineAmaru и Christina.A им се допаѓа ова.
  9. rrrrrrrrrr

rrrrrrrrrr Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    173
    Каде ја правеше тетоважава?
    Мене искрено не ми се допаѓа изработката, не е направена одамна а изгледа прилично обледена како стара, е сега можеби тоа е до сликата, светлото блицот и сл.
    А ми изгледа и како да не е рамно поставена и вагата и бројките.

10. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    сакам некоја помала тетоважа а не цело тело :puke:

11. Christina.A

Christina.A Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    552
    Допаѓања:
    354
    премн сакам да си направам тетоважа,но знам ако ме види тато ќе ме убие :lol:

12. veselotobebe

veselotobebe Истакнат член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Da i jas nemam nisto protiv tetovazite :) Jas sakav da si stavam na levata raka,potocno na prst morska zvezda, no me predomislija i sega koga ke razmislam podobro i sto ne si staviv... ama uste imam zelba da stavam i toa na ramo da si istetoviram SKORPIJA :D no bi sakala da mi predlozite nekoe dobro tatto studio :)

13. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Ајде сега да ве исконсултирам јас вас.
    Решена сум за едно тетоважиче, си имам смислено се само не знам каде да го направам. Тука во Италија цениве се високи па ме интересира колкави се во Скопје. Не ми се смејте на глупавите прашање, неука сум за тату-студија кај нас. Дали цената зависи од местото на тетоважата затоа што некои места се поризични да кажеме? Освен ова на сликичкиве во опција ми е и позади увото па за тоа си прашувам.

Јас сакам едно тетоважиче со отприлика оваа големина

само на задниот дел од рамото вака
    [​IMG].

Има некој претстава колку чини и совет за тату-студио?? :?:

Не барам ништо комплицирано, доста едноставна е идејата, црно-бела. Бидејќи ја прошетав темава и видов дека има тетовирани форумџики би ценела совет.
    Фала и гушки :)

14. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    За ова негде 1500/ 2000 денари кај Симон. Повеќе не верувам. Ќе ти дадам контакт, ако сакаш да го прашаш лично!

На tigerlady и Nymeria им се допаѓа ова.
  15. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Во Прилеп кај едно бате Џаоло го викаат. Мене ми е прекрасна ,особено поради тоа што има посебно значење. Рамномерно е поставена ,само мене ми е подигната едната рака ,затоа изгледа така.

16. sweet-star

sweet-star Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2012
    Пораки:
    1.524
    Допаѓања:
    1.738
    Мене не ми изгледаат воопшто привлечно големите тетоважи на место каде премногу се гледаат,на пример на раце и такви никогаш не би направила.Но една мала тетоважа во облик на ѕвезда,цвет или некој збор,ми изгледа убаво. :)

17. Nymeria

Nymeria Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    3.659
    Така, околу 2000 би требало како што рече Љубам.
    Инаку чисто информативно, цената зависи најпрво од тату-артистот, после од големината на тетоважата односно колку мастило ќе треба да се потроши, бојата на тетоважата - дали ќе биде еднобојна односно црно-сиво или сакаш во боја, и од комплицираноста на цртежот и техниката што ќе се употребува за истиот.
    Еден трајбл или вака текст нормално дека нема да има иста цена со портрет на пример. А местото на тетоважата јас колку што знам не ја одредува цената, тоа си е на ризик на клиентот :)

На tigerlady и ljubam им се допаѓа ова.
  18. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Фала ви девојки, а Љубам кога ќе си дојдам домче ќе те барам за бројот на Симон. Тука се занеле со цените под 50 евра за минијатурно тетоважиче нема, како сам Пикасо да ме тетовира... |(

Фала уште еднаш :*

На ljubam му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Cinderella11

Cinderella11 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2012
    Пораки:
    151
    Допаѓања:
    51
    Да би имала голема подршка од мене.Многу ги сакам тетоважите и планирам после 18 години да направам една :$

20. figgiMK

figgiMK Популарен член

Се зачлени на:
    23 декември 2010
    Пораки:
    6.964
    Допаѓања:
    2.300