На зглобовите од рацете, од внатрешната страна, на левата името на мајка ми, на десната на татко ми. Ама ко им кажав, збеснаа. Ама ќе си ги истетовирам. А инаку обожавам тетоважи. Но со смисла. Овие ѕвезди, пеперутки и такви срања, не.
Во Скопје, кај добар tatoo мајстор - не повеќе од 500-800 денари. Сем, ако не е нешто комплицирано и со повеќе бои....
Се одлучив за тетоважа, уште од одамна имам на ум да ставам само чекам да наполнам 18, ајде уште неколку дена и веќе да се решам каде Инаку за голема среќа моите ме поддржуваат, не се противат ни збор не им се слуша.. чудно Ова ми е идеата Мојот хороскопски знак. Се ослучив за ова оти ми е сосема погоден знакот во кој сум родена со сите мои карактеристики, и сите ми велат дека сум најкарактеристичен Близнак и ги поседувам баш тие особини препознатливи за него.. и си го сакам знакот, ме опишува.. а и верувам во хороскоп, во животот ми предивдел многу работи Така да не ми е безвеза колку да ставам.. со значење е И сега се мислам каде да ја ставам, сакам да биде малечка не многу голема на некое подискретно место, пример на вратот од зади, ама стално ја носам пуштена косата така да нема да ми се гледа.. или пак на внатрешноста на дланката.. таму е сепак видливо.. И сакав ако знае некој кој има некој проверен тату артист во Битола или Прилеп... ми е страв да одам кај годе
Тоа незнам да ти кажам но ако сакаш ќе ти пратам линк од неговиот ФБ профил во ЛП па распрашај се и договори се.
Не сакам тетоважи. Не заради тоа што кога ке остарам ке се рашири, или кога ке ослабам ке се стесни или деформира (не дека тоа не игра улога замислете си ја баба ви со тетоважа со шамијата ) туку заради тоа што имам проблем алергична сум и многу осетлива така да не иде во предвид,се имам тетовирано само привремено
си имам замислено 5 мали тетоважи, секоја со значење на нешто што сум сигурна дека ни по 10 или 20 год. нема да бидам рамнодушна... затоа ни моите не мора да знаат
Јас дефинитивно би ти го препорачала Tatoo Cat во Битола .Јас таму ги праве двете тетоважи а и не е многу скап.Пред се да ти кажам дека секој татоомајстор ги покчува цените за време на летото. Оваа тетоважа што ја имаш постирано одприлика би те чинела 1500-2000 денари. Исто така можеш да го најдеш на фб. Таму има многу слики од неговите изработени тетоважи. Да напоменам дека е многу чисто и дека човекот има искуство над 10 години.
Летоска сигурно правам.Се мислам помеѓу овие,која според вас? Вака на истото место,ама еден пердув само или вака
^^^Пошто побара мислење, еве јас ќе ти кажам -НИЕДНА! Зошто? 1.Судејќи по профилов, имаш 14 години.Тоа се многу малку години за таква голема одлука.Сигурна сум дека не би сакала после 4-5 години со горчина да си ја гледаш тетоважата или уште полошо, да ја криеш! Јас мојата ја направив на 27 години,после две откажувања и откога конечно бев сигурна дека дефинитивно сакам да ја имам.Затоа, почекај!Тетоважата нема да ти избега. 2.Тетоважата е печат за цел живот.Дел од тебе,твојот начин на живот,твоето минато,сегашност и иднина. Нешто што на твој интимен,личен начин те отсликува тебе. Не е тоа сликичка од мастики, па плукни-залепи и опппп, птички летаат на рачето или пердувче се вее... А, зошто?Појма немаш...
Точно е дека имам 14 години,да.Сум размислувала за се од ова што го напиша.Едноствано одлучна сум затоа што е нешто што навистина го сакам и не би се откажала и баш мислам дека тоа мене би ме отсликало,тетоважата.Со тоа повеќе ќе го истакнам она што сум.Некои можеби ќе ме гледаат со гадење,на некои ќе им се допаѓа,ама искрено знам дека е нешто што многу го сакам,а понатаму сигурно ќе ми биде спомен од лудите години,затоа што ќе биде нешто значајно.Е сега муабетов ми беше каква,а не дали да направам.Сепак фала ти на советот и на тоа што го сподели твоето мислење.