Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. vw-girl

vw-girl Истакнат член

Се зачлени на:
    25 мај 2012
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    162
    ах и јас како бев залетана за тие тетоважи. До пред да направам 18 велев другиот ден после 18тиот роденден одам да се тетовирам , и после истушивв ко балон!
    **а што се однесува на Tumblr не брзај, може и како на мене да ти помине. Уште си малечка според мене, размисли и почекај, сепак тоа е нешто што ќе го имаш на тебе цел живот! :)

На Tumblr му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Ivanna7

Ivanna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    6

ПРЕМНОГУ СИ МАЛЕЧКА ЗА ТЕТОВАЖА. ШТО БИ РЕКОЛ НАРОДОТ ,,УШТЕ СИ СО ПЕЛЕНИТЕ!,,

3. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    На 14 години и јас бев многу залетана за тетоважа. И кога ќе кажев дека сакам и дека ќе правам ми го збореа буквално истото што Lola-M ти го пишала на тебе, а пак јас им го кажував истото што ти си и го пишала на неа.

Најмалку сакам да ти солам памет само сакам да ти кажам дека треба добро да размислиш. Немој да мислиш дека тоа што сега ти се случува дека се најбитни настани во животот и дека заслужуваат да бидат запечатени на тебе со тетоважа. Животот е пред тебе ќе ти се случат уште многу работи и убави и неубави, ќе созрееш многу повеќе. Тоа што мислиш дека те води сега не значи дека ќе те води и за 5 години.
    Јас не викам да не се стави и јас сакам тетоважа. Еве веќе со дечко ми размислуваме какви и каде. Само некако уште не сум се одлучила дека 100% сакам.

Само сакам да ти кажам да почекаш, да не брзаш. Ова ти е најдобронамерен совет од не така постара личност од тебе меѓутоа со повеќе искуство во животот. ;)

На Tumblr му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Ivanna7

Ivanna7 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2012
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    6
    ВО ПРАВО СИ ДЕЈДРЕАМ ТЕ ПОДРЖУВАМ И ЈАС ИМАМ ДВЕ ТЕТОВАЖИ КОЈ МИ ЗДОСАДИЛЕ ПА САКАМ ДА ГИ ВАДАМ А ГИ ИМАМ САМО 9 МЕСЕЦИ.....

5. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.227
    Ги сакам и ги сакам тетоважите , сеуште сум мала за да одлучам каква да си направам .. мислев некоја птици како од Tumblr сликите или глуварче па сега се предомислев мислев знакот за бесконечност назад помеѓу дупчината на грбот :$ или котва .. ама сеуште е рано за да си направам а до тогаш незнам што ке ми текни :P

6. Sara123

Sara123 Популарен член

Се зачлени на:
    30 мај 2011
    Пораки:
    3.279
    Допаѓања:
    2.305
    Догодина ќе си направам две, но МИНИЈАТУРНИ по 2 цм.
    Секако дека со значење и не онака безврска ставени.
    Едната ќе ми биде кај глуждот само од надворешната страна, а другата се двоумам дали на левата внатрешната страна на раката или под клучната коска. :?:
    Ама ај, има време.

7. canary

canary Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    133
    Допаѓања:
    60
    Е ова е моја тема :inlove:
    Обожавам тетоважи, но не по цело тело така воопшто не изгледа убаво. Јас ќе се тетовирам в година на мојот 18ти роденден, поклон од татко ми ќе биде. Мајка ми не ме оправдува, но татко ми веќе има неколку тетоважи така да тој ми е поддршка. Не планирам нешто големо, сеуште не знам што би можела да нацртам, сакам да има некое значење и да не е на многу видно место- да можам и да скријам ако ми се здосади, и не еден ден криво да ми биде леле кај се тетовирав кај се запустив :lol:
    Никако имиња на дечковци, и моето име многу глупаво ми е сама да си се напишам иако познавам многу такви сами што си се истетовирале, божем не знаеме како се викаат па мора да пишува |(
    Инаку места убави за тетоважа ми се вратот, должината на 'рбетот, под левата града, глуждовите, на прстите од рацете и кај што дланката се спојува со раката (не знам термин за ова) :?:

8. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Слушнав дека ако ставам мала тетоважа когаа ќе остарам бидејќи кожата ќе ми се збрчка тетоважата ќе биде како точка... Јас сакав да си ставам мала птица или мало маченце.

9. Supernice

Supernice Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    71
    Кога ќе бидеш стара, секако телото ќе ти изгледа лошо, ставила ти тетоважа или не. Ако ти беше тоа муабетот...

На Daydream му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Обожавам тетоважи, само што неможам да си ставам!
    Баш го прашав татко ми дали може да си ставам тетоважа... НЕ! :devil:
    Е, да знаеш ќе си ставам една тетоважа... онака на гз, па ти нема да знаеш. ]:)

На мене баш ми е кул кога видам луѓе со тетоважи. 8) Само нормално, да имаат некое знаечење, не онака... без врска. После нема отстранување, цел живот ќе си ја носеш.

Искрено ги жалам овие! :puke:

Оваа многу ме растажи ;( [​IMG]

СОВЕТ:- Доколку сакате да се тетовирате, никогаш ама баш никогаш не го тетовирајте името на сегашниот дечко.

11. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Јас имам тетоважа. Мојата тетоважа е под стомакот (значи ако облечам купаќи не се гледа, многу е доле, но сепак не премногу :) ) Ја ставив за дечко ми. Тетоважата ме обележа како негова и само негова. Ја ставив кога одевме само 9 месеци |( Знам дека никоја на светов не би се осудила тоа да го направи (да си стави тетоважа за дечко и - тоа го пишува точно над мене) ама мене не ми беше проблем а и сеуште не ми е. Со него сум 2 и пол години а тетоважата ја имам скоро 2 години (не баш скоро ама...) Воопшто не се каам. И да бирам пак, би ја ставила. Ја обожавам и тоа не сте свесни колку сум горда на неа :lol: Башка од тоа, преубава е 8) Дечко ми ја обожава, секогаш ја гали и ја бацува затоа што е за него :) Инаку он има 16 тетоважи. Телото му е пола исцртано, но сепак не изгледа како затвореник :lol: Многу убаво му стојат, он се разбира најмногу и тие работи па затоа и ги прави. :lol:

Совет од мене. Ако сакате тетоважа, направете го тоа но само ако ја ставате за да обележите нешто, односно тетоважа со значење кое нема никогаш да го изгуби. :)

На MishellBN му/ѝ се допаѓа ова.
  12. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.788
    Допаѓања:
    4.835
    Има ли некој тетовиран кај Емилија Пендева? :)

13. Anja1606

Anja1606 Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Pennyroyal, а каде можам да ги најдам тие раствори? Кај нас во Мк ги нема никаде, а имам искуство со тетоважи. Јас ставам со години вазелин после гентамицинот и нисто се нема случено

14. Anja1606

Anja1606 Активен член

Се зачлени на:
    11 март 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1

Во скопје под 1500 ден. нема да најдеш, тоа е стратната цена, па сакала ти точка една или колку нокт- толку се цените

15. Tumblr

Tumblr Популарен член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    992
    обично не сакам големи тетоважи,повеќе ги сакам оние малите и симболични,но оваа ме остава без зборови...дури мислам дека оваа не е тетоважа туку фотошопирана слика на раката,но сепак како тетоважа многу ми се допаѓа

Прикачени фајлови:

• 1-13.jpg
      1-13.jpg
      Големина на фајлот:
      98,8 KB
      Прегледи:
      232
    На MarchelineAmaru му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Male4kaE

Male4kaE Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2013
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    28
    како разубедување, ти се молам! прекрасни се тетоважите, нека си стави колку што сака! ;)

17. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148

Прикачени фајлови:

• large (5).jpg
      large (5).jpg
      Големина на фајлот:
      77,2 KB
      Прегледи:
      176
    На Tochkata, WarriorAngel и ariela09 им се допаѓа ова.
  18. Tiki-lolipop

Tiki-lolipop Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    936
    Допаѓања:
    1.284
    one day .. :)

Прикачени фајлови:

На oneday му/ѝ се допаѓа ова.
  19. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    tea4e незнам дали е твоја тетоважава ама преубава е многу ми се допаѓа :D

Инаку Tiki-lolipop не можам никако да сватам зошто сакате тетоважи со кинески/јапонски букви? :^) И јас сакав пред некоја година ама сватив дека е многу глупо. :| Мислам секако, тоа е мое мислење. Јас не би си направила таква буква или збор што и да е.

На tea4e му/ѝ се допаѓа ова.
  20. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    е ќе се тетовирам, еден ден, па и камења од небото нека паѓаат. :!:
    Овие тетоважи еден ден мои ќе бидат. ;)

Прикачени фајлови: