ах и јас како бев залетана за тие тетоважи. До пред да направам 18 велев другиот ден после 18тиот роденден одам да се тетовирам , и после истушивв ко балон! **а што се однесува на Tumblr не брзај, може и како на мене да ти помине. Уште си малечка според мене, размисли и почекај, сепак тоа е нешто што ќе го имаш на тебе цел живот!
На 14 години и јас бев многу залетана за тетоважа. И кога ќе кажев дека сакам и дека ќе правам ми го збореа буквално истото што Lola-M ти го пишала на тебе, а пак јас им го кажував истото што ти си и го пишала на неа. Најмалку сакам да ти солам памет само сакам да ти кажам дека треба добро да размислиш. Немој да мислиш дека тоа што сега ти се случува дека се најбитни настани во животот и дека заслужуваат да бидат запечатени на тебе со тетоважа. Животот е пред тебе ќе ти се случат уште многу работи и убави и неубави, ќе созрееш многу повеќе. Тоа што мислиш дека те води сега не значи дека ќе те води и за 5 години. Јас не викам да не се стави и јас сакам тетоважа. Еве веќе со дечко ми размислуваме какви и каде. Само некако уште не сум се одлучила дека 100% сакам. Само сакам да ти кажам да почекаш, да не брзаш. Ова ти е најдобронамерен совет од не така постара личност од тебе меѓутоа со повеќе искуство во животот.
ВО ПРАВО СИ ДЕЈДРЕАМ ТЕ ПОДРЖУВАМ И ЈАС ИМАМ ДВЕ ТЕТОВАЖИ КОЈ МИ ЗДОСАДИЛЕ ПА САКАМ ДА ГИ ВАДАМ А ГИ ИМАМ САМО 9 МЕСЕЦИ.....
Ги сакам и ги сакам тетоважите , сеуште сум мала за да одлучам каква да си направам .. мислев некоја птици како од Tumblr сликите или глуварче па сега се предомислев мислев знакот за бесконечност назад помеѓу дупчината на грбот или котва .. ама сеуште е рано за да си направам а до тогаш незнам што ке ми текни
Догодина ќе си направам две, но МИНИЈАТУРНИ по 2 цм. Секако дека со значење и не онака безврска ставени. Едната ќе ми биде кај глуждот само од надворешната страна, а другата се двоумам дали на левата внатрешната страна на раката или под клучната коска. Ама ај, има време.
Е ова е моја тема Обожавам тетоважи, но не по цело тело така воопшто не изгледа убаво. Јас ќе се тетовирам в година на мојот 18ти роденден, поклон од татко ми ќе биде. Мајка ми не ме оправдува, но татко ми веќе има неколку тетоважи така да тој ми е поддршка. Не планирам нешто големо, сеуште не знам што би можела да нацртам, сакам да има некое значење и да не е на многу видно место- да можам и да скријам ако ми се здосади, и не еден ден криво да ми биде леле кај се тетовирав кај се запустив Никако имиња на дечковци, и моето име многу глупаво ми е сама да си се напишам иако познавам многу такви сами што си се истетовирале, божем не знаеме како се викаат па мора да пишува Инаку места убави за тетоважа ми се вратот, должината на 'рбетот, под левата града, глуждовите, на прстите од рацете и кај што дланката се спојува со раката (не знам термин за ова)
Слушнав дека ако ставам мала тетоважа когаа ќе остарам бидејќи кожата ќе ми се збрчка тетоважата ќе биде како точка... Јас сакав да си ставам мала птица или мало маченце.
Кога ќе бидеш стара, секако телото ќе ти изгледа лошо, ставила ти тетоважа или не. Ако ти беше тоа муабетот...
Обожавам тетоважи, само што неможам да си ставам! Баш го прашав татко ми дали може да си ставам тетоважа... НЕ! Е, да знаеш ќе си ставам една тетоважа... онака на гз, па ти нема да знаеш. На мене баш ми е кул кога видам луѓе со тетоважи. Само нормално, да имаат некое знаечење, не онака... без врска. После нема отстранување, цел живот ќе си ја носеш. Искрено ги жалам овие! Спојлер Оваа многу ме растажи СОВЕТ:- Доколку сакате да се тетовирате, никогаш ама баш никогаш не го тетовирајте името на сегашниот дечко.
Јас имам тетоважа. Мојата тетоважа е под стомакот (значи ако облечам купаќи не се гледа, многу е доле, но сепак не премногу ) Ја ставив за дечко ми. Тетоважата ме обележа како негова и само негова. Ја ставив кога одевме само 9 месеци Знам дека никоја на светов не би се осудила тоа да го направи (да си стави тетоважа за дечко и - тоа го пишува точно над мене) ама мене не ми беше проблем а и сеуште не ми е. Со него сум 2 и пол години а тетоважата ја имам скоро 2 години (не баш скоро ама...) Воопшто не се каам. И да бирам пак, би ја ставила. Ја обожавам и тоа не сте свесни колку сум горда на неа Башка од тоа, преубава е Дечко ми ја обожава, секогаш ја гали и ја бацува затоа што е за него Инаку он има 16 тетоважи. Телото му е пола исцртано, но сепак не изгледа како затвореник Многу убаво му стојат, он се разбира најмногу и тие работи па затоа и ги прави. Совет од мене. Ако сакате тетоважа, направете го тоа но само ако ја ставате за да обележите нешто, односно тетоважа со значење кое нема никогаш да го изгуби.
Pennyroyal, а каде можам да ги најдам тие раствори? Кај нас во Мк ги нема никаде, а имам искуство со тетоважи. Јас ставам со години вазелин после гентамицинот и нисто се нема случено
Во скопје под 1500 ден. нема да најдеш, тоа е стратната цена, па сакала ти точка една или колку нокт- толку се цените
обично не сакам големи тетоважи,повеќе ги сакам оние малите и симболични,но оваа ме остава без зборови...дури мислам дека оваа не е тетоважа туку фотошопирана слика на раката,но сепак како тетоважа многу ми се допаѓа
tea4e незнам дали е твоја тетоважава ама преубава е многу ми се допаѓа Инаку Tiki-lolipop не можам никако да сватам зошто сакате тетоважи со кинески/јапонски букви? И јас сакав пред некоја година ама сватив дека е многу глупо. Мислам секако, тоа е мое мислење. Јас не би си направила таква буква или збор што и да е.