Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    добро прилега :)
    вака коа гледам се поубеден и поубеден сум и јас да си ставам..
    одамна имам желба крст да истетовирам али никако да се охрабрам :?:

2. Adi990312

Adi990312 Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    3
  3. hellowooorld

hellowooorld Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    298
    Допаѓања:
    107
    Планирам за неколку години да ставам тетоважа со датумот на раѓање на таткоми во ангелски крилја, истетовирана на раката.

4. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.080
    Допаѓања:
    12.610
    прекрасна е :$ се надевам дека еден ден и мене ќе ми се исполни желбата една малечка тетоважа, но со големо значење :) исто како тебе

5. Minion.M

Minion.M Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    61
    Да те прашам само кај кој се тетовираше?

6. aerodrom

aerodrom Истакнат член

Се зачлени на:
    17 декември 2010
    Пораки:
    116
    Допаѓања:
    87
    Тетовирањето не само што не е корисно, туку е тотално погрешно, не само од телесен аспект туку и од духовен!

На vinozito1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Gentleman..D

Gentleman..D Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    268
    Допаѓања:
    44
    би сакала да се истетовирам :D

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.177
    Допаѓања:
    156.630
    Веројатно е најлошото нешто кое може да го кажам во моментов...ама... колку повеќе не си фри во изборите после тетоважава уште не си ни свесна. Уште на 14 години кога не знаеш во која насока на светот ќе се развиваш. Немало да биде воопшто лошо ако не била на самата дланка каде што е видливо засекогаш.
    Значи скроз на страна со борбата за губење на стереотипите за тетовираните луѓе. Не браниме идеи, збориме реално...

На Golden и Hipster им се допаѓа ова.
  9. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.467
    Допаѓања:
    42.523
    Тоа е, сигурно ќе гориме во 9ти круг од пеколот поради тоа, али шта чеш.
    Извинете за офф ама поголема глупост од ова, АМИН, не можев да се воздржам, до кога со ваквите размислувања.

На sparklie, milena21, Sara123 и 15 други им се допаѓа ова.
  10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Тumblr а како се тетовираше на 14 години кога бараат дозвола од родител за малолетни?
    Ти дадоа од дома, или скришно си тркна? (колку и да е скришно на рака ти е, мора да те видат нема на +40 степени ракавици да носиш).
    Ако ти тетовирал без дозвола кажи кој е тој, убаво да си го пријавиме па да видиме дали пак ќе се осмели истото да го направи.

Јас сум против тетоважи за мене лично, но кој сака колку сака нека се тетовира немам предрасуди за тетовирани луѓе не ми значи ништо тоа дали има или нема, ама на малолетни тетоважа? А што ако се премислиш за 3 години што праиме тогаш? Ако е од помодарство не мислите со глава дека тоа е трајно, нема утре пу пу не важи.

Посебно тетовирање на име на дечко/женска а што кога нема да ти биде тој партнер/ка? Или стиркно следен со исто име ќе бараме? Не знам јас сум малку строга по ова прашање посебно кога се работи на темата деца и тетоважи.

Не за џабе викаат три пати мери, еднаш крои!

На Adi888, M-e-r-i и Rose96 им се допаѓа ова.
  11. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    755
    Ја сум голем љубител на тетоважите.
    Коа ќе напунам 18че(за едно 7 месеци :doh: ) одма ќе си стаам.
    Сакам ваква. :inlove:

И, сакам коа ќе се мажам, наместо прстени, со маженцето ми да си истетовираме бурми на прстите. :lol:

Прикачени фајлови:

12. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378

На COollLady му/ѝ се допаѓа ова.
  13. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    На мене ми нацртаа со к'на Dream Catcher и се засуши, па го избришав, ама сега остана како портокалово.
    Дали тоа подоцна ќе потемни или...? :wasntme:

14. Tochkata

Tochkata Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    1
    Здраво... сакам да си направам тетоважа глуварче многу ми е убава, но не го знам значењето . Дали некој знае какво значење има ?

15. Tochkata

Tochkata Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    1
    Твојa е тетоважата ? Ако е твоја кај ја праеше и колку пари чини ? Позз

16. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.304
    Допаѓања:
    7.306
    Немам ништо против луѓе кои се тетовираат од љубов кон овој вид на уметност, ама имам премногу против луѓе кои трупаат тетоважи на себе само затоа што брат/другар/братучед/дечкото од теретана што иде со нив има.
    И мислам дека не стои на секого тетоважа. Пример, се гледам со другарка која ја немам видено некои си 5-6 години сигурно, земала истетовирала лик од господарот на прстените на рака, прво она е премногу нежна и не знаев како да изреагирам, само подзинав и не ми е блиска да и кажам искрено мислење, па промумљав у стил, убавка ти е. И почна да ми објаснува каде ја правела, зошто баш таму, колку пари, колку време, со каква маст се мачкала после и тако даље и надаље.. а мене, ич не ме ни интересираше.

Исто имам и многу против луѓе кои цртаат портрети од дечко (а со дечкото не иде доживотен рок на траење), датуми кога се запознале, дата на раѓање на дечкото на нивно тело и сл.
    Би разбирала за дата на раѓање на маж, на деца, на родители, ама на некој со кој можеш да раскинеш за една секунда, а си го на некој начин унаказила претходно телото, не можам да разберам.

И има премногу новоотворени студија, додуша тоа се станови во кои некој дечко глуми дека којзнае колку се разбира и шири зарази преку игла ама не сфаќа, тетовира млади деца кои потоа многу јасно се кријат од родителите, на крај зема некоја далеку помала сума од онаа која би се платила во вистинско студио кај вистински професионалец, а децата си идат дома со релјефна тетоважа, крива и кога најверојатно ќе потпораснат сфаќаат за грешката што ја направиле и се каат.

Сега за сега, лично немам мерак за тетоважа и не би се истетовирала зошто 99% од другарките имаат или зошто е последен тренд.

17. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.904
    Веројатно ти се избришало до сега,ама да ти пишам,во случај уште да стој протриј го неколку пати местото со лимон и ќе го снема. :)

18. tea4e

tea4e Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2012
    Пораки:
    3.410
    Допаѓања:
    3.148
    Не е моја... ;)

19. loveuhateu3

loveuhateu3 Активен член

Се зачлени на:
    2 септември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Планирам да си ставам тетоважа на 18-20год. затоа што сега моите ни во лудило не би ми дозволиле..Сакам некојја мала тетоважа која ќе ме потсеќа на некои моменти, добри спомени...Се надевам ќе си ја ставам својата :rofl: а прва тетоважа набрзо. :* После тоа, ако ми се допадне може ќе си ставам и повеќе мали... :)

20. COollLady

COollLady Популарен член

Се зачлени на:
    18 ноември 2011
    Пораки:
    654
    Допаѓања:
    1.337
    Пет денови веќе ми стои, не се брише, туку само избелува. Инаку убаво ми стои и не сакам да го бришам :inlove: