Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Еве ја и мојата,завчера си ја ставив,ама на сликата не е баш добра.

[https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/1234421_3468416606475_508786994_n.jpg/img]

:inlove: :inlove: :inlove:

2. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2013
    Пораки:
    1.109
    Допаѓања:
    3.804
    Обожавам тетоважи!!! Воопшто не ги осудувам луѓето кои имаат тетоважи само не ми се допаѓаат тетоважи на лице и на раце (на прстите)... Иако сеуште немам ниту една, во иднина ќе ставам многу, кога ќе имам свои финанции... Сакам тетоважа на газот, на кичмата, на грбот (најверојатно змеј), на зглобот од раката...

А партнерот, уфффф многу ме палат тетоважи...

А за ова тело немам коментар, баш и прилегаат тетоважите

3. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.487
    Допаѓања:
    55.085
    Уфффф сакам мажи со тетоважи :lol: :lol: сакам и јас да ставам,ама тоа ќе биде кога ке се омажам и ке го родам првото дете :$

4. flyy

flyy Активен член

Се зачлени на:
    5 септември 2013
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    8
    Најубаво е да имас некоја помала тетоважа но со големо значење а не како некои особено од машкиот пол кои се цртаат по целото тело а ни самите незнаат зошто ја имаат токму таа тетоважа..
    Јас имам една но во план ми се уште две така помалечки и на не толку видливо место..
    Иначе тетоважата ми е иста како на сликава бидеќи тој што ме тетовираше ја гледаше токму истата и само што мојата нема црвена боја и е во помала димензија :)

Прикачени фајлови:

• fdgfdg.jpg
      fdgfdg.jpg
      Големина на фајлот:
      5,2 KB
      Прегледи:
      156
  5. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.318
    Допаѓања:
    17.874
    лелееее како вистинска е пеперуткава, преубава е :!:

6. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    4.140
    Допаѓања:
    12.834
    понатаму кога ќе пораснам, сакам да си ставам тетоважа посветена на мајка ми

7. anna-tessa

anna-tessa Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2013
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    22
    ги обожавам тетоважите, ќе почекам само уште неколку години и би сакала една и вредна со значење за мене. :rock:

8. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Многу, значи многу сакам ваква тетоважа.

НО, мислам дека после некое време би ми се здосадила. Затоа и ми е многу тешко да се решам.

Иначе немам ништо против тетоважите. Но, досадни ми се оние пеперутка, срце, цветче, траибол... Ова ми е ко да имам нешто истетовирано, сите имаат па ај и јас да имам некоја сликичка. Јас си сакам тетоважи со значења, нека е мала ама нека биде посебна, единствена, значјна за тебе. За тоа е и тој белег, да означува нешто твое, нешто од твојот живот.

На anna-tessa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. angelaxD

angelaxD Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    46
    цурки ај дајте ми идеја .. значи сакам да ставам тетоважа за мајка ми, значи таа многу ми значи во животот и знам дека нема да се покајам ако ставам .. значи жива е фал богу и сакам да и посветам нешто .. сега проблемот е што сакам да е текст нешто нејќам слики и тие глупости малку кичасти ми се ... некои идеи ве молам 8) :rofl: :rofl: :rofl:

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  10. monnii-4

monnii-4 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 септември 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    60
    Можеш потписот нејзин да го ставиш. Така направи една моја другарка. :)

11. Femina777

Femina777 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јуни 2013
    Пораки:
    534
    Допаѓања:
    236
    кога ке пораснам многу сакам да ставам :inlove: некоја мала :inlove:

12. liily

liily Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    razmisluvam za tetovaza odamna ama neznam kakva sakam da bide nesto povrzano so decko mi kako mnogu biten del od mene zasto od koga sum so nego sum skros druga licnost do pred dve godini bev mnogu diva i odev po los pat i losi luge ne gi slusav moite samo gi razocaruvav i poradi nego se smiriv i mnogu se smeniv i sakam da napravam nesto sto ke go oznaci toa a i nego. sakam nesto malo ednostavno
    ako imate nekoja ideja dobro bi mi dosla :)

13. frutisima

frutisima Активен член

Се зачлени на:
    12 јули 2013
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    2
    Сакаме со дечко ми да ставиме една мала тетоважа над дланката од раката, која има значење за нас, односно за нашата љубов, јас не сум полнолетна а тој е , тој може да ја стави но сака да ставаме заедно, јас би сакала но ми е страв од моите, кога ке размислам, зошто па да не ставам, ако не им кажам само да ја ставам ке видат и ке се лутат и тоа е. Што мислите вие? Да направам?
    Јас си мислам да направам па ке ја кријам некое време, со саати, нараквици вака така и после ке ја покажам.. инаку со дечко ми 1 година одиме скоро..и врската ни е доста озбилна:)

14. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Јас имам тетоважа на десното рамо, срце кое е формирано од првите букви на имињата на мајка ми и татко ми. Сакав да имам тетовирано нешто што ќе ми значи, а не ѕвездички, пеперутки, панделки и такви случни на нив тетоважи кои сметам дека се прават затоа што “сите имаат па да имам и јас“. Мојата изгледа многу нежно и не е голема, токму како што ја замислував. Браво за tattoo-мајсторот што ми ја правеше!

15. nikiiii

nikiiii Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2013
    Пораки:
    1.370
    Допаѓања:
    942
    Сакам мала тетоважа на вратот. Срценце или петокрака :)

16. Mala-devojka

Mala-devojka Активен член

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    tetovazi

Me interesira dali defektolozite mozat da imaat tetovaza i dali i e dozvoleno da rabotat so deca iako se tetovirani? Slusam razlicni verzii, pa ke ve molam ako znaete nesto sigurno pisete mi. Blagodaram

На sofijanoka му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Decapitated.Hanna

Decapitated.Hanna Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2012
    Пораки:
    798
    Допаѓања:
    576
    Јас имам една отпозади на вратот. :inlove: За еден месец ке си ставам уште една. :)

18. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.090
    имам 4 (che guevara,пеперутка на ружа,шкорпија и една на половината)

На sweet-star и sofijanoka им се допаѓа ова.
  19. sofijanoka

sofijanoka Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2013
    Пораки:
    2.652
    Допаѓања:
    15.512
    Колку и да се работи за сериозна и стабилна врска,јас сепак не би направила такво нешто.Незнам зошто,ама и најстабилното нешто може да пукне.Да не размислувам толку песимистички,јас би ставила на 50 годишнина од брак таква. :D :D ахаха,или можеби сум себична? :?:

Како и да е,јас сакам уште една,ама незнам каква.Догодина сакам да си ставам пак...

На sweet-star и zalosna им се допаѓа ова.
  20. Domino

Domino Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2010
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.038
    Имам две, едната ми е нешто вака, само има отворено кафезче и е поголемко:
    И неодамна ставив вакво на внатрешната страна од долната усна. Знам дека ќе треба преправање за година две, ќе видам како ќе биде:

И планирам една ваква во скоро време:
    Сите имаат големо значење за мене, мразам безвезни тетоважи, кои немаат никакво значење за тој што ги ставил.

На ariela09 и Thallia им се допаѓа ова.