Не сум некој љубител на тетоважи меѓутоа овие две навистина ми се допаѓаат http://favim.com/orig/201105/25/arm-bir ... -54773.jpg http://data2.whicdn.com/images/23559624/large.jpg
http://www.tattooset.com/images/tattoo/ ... _large.jpg Јас би сакала ваква,на левата рака.Кинески букви што значат ,,Бог е секогаш со мене,,
Да соберам доволно пари или евентуално кога ќе ми стигне стипендијата и ќе ставам тетоважа, за месец-два, решена сум. Цел живот сакам, но не сум имала дозвола од моите дома, мајка ми поточно. Сега имам 22 години, дозвола веќе и не ми треба, но сепак не сакам да ставам без мајка ми да се помири или да прифати, не сакам да се карам поради една тетоважа, сепак ми е важно нејзиното мислење, без разлика на тоа колку години имам... а не сум тинејџер веќе и да се бунтувам или да правам ексцеси од инает... Дечко ми стави пред една недела, и кога му ја виде неговата ко да омекна малце и како да е во исчекување дека ќе ставам и јас, ја гледам дека се сомнева дека планирам, знае веќе едноставно... и уште не прифаќа и не ми дава зелено светло, ама... ко да дигна раце од разубедување и она веќе. Сакам повеќе тетоважи, но за почеток една и тоа на пределот кај ребрата, веднаш над струкот. Стих од Placebo, кој ми значи многу, лично е, да не навлегувам... Едвај чекам!
Нема гајле тетоважата од сонце. Треба да ја пазиш првите (максимум) 10дена и после сонцето нишо не и праи, евентуално треба да ја мачкаш со појак фактор ради што бледее бојата, но на кожата не и се случува ништо. Алергиските реакции се многу ретки. Ако бојата е квалитетна и не е со поминат рок, скоро и да не се јавуваат. За можност од алергиски реакции во принцип треба да имаш некаква предиспозиција (пример - да имаш други веќе постоечки алергии).
Летово ќе се тетовирам, имам дозвола од моите дома. Се договоривме, ќе биде мала тетоважа. Со другарка ми ќе се тетовираме, значи сакаме да биде нешто значајно и за двете, нешто што не поврзува. Инаку таа не е од Македонија па затоа тоа ни е добра идеја. Не сме сеуште размислиле што точно ќе тетовираме. Се мислиме помеѓу некои цитат, или пак некој мал симбол, нешто како ова. Немаме поима ни каде ќе биде тетоважата, ама изгледа ќе се одлучиме за на рака. Малку се плашам, признавам. Некој што се има тетовирано може да ми пише инбох? Некои искуства.. и сакам да знам колку време отприлика трае тетовирање на една таква тетоважа како на сликата?
Од колку години е легално да имаш тетоважи? Треба ли некакви документи или сл? Каде има салон за тетоважи во Македонија? Колку се плаќа за една тетоважа? Веќе одамна сакам барем една малечка со некоја птица или ангел и сл.
Нема тука граница за тетовирање. Тоа единствено зависи од тој што ќе те тетовира. Има некои кои не се нафаќаат да те тетовираат ако немаш 18 или пак бараат дозвола од родител за да го направат тоа, но сигурна сум дека има и такви кои без проблем тетовирале малолетни. Цената зависи од големината и дали сакаш во боја или црна само. Малите се до 2000 во принцип. За салони распрашај си во градот од кај што си, само гледај ако бираш за себе (ако не кој и да бира) да не одбере(ш) некоја дупка несигурна. Разгледај и распрашај се убаво.
Ептен сум решена да ставам тетоважа и сакам да не биде напишана со тие стандардните фонтови туку да се ископира нешто што го напишал татко ми (неговиот ракопис де) да има по нешто и од брат ми и мајка ми и така да биде како целина нешто што не претставува нас и да имам нешто нивно плус на мене
Фала за информацијата. Тука нема салон па ќе одам во Скопје. Едвај чекам да поминат две години. Тогаш ќе ми дозволат моиве.
Има. На кожен лекар се прави тоа. Гледав реклами по тв се вртеа едно време ама не запамтив која установа се рекламираше... Види кај др Анчевски може да има.
Летото ќе се тетовирам.Готово,одлучив. Ќе биде некоја мала тетоважа,кинески букви.Многу голем мерак имам за кинескиве букви.
Ама многу се демоде шо викаат некои ,разгледај си убаво и одлучи што ќе се тетовираш затоа што таа тетоважа ќе биде дел и од твојот живот ќе ја носиш вечно Па после неколку години да не се каеш за кинеските букви Спојлер Јас несакам да ти делувам на твојата одлука само ти кажувам мое мислење во врска со таквата тетоважа
И во една друга тема го пишав ова...не е мое да се мешам ама срц, најлош период за тетовирање е лето. Не дека е којзнае каков проблем ама кожата повеќе се поти тогаш и не дај боже да ти ја инфицира тетоважата, башка после тетовирање не треба да го водениш местото некој период додека не ти се излупи, а исто треба и да избегаваш мориња и езера (ако ти е во план одмор). Најдобра варијанта ти е да се тетовираш на пролет.
Уште неколку години да појадам леб и би се тетовирала. Многу имам желба да си истетовирам ѕвезда за среќа, хипичниот знак и бик (како во хороскопски знак што е).
Штознам Вики,не би требало да се до тоа да стигне,бидејќи одамна ми е мерак..ама пак ќе разгледам. Срц,абе многу ми е срав сега во скоро време.. за тоа реков на лето да си соберам храброст а знам дека можам да добијан инфекција јасно ми е.Ама ако не за летото,ќе ја оставам за зима.
Подполно се согласувам со вики.. А и доколку сакаш да можат сите да разберат што пишува подобро би било накако поинаку.. а ако сакаш тоа што го пишува да остане во тајност, ок...но мислам дека сепак поуабво би било да биде поинаку напишана
Секое лето викам ова лето ке се тетовирам, и се некој ме предомислува хаха. Ова лето би требало да ставам некоја тетоважа