Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. Insatiable13

Insatiable13 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    258
    Допаѓања:
    367
  2. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.928
    Допаѓања:
    33.490
  3. MandyLane

MandyLane Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2011
    Пораки:
    3.784
    Допаѓања:
    25.229
    Да соберам доволно пари или евентуално кога ќе ми стигне стипендијата и ќе ставам тетоважа, за месец-два, решена сум. Цел живот сакам, но не сум имала дозвола од моите дома, мајка ми поточно. Сега имам 22 години, дозвола веќе и не ми треба, но сепак не сакам да ставам без мајка ми да се помири или да прифати, не сакам да се карам поради една тетоважа, сепак ми е важно нејзиното мислење, без разлика на тоа колку години имам... а не сум тинејџер веќе и да се бунтувам или да правам ексцеси од инает...
    Дечко ми стави пред една недела, и кога му ја виде неговата ко да омекна малце и како да е во исчекување дека ќе ставам и јас, ја гледам дека се сомнева дека планирам, знае веќе едноставно... и уште не прифаќа и не ми дава зелено светло, ама... ко да дигна раце од разубедување и она веќе. :)

Сакам повеќе тетоважи, но за почеток една и тоа на пределот кај ребрата, веднаш над струкот.
    Стих од Placebo, кој ми значи многу, лично е, да не навлегувам...

Едвај чекам!

На 1209, anuskaNESTLE, fatamorgana123 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Нема гајле тетоважата од сонце. Треба да ја пазиш првите (максимум) 10дена и после сонцето нишо не и праи, евентуално треба да ја мачкаш со појак фактор ради што бледее бојата, но на кожата не и се случува ништо.
    Алергиските реакции се многу ретки. Ако бојата е квалитетна и не е со поминат рок, скоро и да не се јавуваат. За можност од алергиски реакции во принцип треба да имаш некаква предиспозиција (пример - да имаш други веќе постоечки алергии).

5. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Летово ќе се тетовирам, имам дозвола од моите дома.
    Се договоривме, ќе биде мала тетоважа.
    Со другарка ми ќе се тетовираме, значи сакаме да биде нешто значајно и за двете, нешто што не поврзува. Инаку таа не е од Македонија па затоа тоа ни е добра идеја.
    Не сме сеуште размислиле што точно ќе тетовираме. Се мислиме помеѓу некои цитат, или пак некој мал симбол, нешто како ова.

Немаме поима ни каде ќе биде тетоважата, ама изгледа ќе се одлучиме за на рака.
    Малку се плашам, признавам.
    Некој што се има тетовирано може да ми пише инбох? Некои искуства.. и сакам да знам колку време отприлика трае тетовирање на една таква тетоважа како на сликата?

6. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Од колку години е легално да имаш тетоважи? Треба ли некакви документи или сл? Каде има салон за тетоважи во Македонија? Колку се плаќа за една тетоважа?
    Веќе одамна сакам барем една малечка со некоја птица или ангел и сл. :inlove: :?:

7. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Нема тука граница за тетовирање. Тоа единствено зависи од тој што ќе те тетовира. Има некои кои не се нафаќаат да те тетовираат ако немаш 18 или пак бараат дозвола од родител за да го направат тоа, но сигурна сум дека има и такви кои без проблем тетовирале малолетни.
    Цената зависи од големината и дали сакаш во боја или црна само. Малите се до 2000 во принцип.
    За салони распрашај си во градот од кај што си, само гледај ако бираш за себе (ако не кој и да бира) да не одбере(ш) некоја дупка несигурна. Разгледај и распрашај се убаво.

На lightning123 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. lolanomnom

lolanomnom Популарен член

Се зачлени на:
    28 ноември 2013
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    2.324
    Ептен сум решена да ставам тетоважа и сакам да не биде напишана со тие стандардните фонтови туку да се ископира нешто што го напишал татко ми (неговиот ракопис де) :) да има по нешто и од брат ми и мајка ми и така да биде како целина нешто што не претставува нас и да имам нешто нивно плус на мене :)

9. lightning123

lightning123 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2014
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    391
    Фала за информацијата. Тука нема салон па ќе одам во Скопје. Едвај чекам да поминат две години. Тогаш ќе ми дозволат моиве. :rofl:

10. A.a

A.a Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    60
    Знае ли некој во Скопје дали има што отсрануваат тетоважи ?

11. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    Има. На кожен лекар се прави тоа. Гледав реклами по тв се вртеа едно време ама не запамтив која установа се рекламираше... Види кај др Анчевски може да има.

12. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.928
    Допаѓања:
    33.490
    Летото ќе се тетовирам.Готово,одлучив. :D
    Ќе биде некоја мала тетоважа,кинески букви.Многу голем мерак имам за кинескиве букви. :wasntme:

13. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.926
    Допаѓања:
    89.751
    Ама многу се демоде :D шо викаат некои ,разгледај си убаво и одлучи што ќе се тетовираш затоа што таа тетоважа ќе биде дел и од твојот живот ќе ја носиш вечно :) Па после неколку години да не се каеш за кинеските букви :D

Јас несакам да ти делувам на твојата одлука само ти кажувам мое мислење во врска со таквата тетоважа

14. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
    И во една друга тема го пишав ова...не е мое да се мешам ама срц, најлош период за тетовирање е лето. Не дека е којзнае каков проблем ама кожата повеќе се поти тогаш и не дај боже да ти ја инфицира тетоважата, башка после тетовирање не треба да го водениш местото некој период додека не ти се излупи, а исто треба и да избегаваш мориња и езера (ако ти е во план одмор). Најдобра варијанта ти е да се тетовираш на пролет.

15. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Уште неколку години да појадам леб и би се тетовирала. Многу имам желба да си истетовирам ѕвезда за среќа, хипичниот знак и бик (како во хороскопски знак што е).

16. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.928
    Допаѓања:
    33.490
    Штознам Вики,не би требало да се до тоа да стигне,бидејќи одамна ми е мерак..ама пак ќе разгледам. :D
    Срц,абе многу ми е срав сега во скоро време.. :lol: за тоа реков на лето да си соберам храброст :D а знам дека можам да добијан инфекција јасно ми е.Ама ако не за летото,ќе ја оставам за зима. :D

17. sToBiToBi

sToBiToBi Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2012
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    27
    Подполно се согласувам со вики.. А и доколку сакаш да можат сите да разберат што пишува подобро би било накако поинаку.. а ако сакаш тоа што го пишува да остане во тајност, ок...но мислам дека сепак поуабво би било да биде поинаку напишана :D

18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.439
    Допаѓања:
    20.028
    Се заљубив :inlove:

Прикачени фајлови:

На sweet-star, ariela09 и Viktorijaaa5 им се допаѓа ова.
  19. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    5.926
    Допаѓања:
    89.751
    Тетоважава ја обожавам и јас преубаво изгледа. Многу убаво стои и на ногата од стапалото нагоре :)

На Nausicaa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Секое лето викам ова лето ке се тетовирам, и се некој ме предомислува хаха. Ова лето би требало да ставам некоја тетоважа :)