Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    42.569
    Јас се тетовирав на грбот, големка е, 12 на 12 см.Болеше доста, иако не ми е прва не издржав да ми ја заврши во еден ден, па исполнувањето остана за друг.Кај Симон ја правев и морам да кажам дека ептен е професионален и добар и стварно сум многу задоволна, го препорачувам.Ми зеде 90 евра, што не е малку ама сепак за таа работа е сосем реална цена.Наредна недела кога ќе ја заврши ќе ја прикачам да се исфалам оти многу си ја сакам.

На crimson и Captain-Omni им се допаѓа ова.
  2. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.229
    Допаѓања:
    13.204
    Конечно смислив каква тетоважа сакам, но ќе си почекам уште 3-4 години, сега ми било рано, ми вели тато.
    Сакам некоја поговорка од Докторот (знаете, од серијата Доктор Ху), или фотографија од 12тиот Доктор (Мет Смит).
    И за место си размислив убаво, ако ставам лик, на ногата. А ако ставам поговорка (од пократките некоја), на раката. :)

3. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Нема врска дека секаде боли. Болката е различна на различни места. Има места каде што боли (и кога велам "боли" значи боли), има места каде не ни чувствуваш ништо, скокотка или е онака како да те гребе некој полека со нокт, и има места каде е онака medium level.
    Места каде што боли... се знае: глава, стапала, ребра, зглобови, 'рбет... воглавно каде иглата допира директно на коска.
    И ги подредив по редослед каде боли повеќе, од најмногу до помалку.
    Има места каде не сеќаваш скоро ништо: долен дел од стомак, бутови, колкови...

На dc15 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    42.569
    Мене првата ми е на ребрата и искрено не ме болеше многу, дури можам да речам дека помалку од интимна депилација :D да споредам со нешто.Вторава на `рбетот каде што работеше ептен ме болеше, искрено не мислев дека до толку ќе биде, сега дури и страв ме фаќа кога ќе помислам дека треба да ја заврши.Како што кажа Ариела најмногу боли каде што најблизу е коската.

5. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Јас пак умрев од болка кај ребрата. Можеби е до личност но мене премногу ме болеше. Но добро беше што како минеше времето се помала болка чувствував. Дали дека се навикнав, дали навистина се намалува болката, не знам. Можеби е до психа.

На 1209 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    42.569
    Јас сакам да се пофалам со завршената тетоважа, кажав предходно каде се тетовирав и што како, така да сега ќе кажам дека е посветена на брат ми, животот и најбитните личности во него(за секого по една ластовичка) како симбол на лојалност и вечна посветеност и љубов која ја имам за нив, зошто ластовичките остануваат семејство додека не умрат, со партнерот кој го одбрале, се селат како семејство и се враќаат така, лојални се до крај.Дрвото како симбол живот, долговечност, поврзаност со природата и материјал со кој јас ќе ја работам мојата работа еден ден.Порачето за брат ми зошто иако е помал знам дека ми е заштитник и дека ќе се однесува како повозрасен кога ќе ми треба совет или рамо на кое ќе се потпрам.
    Би ве замолила да не ја копирате и да остане сликава овде на форумот, зошто приватниоста ми е битна до некој степен.И да напоменам пак дека местото боли лајк хел :D

Прикачени фајлови:

• CAM01654.jpg
      CAM01654.jpg
      Големина на фајлот:
      211,3 KB
      Прегледи:
      396
    • CAM01642.jpg
      CAM01642.jpg
      Големина на фајлот:
      260,1 KB
      Прегледи:
      375
    На NESKAFE25, Artemission, rhcpfan и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.006
  8. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.650
    Допаѓања:
    29.333
    Многу сакам тетоважи, некако ја надополнуваат личноста, и никогаш нема да бидам личност која ќе има предрасуди кон некој што има тетоважа :shake: Сакам да ставам, подолг период имам размислувано и имам две исцртано во глава кои ми имаат големо значење, но сакам да почекам барем уште некој период, зошто на 19 години, некако не ми се донесуваат вакви поголеми одлуки.Инаку ме интересира, има ли некој кај нас кој прави бели тетоважи?Конкретно на вакви мислам:

На nevermet18 и ariela09 им се допаѓа ова.
  9. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    И јас многу сакам тетоважи,уште одамна размислував да си ставам,искрено и сакав,Но кога видов дека половина од девојчињата од класот имаат,и тоа некои големи што ништо не значат,се откажав.Ама сега пак сакам,ама не некоја огромна,така мала сакам,што ми значи (y)
    еве вакво нешто:
    images.jpg

На nevermet18 и Flower27 им се допаѓа ова.
  10. Kate.93

Kate.93 Нов член

Се зачлени на:
    9 ноември 2014
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    9
    Имам 6 тетоважи. Сите се на места каде што можам да ги покријам ако не сакам да се гледаат и да ги покажам ако сакам да се гледаат и сите ми имаат огромно значење. Можам да кажам дека болката зависи од кожата но и најмнофу од се од местото на тетоважата (на коска боли поише одколку на мускул и сл.)
    Доколку ставате, пазете ја така како што ќе ви препорача тату артистот и мн внимавајте на неа за да не ја оштетите :)

На talkach и ariela09 им се допаѓа ова.
  11. LadyIvvy

LadyIvvy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    574
    Допаѓања:
    773
    Најпрво здраво :) Сакам да се тетовирам, но ме заплашија со тоа демек имало инфекции кои ретко се случувале но....дали има некоја со искуство .која веќе има тетоважа...? Какви се тие бои и дали навистина може да се опасни??:/

12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.473
    Допаѓања:
    42.569
    Да има инфеκции аκо се тетовиρаш κај неκој непρофесионачец, κој не си ја знае ρаботата и κој не κоρисти сигуρна опρема.Аκо ρазмислуваш за тρајна пρочитај на интеρнет од што се составени боите.Аκо се тетовиρаш κај сигуρен тату мајстоρ и аκо се пρидρжуваш на упатството за нега, нема да имаш ниκаκов пρоблем.Инфеκциите не се чести воопшто во тој случај.Поголем пρоблем може да ти е болκата отκолу ова.Совет до сите κои ρазмислуваат за тетовиρање, тоа е сеρиозна ρабта, местото, самиот дизајн и мајстоρот се најбитни, сигуρно не би саκале цел живот да се шетате со неκоја ужасна тетоважа.И запомнете деκа добаρ мајстоρ нема да ви земе малκу паρи за добρа тетоважа, аκо е сκап значи вρеди, јас тоа си го заκлучив по мое исκуство.

13. Paula1.-P

Paula1.-P Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2013
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    14
    Јас сакам тетоважа на прстот од страна, еден ден ќе се истетовирам, само што сега за сега немам нешто што толку ми значи.....

14. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.404
    Допаѓања:
    9.322
    Јас не се тетовирам и немам намера.
    Прво не сакам, а второ боли.

15. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.699
    42feddf06ecef5775d741f8054a0de7d.jpg
    Ваква тетоважа и целосен ми е животот!
    Лажам... И ваква сакам исто така:
    20f7da8fb5e8ef24682016ddb119fcd7.jpg
    ... Ииии ваква...
    c3bb999b3899834819d70d3e58807ef6.jpg

Овие три и крај! На 16 години најрано би се истетовирала со тетоважи за спомен на моите миленици.

На Natali.3, mileystar, sasaSasa и 3 други им се допаѓа ова.
  16. One.Moment

One.Moment Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2014
    Пораки:
    433
    Допаѓања:
    3.545
    Обожавам мини тетоважи :)

60d89ff9451b2815ce938ff84036dc57_small.jpg 60d89ff9451b2815ce938ff84036dc57_small.jpg
    658d64805144bc480a092265bc89255b.jpg a039a2093b20f6a0ea491dac22733ced.jpg

На Snow-Star, Natali.3, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Jordanovska-K

Jordanovska-K Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2012
    Пораки:
    896
    Допаѓања:
    6.139
    Мојата (прва) тетоважа, на сликава уште не е целосно заздравена. My spirit sign!

Прикачени фајлови:

• DSC_0076.JPG
      DSC_0076.JPG
      Големина на фајлот:
      195,7 KB
      Прегледи:
      170
    На Natali.3, ariela09, 1209 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Milica Chelsea

Milica Chelsea Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јануари 2015
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    21
    Sakam da se tetoviram na zadnata strana na uvoto. Pa sakav da prasam dali moze da se izdrzi bolkata ili sepak da pobaram drugo mesto :)))))))

19. Sreknaosoba

Sreknaosoba Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    30
    Ako si pravela predhodno tetovaza togas nemas problem, proverena varijanta .

На JANAz му/ѝ се допаѓа ова.
  20. JANAz

JANAz Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јануари 2015
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    16
    Kolku vreme trae odrzuvanjeto na mestoto kade sto e tetovirano ?