Не би ставила тетоважа од причина шо ако сеа ми е нешто убаво, интересно и ми стои добро во иднина може да се смени. И не можам да замислам стара баба со тетоважи. Инаку ми се допаѓаат мали тетоважички.
Зависи κолκава е тетоважата и κолκу бρзо ти заздρавуваат повρеди обично, јас мојата ја мачκав со маст и ја миев со млаκа вода две недели, а сκρоз заздρавена ми беше после месец дена.
Дали некој се тетовирал овде и да ми каже колку боли? https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd...._=1427688513_22a2b485b072db327109cab386dc53ab
na koe mesto e ova...mene ne mi ja otvara slikata da vidam, pa moze kebti kazam dali ke te boli ili ne (se izv za latinica no od tel sum , a na ovoj nemam kirilica)
Се тетовирав пред 10тина дена на ногата над глуждот.Тетоважата не е голема,до 5цм е.Ми има значење и зборува доста за мене.Но од пред неколку дена почна многу да ми се вцрвенува и на две места е не заздравена некако,како изгореници делуваат тие.По малку ми гнои,но од страна е црвена.Не знам дали е таква реакција и таква треба да биде или тоа е несакано дејство од мастот.Навистина не знам а ме фаќа паника,иако луѓе кои се имаат тетовирано ми велат дека тоа не е ништо страшно.Можеби е и до тоа што кожата ми е премногу осетлива па и треба време да заздраве.Ве молам ако нешто некој знае да ми каже.Се мислам да одам на лекар за брзо.Се трудев да ја одржувам како што ми кажа човекот што ме тетовираше,се надевам дека немам погрешено.
Ова е мојата. Келтски симбол за мајчинство. Ја претставува нераскинливата врска на мајката и детето. Ја додадов и првата буква од името на синко
Го премачкуваш ли местото со антибиотска крема? Јас имам 4 тетоважи досега ниедна не ми гноела, не знам не е баш тоа реакција на тетоважа, мислам дека би било најпаметно да си отидеш на лекар за секој случај, вцрвување на местото е нормално ама гноење не е.
црвенилото во принцип се јавува непосредно по тетовирањете а и не би требало да ти гнои. не значи дека е нешто страшно, ама иди си на лекар, ако не друго барем мирно ќе спиеш зошто не е баш вообичаено да ти се јави таква реакција
@bittersweet - Да ја премачкувам со антибиотик,но во упатството пишуваше дека ако се користи повеќе од што треба предизвикува црвенило.Па се мислам дека е можеби и од тоа бидејќи се појави после некое време откако ја ставив. @Madam-A -Воопшто не ми беше црвена по тетовирањето,а не знам зошто пред неколу дена ми гноеше и најмногу заради тоа сакам да одам на лекар бидејќи тоа ме мачи,не знам што може да биде. Ви благодарам на советите
Симон PainLTD студио, професионалец и одличен уметник, ја правев кај него и ја имам постирано во темава.Цената зависи од големината, бојата и сл.Почетна е 25 евра, мојата беше 90.Ако те интересира да разгледаш што има најди го на ФБ.
Сакам dream catcher да тетовирам, па сакам да ве прашам отприлика колку би коштало. Во спојлер сликата сучајно ја најдов, на тоа место на раката и таа големина сакам. Спојлер: Место и големина
@pamelche , кaј симoн мислaм декa би дoшлa oкoлу 2000 денaри. oд тaчкa дo oд приликa 10х10см големина му е 1500, a oвaa кaкo штo мoжaм дa прoценaм е или тoлкaвa или нештo пoгoлемa oд грaничнaтa. aмa твoјaтa сo си пердувчињaтa мислaм декa дуплo ќе прекoрaчи oд рaмкaтa нa тaa дo 1500ден, штo знaчи мoже и дo 50еврa дa фaти, aмa пoише не верувaм
За цена (не само за конкретната тетоважа, туку општо за било која), најдобро е да се праша директно во tattoo студио, и тоа по можност со слика, зашто реално цената многу зависи прво од големината, потоа од детаљите, па бои, сенки, и такви работи.
zdravo sakam da prasam znae li nekoj kade vo sk moze DA se kupat ovie flash tatto zlatnite,kao hit se letovo.ima li voopsto kaj nas?