@Leeloo а ми текна сега ако ти изгледа на неко места како бела може и да се лупи површинскиот слој како кора што се ствара на рана, па ти изгледа сува, и тоа е нормална појава, кога ќе заздрави скроз ќе си ја добие бојата, мојата последна лично заздравуваше повеќе од 15 дена додека да осетам дека скроз е заздравена.Ај прикачи слика ако сакаш ќе ти кажеме дали е добро и нормално.
Хмм.. ај баш види ја сликата. Мене не ми стои дека е тоа.. Чудна ми е на десната страна (незнам што е тоа што личи како на меурче) и долу. Првата слика е сликата на денот на тетовирањето (онаа потемната нормално) Другата е денеска.
Тоа како мурче може е брунче и од бојата изгледа така, ама што знам мене ми изгледа нормална, не е многу избледеана, ама може уште еднаш да се повтори, а да не е тоа што мислам, не се лупи.Нормално е да смене малку боја, сепак најдоборо оди до него.
Хм, не знам дали е до блицот меѓутоа мене ми изгледа доста побледа а толку краток период да помине. И јас мојата ја ставав кај Симон, на долниот дел од ногата, меѓутоа речиси и воопшто не ми е обледена а пред повеќе од пола година ја имам ставено, рачунај и лето беше и јас не сум нешто ажурна за мачкање млека за тело и слично. Мислам дека најмногу зависи до кожата и како ти прима боја. Би требало со повторување да биде посилна бојата, логично нели, ама ако ти е таква кожата можно е побледа да ти биде. Иначе, убав дизајн на знакчето на Овен, со линиичките отстрана.
Сакам тетоважи. Лично јас би ставила мала тетоважа на скриено место или барем не на дланките и лицето. Ми се допаѓаат и на тие места, но веројатно би ми пречеле во кариерата. Сакам на грбот на цетралнот дел, одма под завршетокот на вратот со големина отприлика 10-20 цм. Би ставила нешто уникатно кое за мене има значење. Би сакала да е во боја со watercolor техника. Премногу ми се допаѓа силот на Calle од eMINAL, но и Емилија е предобра. Кога размислувам долгорочно, би ставила и голема тетоважа која би почнала од долниот дел на стомакот зошто тука имам голема лузна и би сакала да ја покријам. Потоа ќе продолжи од страна на ребрата и завршува на грбот. Веројатно нешто како змеј или змија во црно и бело во традиционален стил. Ова би сакала да го истетовира Митко од Охрид. Тетоважи од типот на пеперутки, птици, глуварчиња, котви, инфинити, срциња итн. ми се многу слатки, но според мене се пречести и не би сакала да имам нешто што цел свет го има, иако предобро изгледаат. Anyway. Ќе си почекам уште 2 години, 1 месец и 10 дена минимум зошто моиве и не се многу по тетоважи, па ќе мора на 18 да ги правам. Барем ќе има време да потсоберам пари за асално да ме истетовираат.
1209 Скопјетесакам Се видов со Симон, ми рече дека се е во ред, да не сум се брзала, сеуште не била зарасната убаво Ми рече да ставам гентамицин (мислам дека така беше) и после млеко за тело или хидрантна крема. Мене највеќе ми беше страв да не е нешто проблем затоа што ипак 8 часа ми е ногата во хулахопка и кожата неможе убаво да дише. Ама штом тој вика дека е рано уште, ќе почекам. Инаку tigerlady и двете слики не ми се некако реални, првата е во затворен простор и нормално со блиц, одблизу сликана, а другата е без блиц на мн. лоша светлина. Дури и не се трудев многу, затоа што во тој момент некако разочарана бев од тоа како изгледа. А баш ти фала, убаво е чувството така кога некој ке ти ја пофали тетоважата.. Ако сум по слободна утре, ке ја сликам поубаво да можете да ја видите како изгледа.
Ти реков дека мене ми изгледа во ред дека треба уште да зарасне и да заздрави.Супер, нема што да се мислиш
И јас имам тетоважа и сум за тетоважи. Секако во граница на нормалата. Јас имам на клучната коска реченица. Планирам уште ама потака сега не.
Си ја завршив втората тетоважа КО-НЕ-ЧНО! Ми ја правеше Мичич и сум презадоволна. Сега ногата ми е украсена со прекрасни цветови, и конечно ја завршив тетоважата што ја сакав и ја чекав 8 години.
Јас имам една тетоважа, веќе две години. Не е на видно место, не е голема и претставува нешто што мене ми значи најмногу. Секогаш кога ќе ја погледнам ми станува јасно зашто живеам. Знам дека го направив вистинскиот избор.
Сакам три. Едната сакав да биде во уше, но со оглед дека нема да ја собере би ја направил позади ушето... © 29.11.99. На рака сакам тетоважа на која пишува focus и една стрелка. Се надевам дека наскоро бар една од овие ќе си направам.
Луѓе колку од прилика би коштала ваква тетоважа значи едноставна со од прилика оваа големина ( минимум/максимум) Ииии колку би рипнала цената ако главата е зеленка?
Иако сум за тетовирањето, многу луѓе почнаа да се тетовираат за да докажат дека се кул и фаци. Тетоважата е нешто трајно кое цел живот ќе го носиш на себе (ако не се одлучиш за вадење со ласер). Тоа е уметност, место да се слика на платно се слика на кожа. И јас едно време бев попалена да направам тетоважа, такви ми беа годините и денес сум среќна што не сум направила некоја глупост. Имам другарка која цело време беше против тетоважи и пред некој месец се истетовира од причина што сметаше дека ќе биде поценета и покул што направила тетоважа со дозвола на нејзините, а не дека тетоважата има некое значење за неа. Не е воопшто океј да го унаказуваш телото само за да се докажеш пред другите дека имаш „муда“ да направиш тетоважа. Има безброј приказни зад тетоважите, но што е со луѓето кои немаат никакви приказни за нив?
Интересни ми се луѓето кои сакаат шарички по телото, а тие шарички се интересни, а и убави се. Немам направено тетоважа до сега, а ако направам ќе биде слика прасенце
девојки сакам да се тетовирам кај стомакот , околу папокот , дајте некој предлози ,убави слики , неколку си одбрав , али сакам уште да видам пред да го направам тој чекор
За женски тетоважа на ова место е малку специфична од причина што после бременост кожата ќе се растегне и после тоа веќе нема да личи на ништо. Доколку не си раѓала јас би ти препорачала да размислиш поубаво или евентуално да одложиш за некоја година.
сакам да скријам една голема грозна лузна што ја имам , валда немат до толку да се растегнам , али си во право и јас тоа размислував , но целта е покривање на лузна