Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Тетоважа

Дискусија во 'Тело' започната од magic, 23 декември 2009.

1. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    42.484
    @Leeloo а ми текна сега ако ти изгледа на неко места како бела може и да се лупи површинскиот слој како кора што се ствара на рана, па ти изгледа сува, и тоа е нормална појава, кога ќе заздрави скроз ќе си ја добие бојата, мојата последна лично заздравуваше повеќе од 15 дена додека да осетам дека скроз е заздравена.Ај прикачи слика ако сакаш ќе ти кажеме дали е добро и нормално.

2. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    Хмм.. ај баш види ја сликата. Мене не ми стои дека е тоа..
    Чудна ми е на десната страна (незнам што е тоа што личи како на меурче) и долу.

Првата слика е сликата на денот на тетовирањето (онаа потемната нормално) :)
    Другата е денеска.

Прикачени фајлови:

3. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    42.484
    Тоа како мурче може е брунче и од бојата изгледа така, ама што знам мене ми изгледа нормална, не е многу избледеана, ама може уште еднаш да се повтори, а да не е тоа што мислам, не се лупи.Нормално е да смене малку боја, сепак најдоборо оди до него.

4. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    Хм, не знам дали е до блицот меѓутоа мене ми изгледа доста побледа а толку краток период да помине. И јас мојата ја ставав кај Симон, на долниот дел од ногата, меѓутоа речиси и воопшто не ми е обледена а пред повеќе од пола година ја имам ставено, рачунај и лето беше и јас не сум нешто ажурна за мачкање млека за тело и слично.

Мислам дека најмногу зависи до кожата и како ти прима боја. Би требало со повторување да биде посилна бојата, логично нели, ама ако ти е таква кожата можно е побледа да ти биде.

Иначе, убав дизајн на знакчето на Овен, со линиичките отстрана.

5. stefi556

stefi556 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2011
    Пораки:
    462
    Допаѓања:
    362
    Сакам тетоважи. Лично јас би ставила мала тетоважа на скриено место или барем не на дланките и лицето. Ми се допаѓаат и на тие места, но веројатно би ми пречеле во кариерата.

Сакам на грбот на цетралнот дел, одма под завршетокот на вратот со големина отприлика 10-20 цм. Би ставила нешто уникатно кое за мене има значење. Би сакала да е во боја со watercolor техника. Премногу ми се допаѓа силот на Calle од eMINAL, но и Емилија е предобра.

Кога размислувам долгорочно, би ставила и голема тетоважа која би почнала од долниот дел на стомакот зошто тука имам голема лузна и би сакала да ја покријам. Потоа ќе продолжи од страна на ребрата и завршува на грбот. Веројатно нешто како змеј или змија во црно и бело во традиционален стил. Ова би сакала да го истетовира Митко од Охрид.

Тетоважи од типот на пеперутки, птици, глуварчиња, котви, инфинити, срциња итн. ми се многу слатки, но според мене се пречести и не би сакала да имам нешто што цел свет го има, иако предобро изгледаат.

Anyway.

Ќе си почекам уште 2 години, 1 месец и 10 дена минимум зошто моиве и не се многу по тетоважи, па ќе мора на 18 да ги правам. Барем ќе има време да потсоберам пари за асално да ме истетовираат. :D

6. Leeloo

Leeloo Популарен член

Се зачлени на:
    11 декември 2010
    Пораки:
    645
    Допаѓања:
    290
    1209
    Скопјетесакам
    Се видов со Симон, ми рече дека се е во ред, да не сум се брзала, сеуште не била зарасната убаво :D
    Ми рече да ставам гентамицин (мислам дека така беше) и после млеко за тело или хидрантна крема. Мене највеќе ми беше страв да не е нешто проблем затоа што ипак 8 часа ми е ногата во хулахопка и кожата неможе убаво да дише. Ама штом тој вика дека е рано уште, ќе почекам.

Инаку
    tigerlady и двете слики не ми се некако реални, првата е во затворен простор и нормално со блиц, одблизу сликана, а другата е без блиц на мн. лоша светлина. Дури и не се трудев многу, затоа што во тој момент некако разочарана бев од тоа како изгледа. :D:D А баш ти фала, убаво е чувството така кога некој ке ти ја пофали тетоважата.. :$:D
    Ако сум по слободна утре, ке ја сликам поубаво да можете да ја видите како изгледа.

На Скопјетесакам, Petar80 и 1209 им се допаѓа ова.
  7. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.459
    Допаѓања:
    42.484
    Ти реков дека мене ми изгледа во ред дека треба уште да зарасне и да заздрави.Супер, нема што да се мислиш:)

8. Lutka®

Lutka® Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2015
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    103
    И јас имам тетоважа и сум за тетоважи. Секако во граница на нормалата. Јас имам на клучната коска реченица. Планирам уште ама потака сега не.

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. nene88

nene88 Популарен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2012
    Пораки:
    448
    Допаѓања:
    502
    Си ја завршив втората тетоважа КО-НЕ-ЧНО! Ми ја правеше Мичич и сум презадоволна. Сега ногата ми е украсена со прекрасни цветови, и конечно ја завршив тетоважата што ја сакав и ја чекав 8 години. :)

На crazylady, Petar80, Captain-Omni и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Јас имам една тетоважа, веќе две години. Не е на видно место, не е голема и претставува нешто што мене ми значи најмногу. Секогаш кога ќе ја погледнам ми станува јасно зашто живеам. Знам дека го направив вистинскиот избор.

11. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.303
    Допаѓања:
    22.594
    Во најскоро време ќе ставам само мора да ја смислам добро каде и каква.
    Одприлика вака нешто
    Women-Tattoos-84.jpg Cool-Quote-Tattoo-for-Women.jpg Upper-back-tattoos-for-women400.jpg 10629807_260070064192642_7360254683891676211_n.jpg Hip Quote Tattoos For Women 1.jpg

На crazylady, Ketchup, mimi**** и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  12. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.303
    Допаѓања:
    22.594
    images.jpg sexy-lower-back-tattoo.jpg 1380644_260070010859314_2957275554818798128_n.jpg 1601302_230470180474378_1815292862_n.jpg back-tattoo-designs-for-women-upper-back-tattoos-for-women-half-sleeve-tattoos-for-women.jpg

На crazylady, Captain-Omni, LittlePinky и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Ketchup

Ketchup

Се зачлени на:
    23 декември 2014
    Пораки:
    6.796
    Допаѓања:
    46.424
    Сакам три. Едната сакав да биде во уше, но со оглед дека нема да ја собере би ја направил позади ушето... © 29.11.99. На рака сакам тетоважа на која пишува focus и една стрелка. Се надевам дека наскоро бар една од овие ќе си направам. ^_^

14. BlackCat

BlackCat Популарен член

Се зачлени на:
    16 август 2010
    Пораки:
    521
    Допаѓања:
    202
    Луѓе колку од прилика би коштала ваква тетоважа значи едноставна со од прилика оваа големина ( минимум/максимум)

Ииии колку би рипнала цената ако главата е зеленка?

Прикачени фајлови:

15. buttercup5

buttercup5 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    231
    Допаѓања:
    1.240
    Иако сум за тетовирањето, многу луѓе почнаа да се тетовираат за да докажат дека се кул и фаци. Тетоважата е нешто трајно кое цел живот ќе го носиш на себе (ако не се одлучиш за вадење со ласер). Тоа е уметност, место да се слика на платно се слика на кожа. И јас едно време бев попалена да направам тетоважа, такви ми беа годините и денес сум среќна што не сум направила некоја глупост. Имам другарка која цело време беше против тетоважи и пред некој месец се истетовира од причина што сметаше дека ќе биде поценета и покул што направила тетоважа со дозвола на нејзините, а не дека тетоважата има некое значење за неа. Не е воопшто океј да го унаказуваш телото само за да се докажеш пред другите дека имаш „муда“ да направиш тетоважа. Има безброј приказни зад тетоважите, но што е со луѓето кои немаат никакви приказни за нив?

На Liky и OmniaVanitas им се допаѓа ова.
  16. FoodLover

FoodLover Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2015
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    469
    Screenshot_2016-01-28-15-45-38-1.png Во сабота одам на тетовирање.Вака нешто

На Скопјетесакам му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Интересни ми се луѓето кои сакаат шарички по телото, а тие шарички се интересни, а и убави се. Немам направено тетоважа до сега, а ако направам ќе биде слика прасенце :D

На Роберт 7 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    девојки сакам да се тетовирам кај стомакот , околу папокот , дајте некој предлози ,убави слики , неколку си одбрав , али сакам уште да видам пред да го направам тој чекор

19. Artemission

Artemission Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    2.031
    Допаѓања:
    15.672
    За женски тетоважа на ова место е малку специфична од причина што после бременост кожата ќе се растегне и после тоа веќе нема да личи на ништо. Доколку не си раѓала јас би ти препорачала да размислиш поубаво или евентуално да одложиш за некоја година.

20. anakonda88

anakonda88 Популарен член

Се зачлени на:
    3 април 2010
    Пораки:
    2.598
    Допаѓања:
    4.503
    сакам да скријам една голема грозна лузна што ја имам , валда немат до толку да се растегнам , али си во право и јас тоа размислував , но целта е покривање на лузна