Сакам тетоважи и чекам погоден момент кога ќе можам да ја реализирам својата замисла. Само не би одела онака, туку секоја една тетоважа би имала свое значење за мене. За почеток сакам баркод на задната страна на вратот, кај атласот. Веќе имам бројки кои ќе пополнат 10 места од истиот, a преостанатите празни места ќе чекаат датуми кои доправа доаѓаат. Понатаму на грбот, колковите и зглобовите.
Дали знае некој колку пари е да се истетовира еден збор од 9 букви 12ка фонт? Без никакви други додатоци.
Можда не ми е за баш во оваа тема коментаров ама ми текна дека @Ketchup еднаш спомна нешто околу геометриски тетоважи и дека сакаш некоја таква, и баш на Инста налетав на профил од тату артистка која е мајстор за таков вид тетовирање, па сакав да ти ја предложам; иако не е од МК, барем за идеи
Предобри се тетоваживе. Покрај девојкава, најдов уште неколку артисти на инстаграм со ваков тип на тетоважи. Јас сè уште не сум се одлучил што сакам. Фала ти! ❤
Имам идеја за нова тетоважа, наскоро ќе стане реалност, се надевам. Оваа ќе биде и поголема од сите до сега. Ми тргна со тетоваживе, изгледа има вистина во тоа дека кој еднаш почнал, не престанал
Не сакам многу многу тетоважи. Поддржувам само кога тетоважата има големо значење за личноста. А добро ми изгледат некои мали на дискретни места, па можи ќе се премислам еден ден и ќе си ставам малечка
Јас скоро се тетовирав за прв пат. Над левата града. Пред да седнам прашав дали ќе боли и колку, кога ми рече како со депилатор ми се стемни, ама можам да кажам дека воопшто не ме болеше, во близина на коската дури не ни чувствував. Ама ете различен праг на толеранција имаме сите, мене ми беше како да ме гали со иглата. Ако имате желба за тетоважа нема страв.
Дечки сакам да ставам тетоважа долга околу 10cm, да трае околу 2-3месеци. Дали некој знае некое добро студио во Скопје и отприлика цените како се?
Не се согласувам дека големи тетоважи не стојат на женски. Баш напротив. Се нервирам кога ќе слушнам мислења од типот "не личи за женско, дискретна да биде, нежна да биде " Се` зависи од самата тетоважа и местото, а секако и од самата личност. Имам видено многу женски на кои предобро им стои sleeve. И јас планирам да правам, цела рака од горе до доле. Веќе имам неколку тетоважи и не се баш мали, а и на видни места се. Се` на се` обожавам тетоважи и знаев уште откако ми ја направија првата, дека нема да престанам така лесно. Сите што планирате да ставите, ве охрабрувам да го направите тоа, секако со внимателно одбран дизајн и тату мајстор.
Имам слушано дека летно време не било убаво да се тетовираш ради сонцето, па сакав да прашам колку е добра идејата да се тетовирам месецов? Планирав на домалиот прст на раката, на страната што гледа према средниот пртс. Можиш да се истетовираш слободно.. Плус мала е тетоважата нема да има проблем
На facebokk додади го djole-tattoo дечкото е од јурумлери имаш слики од неговите тетоважи.. Ако сакаш во порака ке ти го пишам бројот јас имам 3 правено кај него..