Додека тетоважата не заздрави секако не треба да се изложува на сонце,кога ке заздрави ако планираш да ја изложуваш на сонце ке ја мачкаш со фактор некој.
Сакам да си направам тетоважа летово кога ќе одам на одмор, но ме интересира дали е препорачливо да се изложува на сонце или во вода(завиткана нормално), бидејќи сакам да закажам деновиве, а незнам точно на кој датум ќе одам, па не можам да закажам за последниот ден, туку отприлика во тој период.
^ Фала многу, ќе гледам некако да усогласам, ако не ќе одам кај некој овде, се распрашав за кај Симон и за кај Митко во Охрид, кој би ми го препорачале ако се одлучам да ја правам кај нив?
имам приметено дека кај нас во мк сеуште има затупени мислења околу тетоважите. не секој што е тетовиран е наркоман, криминалец итн. јас имам две помали, планирам уште неколку да направам и многу често слушам коментари од типот што ако понатака ти се пружи шанса да работиш во администрација како ќе работиш со тие тетоважи ... или што ако утре не ти се свиѓа што ќе правиш зашто луѓето кај нас се толку назад со простор и со време, насекаде у светот тоа си е нормална работа и луѓе си работат се и секаде иначе го препорачувам боби кузмановски карши градска, супер човек и одлично работи и најважното знае да те зазбори да не мислиш толку на болката.
Јас имам три и воопшто не болеше иначе брат ми е таттоо артист така да со сите збори да не мислат на болката : D а и не е нешо страшно освен звукот од машинката што е иритирачки...
Брат ми почна да учи занает, оваа ми е прва од него, нема да е последна. Задоволна сум како испадна, иако сум втора личност што ја тетовира.
Од секогаш многу ми се свиѓаше тетоважата на Ријана па решив годинава да направам слична како нејзината. Задоволна сум, но не би ставала повеќе.
Јас мојата си ја нацртав ама тој ме тетовираше, си зеде опрема и одеше на курс, сега почна сам да учи. Знаеш која радост ми е дека ќе можам слободно да се цртам у иднина А пошто јас го финансирав у голем дел за опремата ми рече бесплатно ќе ме тетовирал цел живот. Ај да видам
Јас планирам да се истетовирам летово ама сега нешто се мислам. Да почекам ли до есен заради изложеноста на сонце? А имам и прочитано дека не е убаво да се тетовираш на лето заради пот итн. Незнам
Курс му држеше некој пријател што учел на уметност и не знам дали редовно држи или само на него му држел, инаку и тетовира исто ама дома тој. А опрема му донесоа директно од Германија, по порачка на женска му преку родители. Машинка 70евра, врвови , боја и игли се продавале преку некоја страна на фб порачува, ќе го прашам и ќе ти пратам линк, продавница било па претпоставувам дека е во Ск.