Реално, овие проминентниве студија имаат горе-долу исти цени, знам некои работат на саат. Меѓутоа се зависи од точната големина, боја/само црна, дизајнот, техниката на тетовирање, местото на тетовирање... Најконкретен одговор ќе добиеш во консултација со артистот од избор.
Имам ставено пред 1 ипол недела тетоважа на нога мала буква.Дали е нешто лошо ако на мал дел од неа ми се појави како модрица а сеуште е во тек тетоважата со исфрлање на бојата?
Ако се немаш удрено на тоа место па од тоа да ти е модрицата океј, во спротивно не е нормално, бар до сега мене на ниедна ми се нема појавено модрица.
Мислам дека не би требало да имаш проблем,најубаво јави се на тату мајсторот што ти ја правел тетоважата,и ке ти каже најубаво што и како да правиш.
Официјално сакам мала бар код тетоважа од цифри кои имаат значење за мене, и би требало да ја реализирам идејата до крајот на оваа година или средината на другата. Само немам одлучено дали да е на вратот позади, или на десниот зглоб кај дланката. Претпоставувам дека изборот ќе го направам во последен момент кога ќе слушнам и мислење од тату артистот, но има време.
Веројатно до сега си информирана околу ова, доколку не си тоа може да биде и од тоа колку ти е осетлива кожата и се случува преку стисок (држејќи ги прстите на кожата или растегнувајки ја од страна на тату артистот) да се појави модрица и не е ништо страшно, а може и да биде разлевање на бојата, која што многу често знае да биде зеленкаста, бледо црна или виолетова (наликува на модрица) и не поминува со текот на времето и тоа не е ништо страшно, меѓутоа ќе остане така и тоа исто важи од тоа на колку осетливо место ти е направена, од големината и колку притискал тату артистот со иглата во кожата, односно кој слој го погодил.
И јас сум љубител на тетоважи, но сеуште не сум се осмелила да си направам една . Сакам мали но моќни тетоважи, на видливи места . Би направила една позади уво , или подолу на вратот . Сестра ми си направи една есенва и баш ја прашував дали боли вика како мува да ме касна . Маж ми има две , на двете подлактици по една . Имам и тату мајстор , само уште храброст ми фали.
Ова вторава немогуќа ми изгледа да се изведе, ем изгледа како фотошоп ем многу ситна, тенки линии ептен.. Споредувам со тетоважа на Рајана на уво, на исто оваа место има ѕвезда, со тек на време бојата се 'растопува' под кожа и ги не изгледа исто како кога ке се истетовира па тогаш оваа би изгледало многу лошо. Јас сум љубител и ги имам неколку. На грб,на рака на прст,на ребра, на колк и не застанувам тука секако. To be continued..
Можеби е привремена, со к'на . Или сликана тазе по тетовирањето. Плус Ријана има помало уво во тој предел од девојката на сликата.
Волку ситни тетоважи не се возможни, и мислам дека и ова на вторава слика не е тетоважа, можно е да е налепница.