Си ставив нова тетоважа на ногата,над зглобот во неделата.Нема воспаление ништо.Но,на допир боли и пошто е кај листот спијам и на таа страна кога станам ме боли малку.Нормално е ова? (Многу сум паничар за вакви работи )Три пати на ден ја мачкам.
Пред долку време ја стави? Нормално е како што зараснува да боли малку, да се лупи и да има мало црвенило. Инаку, мојот тату артист ме советуваше да ја мијам со антибактериски или бебешки сапун и да мачкам пантексол минимум 5 пати на ден во текот на 10-15 дена.
Нормално е. Мене недела и пол ме печеше на допир и во спиење ако лежев на таа страна. Всушност отворена рана ти е, само со мастило во неа
Каква кожа имаш девојко, скоро и да не се познава црвенило Инаку баш ми се допаѓа, нека е прва од многу.
И јас си се чудам на ова. Дури не ме ни боли, само ме пече кога ја мачкам и толку. Арно рече некој еднаш штом почнеш готово веќе, крај нема. Фала ви на сите, да си ставите поубави
Кај Анчевски има ласерско отстранување на тетоважи. Јави се и закажи си таму. http://www.ancevski.mk/
Подобро покриј ја со друга тетоважа отколку да ја вадиш ласерски, многу боли, барем тие што имаат вадено така кажуваат, бидејќи ти ја гори кожата со ласерот на тоа место.