@tigerlady ее тоа не ме бендисува, да обледува пример само би ја повторила, а вака ако се прави ко флека на ништо нема да личи. За болка немам гајле, првиот пат на глужд ништо ама баш ништо не сетив, а ме плашеја дека нежна и слаба кожата ќе ме боли многу. Ништо, да барам друго место, а многу ми е слатко вака сакам минималистички тетоважи.
Здраво, не видов таква тема, мислам дека прашањево е за тука. Дали може да се тетовира за време на менструација? Мислам дека ќе ми се погоди баш тогаш. А ако треба да презакажувам ќе треба да чекам пак долго..
Поосетлива си за време на мензис, па можно е болката да биде малку поинтензивна. Зависи кој ден ти е, зависи какви менструации имаш... Ако патиш од болни менструации и обилни крварења, тетоважа е последно нешто што ти треба во тој момент.
ако некој има тетоважа направено во Скопје нека ме информира за цената, големината на тетоважата, во кој дел од телото и во кое студио е направено. ако можете, пратете слики.
Најдобро е да избегнуваш базен додека пирсот не зарасне убаво. Постои голема можност за инфицирање и онака. Треба редовно да се чисти и премачкува, така да јас ќе ти кажам да не ризикуваш.
Препорака за артист/студио што добро и прецизно цртаат мали тетоважи во боја? Едит: Исто така, имам идеа за тетоважата ама не можам никаде да најдам конкретна слика а за цртање воопшто не ме бива, како да објаснам што сакам ?
Ина од nameless tattoo studio, ама таа не тетовира во момент. Но, кога се во прашање мали тетоважи во боја таа е врв, разгледај ги на инста, би вредело и да почекаш. Од Nameless се многу професионални и доволно е да имаш некоја идеја за што сакаш, со соработка ќе дојдете до идејата нацртана. Сигурна сум дека ќе бидеш задоволна. Тие пред да тетовираат имаат консултации, моментално ради ситуацијата се онлајн, што значи дека работат со тебе до твојот термин за да ти ја нацртаат горе-доле финалната тетоважа. Секој пат кога ќе ти пратат цртеж можеш да кажеш што сакаш поразлично.
Zdravo gi citam vasite komentari i jas dobivam zelba da se tetoviram. No mnogu se plasam pred se od bolka. Imav zelba da se teroviram na dlankata na nadvoresniot del od kaj najmaloto prste, no kako sto citam tamu so tek na vreme ke izbledi. Sakam samo 2 mali bukvi da istetoviram pa kazete mesto (na rakata)kade pomalku boli
Секој има различна толеранција на болка и зависи на личноста. Но сепак две букви е мала тетоважа и ќе ја направат за многу кратко време. Нема потреба за страв и паника. Ставив пирс таму, многу се фини и професионални. За тетоважа не знам, ама ми се допаѓа како работи Крис. Можеби еден ден ќе се тетовирам кај нив.