Јас имам 2 малечки и многу си ги сакам, сепак тетовирањето воопшто не боле(доколку некој се реши за мала тетоважичка)
Здраво девојки, мислам дека има ваква тема но многу е стара со години и не знам дали некој воопшто чита и пишува во нив па морав да направам нова тема, ако има некоја понова слободно заклучете ја. Сакам да прашам дали е нормално тетоважата по 4 5 дена во процес на заздравување да се лупи? Ви благодарам многу
Мала е? И мојата не се излупи така целосно како поголемите тетоважи, ама и се мачкав со кремот често. И да има лупење кај мали тетоважи не се приметува толку.
Јас како што се сеќавам не забележав лупење, но моите тетоважи и не се многу големи. Да напоменам, одржував строга хигиена и редовно се мачкав со кремот.
Во принцип секоја тетоважа кога заздравува местото,се лупи што е нормално.Е сега на овие што не ви се лупат тетоважите,дали ви се во боја или?дали го прашавте вашиот Тату артист,зашто е тоа така?
Мали и само линија, немам боја ниту сенчање. Бепантен мачкав два пати во денот и ги миев редовно со бебешки сапун. Имав минимално, скоро неприметно лупење, а и не ми се јави чешање. Сам ми напомена дека ќе е во ред, бидејќи било со најмалата игла и не одел многу длабоко (шо значи не ја оштетил многу кожата).
Епа затоа може не ти се лупела, јас имам 7 тетоважи, само две ми се мали и тие малите не ми се лупела, а големите да.
Не се заприметува на малите, особено ако е само линија. Јас ја чувствував на допир кожата по линијата како испакната ама нема така целосно лупење.
А дали ја миевте секој ден тетоважата со вода или некогаш и ја пребришувавте со бекутан марамици? Бидејќи мене ми рекоа да ја мијам а на сестра ми и рекоа доволно е да ја пребрише со безалкохолна марамица