И јас ко да имам гледано видеа дека за многу кратко време се бришат тетоваживе во овој дел и на ништо не личат. Сакав на горниот дел од прстот ама сега па ова место повеќе ми се допаѓа . А не ми се оди на корекции постојано..
Тој дел е изложен на надворешни влијанија (сонце, вода) па побрзо избледува. Плус мала со многу линии, по години можи да личи како црна дамка. Имам познаници кои имаат на прстите тетоважи, и неколку години им се океј. Ако ти е ќеф, шознам. Инаку, ќе си пукнам за нова тетоважа.
Уф јас многу сакам тетоважи, имам мерак да ставам многу, ама се плашам не знам. Како и да е до лето здравје, обавезно ке си ставам некоја се решив. Крај краева нека боли колку сака ке издржам кога се работи за убавина.
Бледее поради поголема изложеност на сонце, честото миење на раце. А и генерално кожата на прстите малку поинаку реагира на боите,а со тоа и треба почесто да се повторува тетоважата.
И јас си имам неколку мали одбрано, ама никако не ми се оди сега.. На едната рака имам серотонин, сакам на другата соѕвездие од знакот на синот, на клучна коска лево сакам мало срце и силуета од мачка негде. Да знам дека нема да паничам после или дека се ќе е во ред уште утре одам за сите три заедно.
Формата не се губи,ама мн мн брзо бледее.Ставив пред скоро 2 месеца,и морам пак да ја повторам,зашто нема фатено бојата убаво на прстот,ради кожата.
Pa onaka prilicno mala i ednostavna tetovaza, i kolku vreme posle tetoviranje ne smee sonce, posto planiram odmor