Дечки, дали имате пробано да си направите тетоважа со помош на adeshive sheet (се извинувам доколку не напишав правилно). Тоа се буквално оние тетоважи во боја кои се прават преку проѕирна хартија за принтање и не се од траен, туку од привремен карактер. Би ве замолила да ми кажете доколку некоја од вас има искуство од каде ги купивте и испринтавте материјалите?
@Kasiopaja221 Не можев да ти пишам во порака, па еве овде. Тетоважата ја праев во Битола кај ScopeInk, можиш на Инста да го побараш. Оваа ми е од пред короната и детето беше почетник тогаш (мислам) па ме чинеше 1000 денари, малечка е околу 3х3cm. Презадоволна сум колку е внимателен и прецизен, ама тетоважи во боја му се специјалност, а јас не сакам боја. Последнава година гледав често одеше во студиа во странство, па сигурно стекна искуство. Спојлер: Слика Немам подобра, а сама тешко можам да ја сликнам, сори.
Сакам да ја правам оваа тетоважа,овие два збора но не сакам меч да ставам,па што друго би ми предложиле.
Zdravo feminki imam edno prasanje do vas pred 2 ipol godini se tetovirav na rakata i sega custvuvam bolka na taa raka dali e mozno da e od tetovazata dali nekoj e imal slicno iskustvo ili soznanie Neka spodeli mislenje
Да, консултирај се акупунктурист. Мислам во Чаир беше работеше најискусната до 1990-та година последна информација што знам (Обучена од Др.Димитриевски, прв во Кина комплетна обука со години што доби). Од тогаш може приватно има или е во пензија, ама да ти кажат кого обучила. )грешка си(
Со акупунктура можеш да утепаш за 30 години а и за 5 минути. За 5 минути знам, за другите не знам. Ѓи селектира каналите Ќи во Јапан име Чи во Кина име, се гледаат со посебен апарат Франција и Јапан во соработка го имаат направено, слично како боја пред операција кога внесуваат во вени за да не повредат витални делови, ѓи гледаат на екран, ...во фаза е каналите што до сега не ѓи гледале, слично како крвотокот но со друѓи витални енергии-па и живот што контролираат, нешто помеѓу нерви и неуронски канали на невидлива енергија, но Кина го запазила знаењето од пред-ходните појаки цивилизации пред да нестанат, и од колено на колено им е традиција да го пазат. Не сите, ама/но 1.5 милијарда луѓе доволно е. На површина на кожа се завршетоците, што се како тастатура на компјутер... )(
Не ми се верува да ти е од тетоважа. Јас имам 2 од пред 4 години, нит ме боли, нит чеша ништо. Здравје утре ќе ставам друга. Сите ми се со значење, особено утрешната
Пуста мода... Да не беше во мода да се тетовираш и да не го рекламираа тоа на телевизија или интернет, 70% посто (минимум) од тие што се истетовирале, немаше да се истетовираат. Со самото тетовирање, разни хемикалии ставаш во себе. Јас при здрав разум не би се истетовирала. За привремени тетоважи во ред, не ставаш ништо отровно во крвта ако лепенка си залепиш. Но, да ме сечат и боја да ми ставаат во крвта, НИКОГАШ!
И 3300 години пред наша ера имало фото-апарати да го сликаат оној тетовираниот на лицето. Бреј колку рано се открила технологијата.
Како вака ширите бесмислици? Пази молим те отровна била бојата Сосема е во ред да не сакате, но дај не ширите дезинформации.
Го прочитав. Ама има и слика, да? Со големи букви пишуваше 3300 г.п.н.е. Што прашувам и јас. Слики си оставиле луѓето од пред нашата ера што биле. Да ги гледаме. Срце, сакаш - нејќеш, така е... За жал. https://cen.acs.org/articles/95/web/2017/09/Tattoo-inks-skin-deep.html
Најдолу на текстов пишува дека истражувањето било со премал број луѓе и дека тоа што го нашле во лимфните јазли не е загрижувачко за здравјето. Ама секако дека најдолу ги пишат таквите информации, инаку како ќе им врти кликови страницата. Прво бомбастичен наслов, после најдолу со мали букви најбитното.
Не е тој од сликата. Мумифициран е, има слики на интернет. И да од тој период е и тетоважи имаат откриено на телото.