Еве ги и моите, се тетовирав пред 3 недели во Битола и сум презадоволна и пресреќна што конечно ми се оствари желбата.
Сега вече можеш, мада можеш и уште некој ден да почекаш.Не е толку жешко веќе, ама ако се потиш лесно немој сеа.Башка не треба на сонце да ја изложуваш првите денови, имај тоа во предвид.Или ќе бегаш од сонце или со долги ракави нешто. Болка е индивидуална работа.Ја иам висок праг на болка пример и на коска имам тетоважа и ич не ме болеше.Ти може имаш помал и ќе те боли. Мада сите шо ги знам што имаат таму не ги болело нешто вау, може на одредени места кај што имаат повеќе кожа
Фала ти Во Корле тату ги правев, ме тетовираше Александра, девојката е топ, студиото исто од хигиена услуга комуникација немам зборови.
Го чекав човекот да се врати од Црна Гора, сега до 21 ќе е тука, после иде за Швајцарија на два месеци. Така да, до 21 ќе ја направам. Сонцето тешко ќе го избегнам дека обично одам втора смена на работа кога е најжешко, али па не се потам нешто многу. Една другарка на исто место се тетовираше и кај истиов човек, и вели пецкање само осеќала. Ќе споделам искуство кога ќе биде
Пази само од сонце, тоа е жива рана и мора да се пази.Јас моите сум ги пазела како бебиња, им зборев дури
Значи барајте си тенки игли,обрнете внимание да ја отвори пред вас иглата значи да биде нова. На почетокот ставај хидроциклин остави да упие и после стави крема за сончање спф50 вака да тераш неколку дена. Кога ќе зарасне раната хидроциклинот нема да го користиш само кремата ако се изложуваш на сонце.
Да се надоврзам за негата после тетовирање Мене ми препорача да се мијам со гел за интимна нега(затоа што нели е Ph неутрален), тоа било најдобро за кожата односно за тетоважа и да мачкам маст од невен и белогент маст, од кои белогентот само 10 дена нели, толку и се мачка тоа пошто е кортико со антибиотик. Ова ми смири чешање, црвенило и се, а си се излупи најнормално како шо треба и сега уживам во благодетите на тетовираниот живот
Само да се надоврзам дека обичен детски сапун ќе заврши работа не мора да давате пари за тие гелови ^^
Здраво, некое искуство со отстранување на тетоважи со ласер? И каде можам да го направам тоа во Битола?
Na levata raka imam ist stil vskov volk so mesecina, dveve zivotni mi se simboliki i ops na karakter. Taka da presrekjen sum so tetovazava.