1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Технолошко технички факултет -Нутриционизам

Дискусија во 'Образование' започната од XstrongerX, 30 август 2012.

1. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.084
    Барав ваква тема и не најдов, ако мислите дека е вишок кантата не и бега :)

Да не дрдорам многу еве ја страната http://ttfv.uklo.edu.mk/

Какво е вашето искуство таму ?
    Има клети професори ?
    Тешко е ?

Многу негодувања имаше меѓу луѓето кога им кажав дека планирам да студирам овде, факултетот бил без преспектива :| Кое е вашето мислење ? Ќе останиме без работа ? :^)

На Meckicja му/ѝ се допаѓа ова.
  2. CrazyStupidLove

CrazyStupidLove Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    586
    Не студирам овде, а искрено не ни знаев дека постои факултетов. :^)
    Едно ќе ти кажам, прво никој не може сигурно да знае дали ќе имаш или не работа, ако ова ти било желба тогаш со среќа нека ти е, со лесно да си го завршиш факултетот.
    А второ, јас лично мислам дека ќе имаш работа. Се повеќе луѓе се свестуваат дека се трујат со лоша храна, а и се повеќе болни успеваат да се излечат со правилна исхрана така да драга, засукај ракави и учи, јас мислам дека супер си одбрала. Луѓето мораат да јадат за да преживеат, а кој не сака место да се труе со апчиња да биде здрав само преку храната?!

На Meckicja, stetoskop и XstrongerX им се допаѓа ова.
  3. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    И јас се запишав на овој смер и сметам дека донесов правилна одлука.Факултетот не е многу популарен,но како што слушнав професорите биле супер,а материјалот бил лесно совладлив.

Во врска со смерот,мислам дека оваа гранка во иднина повеќе ќе се развива,па ќе имаме и поголема шанса за наоѓање работа. :)

4. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.084
    Нутриционисти на пазарот нема.Разбирам дека ќе има негодувања дека дошло од западот ова, ама навистина се потребни.Очајно потребни. Моментално актуелни и популарни во Македонија се Цаци и Тања. За Тања незнам , а за Цаци знам само редици се чекаат а типката нема ни диплома, односно дека завршила некој курс а по професија е гинеколог. Не само за приватни потреби, нутриционистите се потребни во секоја гранка. Би требало во најмала рака да ги има во секоја болница. Не сум баш песимистички насочена во врска со наоѓање работа. Ќе најдам, се надевам тука.Се надевам дека дипломата ќе вреди нешто , и дека нема секој втор да добива лиценца само со курс.

5. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Ај кажете како е на факултетов, бидејќи и јас планирам да се запишам тука, ама некако ми е страв од хемијата, оти врска си немам од хемија... да ми кажете ако може со хемијата како ви оди.. :)

6. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29

Хемија имаш Општа и Органска , ако имаш знаење од средно супер, ако не ке мораш да се потрудиш , бидејки проф не пушта баш онака лесно, сака да се научи убаво, ама мислам дека се совладува убаво објаснува проф и убава е скриптата :D
    која година си ?

На Sunday-Rose му/ѝ се допаѓа ова.
  7. AnNnNiI

AnNnNiI Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    Има повеќе хемии не само Општа и Органска.Понатаму има и Биохемија 1, Биохемија 2, Аналитички и инструментални методи. Не е многу страшно и јас средно не учев ни хемија, ни анатомија, физиологија и сите други што се медицински предмети. Мислам дека е добар факултетот и нема да си само Нутриционист туку и Технолог. Треба само да си поупорна затоа што по прва година на многу им се гледа тежок факултетот и се откажуваат. Се надевам ти помогнав ;)

На Sunday-Rose му/ѝ се допаѓа ова.
  8. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Аннани која година си?

9. AnNnNiI

AnNnNiI Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2010
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1
    трета година...во првата генерација што се запишаа на овој смер сум јас

10. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    ти пишав ЛП

11. Frogy

Frogy Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    2
    Девојки и јас сакам да се запишам на фак за нутриционизам само ме интересира нешто.Јас сум од Битола,како што читам има и во Битола факултет ,ама за полагање ке треба Велес ли да одам?Сакам да се запишам како вонреден студент,бидејки сум со мало дете дома,колку чини вонредно,ве молам ако сакате пишете повеке информации за овај факултет.Ви благодарам однапред :D

На 12masima му/ѝ се допаѓа ова.
  12. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    Здраво, Фроги, Технолошко технички факултет со седиште во Велес, има дисперзирани студии во Битола, со тоа што предавањата полагањата и се останато се случува во Битола, што значи нема потреба во Велес да се оди. Пред се проф доаѓаат навреме , известуваат на огласна табла, нема нередовности.
    Инаку од пред 2 год вонредните плаќаат по200 евра додека редовните 100евра. Мислам дека ако сакаш ке можиш и како редовна да се запишеш некогаш ако имаш време ке одиш.. Така имаат направено мн студенти.
    Поздрав, ако ти треба неш пиши

13. tea-nova

tea-nova Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    И јас планирам да се запишам на нутриционизам само прееееемногу ме плаши хемијата.зато што ни х незнам од хемија.а не верувам ни дека ке научам некогаш хахаха.Па што мислите може да се помине некако или ич да не се запишувам.хахаха

На 12masima му/ѝ се допаѓа ова.
  14. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29

мислам дека доколку имаш желба да се запишеш на тој факултет ,ништо не треба да ти е страшно, хемија како хемија на сите му е тешка но се совладува со доволно учење, а баш кај таа проф по хемија лесно не се врви ..

15. tea-nova

tea-nova Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    А колку год се учи и колку предмети има?дали лесно се совладува материјалот?За во Битола ме интересира

16. 12masima

12masima Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    284
    Допаѓања:
    29
    4 години е, лесно се совладува не е страшно воопшто ;) :)

17. kiki101

kiki101 Активен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    4
    И јас сакам да се запишам на овај факултет, само едно нешто ме мачи, тоа што јас учев гимназија и незнам на пример ако предметите што се изучуваат материјалот во нив ако е како за стручните на пример како во медицинско што учат со многу термини и сега од медицинско што ќе се запишат на овај факултет ќе им биди веќе познато,а ние со гимназија ги учевме општите работи по хемија,биологија.... :worried: и можно е да ми биди мн тешко од почеток :x но секој почеток е така? :^) одлична ученичка сум и се надевам дека ќе можам да се снајдам и навреме да го совладам материјалот. :D
    Некое ваше мислење, видов дека има на темава некои што веќе учат на овај факултет и ме интереси средно каде учевте?
    Дали е лесно (знам дека секаде треба учење, и ниш не е лесно ако не се учи континуирано,но сепак ме интереси некое мислење?)
    Многу би ми помогнале Вашите совети? И потребна ми е малку подршка :$

18. sie

sie Истакнат член

Се зачлени на:
    22 мај 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    мислење за смеров? лесно тешко бараат многу или? и како се професорите

19. Marossa

Marossa Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2012
    Пораки:
    2.398
    Допаѓања:
    6.870
    Сега ќе бидам втора година и искрено мислев дека ќе биде многу потешко.Точно е дека со хемијата има најмногу мака,ама сепак се совладува.Сега за сега сум задоволна,па ќе видиме понатаму :)

Професорите мене ми се ОК,добро предаваат и помагаат при материјалот за колоквиум,нема изостаноци од нивна страна,а ако има се надополнуваат секако.Единствено лабараториските вежби не ми се добри,бидејќи ги нема во доволен број и не се активираат студентите доволно.

20. dorinaa

dorinaa Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2012
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    4
    Има резултати од смеров ? :?: Братучеда ми е запишана таму, па сакав да проверам дали е влезена. Може некој да ми помогне ?