И јас исто. Или ми е многу темна или многу светла. Дали само мојов тен е нешто измеѓу или не незнам... ама многу се нервирам, и јас имам секакви пудри пробано и незнам што ќе се прави...[/quote ] исто исто! ахх значи не бил само мојот тен измеѓу... ајде ке се тешиме двете... тоа е сега што да правиме..
ovaa pudra ja biva za cisto lice bidejki jas mnou retko stavam pudra samo za vikend a imam cisto lice i cuvstvitelna koza stavam krema pa cekam da se dobro vpie vo kozata pa nanesuvam pudra momentalno imam maxfactor lasting performanse 102 mn mi odgovara nijansata ama mn si go osekam liceto kako gips teska pudra e iako mn malku stavam aj koj znae neka kaze ja biva li za cisto lice i cenata kolku e dali ima nijansa kako 102 na maxfactor pozzz
јас за секојдневна употреба ја користам импала 3бројче, а за вечерни излегувања ја користам на max factor. презадоволна сум од овие две 3та импала е таман за оние што имаат среден тен, јас не сум бела ко сирење али не сум ни црна...
И јас имам импала 3 ама сега сакам да ја купам и Deborah Color Cory или пак Dream Liquid Mousse. Само ме мрзи да идам да ја барам. Еднаш прашав и немаше и ме мрзеше пак. А да не знаете колку со отприлика овие двеве?
Deborah Color Copy јас ја користам и овде кај нас во Куманово е 650 ден., а за другава не знам ама мислам дека е малку поскапа. Сепак прашај по поголемиве парфимерии, Unique или Cosmo Tinex, би требало да ги има. Поздрав
Јас имам многу осетлива а пред се мрсна кожа . Сум користела досега многу пудри и од сите `Seventeen` ми е најдобра. Не само што убаво прекрива туку и лесна е за лицето, како ништо да немаш ставено.
Мене ми ја фалеа доста Севентин Не сум ја користела но сакам да ја пробам....може да ми кажете колку чини ?
Девојки, за тие што имаат проблем со бојата на кожата (бидејќи и јас го имам истиот проблем) морам да ви ја препорачам оваа тука на сликата http://www.buymebeauty.com/images/view. ... uctId=1561 јас ја пробав супер е... не само што е покривна, туку и супер се прилагодува на бојата на кожата, дефинитивно најдобра што сум користела до сега и премногу сум задоволна
Jaс користам веќе долго време користам Max Factor Creme Puff Light, камена пудра и ептен сум задоволна, ова ми е веќе втора по ред. И Max Factor Seamless 01 porcelain, течна пудра.
Пудрата од Manhattan е навистина добра,ја нанесуваш и за 1 минута имаш глатко лице и ги покрива сите несовршености. Јас моментално ја користам онаа на Seventeen,а потоа сосема малку нанесувам камена пудра на Т зоната,но не ја пепорачувам за мрсна кожа.
Севентин нема шанси бре за мрсна кожа,во право е к.и.м ,ќе светиш уште од далеку .Она јес да покрива и многу е добра ама таа би ја препорачала за сува кожа,а за мрсна само Revlon,800 ден. е .
кажете некоја течна или камена пудра ама најтемна што може, затоа што кога се враќм од одмор сум многу црна и каква пудра и да ставам најтемна мене лицето ми е посветло, од авон и од орифлејм ги имам пробано, светли се, па ако некој има пробано најтемна од авон или орифлејм нека се ориентира според тоа дека мене пак ми се светли нека каже нешто уште потемно
и колку пари е оваа пудра на макс фактор и за каков тип на кожа е? јас имам и тоа голем проблем со избирање на боја на пудрата.
јас ја користев пред 5 години импала, лом ми беше лицето, одма се нафрлав, бев на дерматолог, и ми кажа таа пудра со кал ја правеле и да не ја ставам зашто била многу тешка, и лицето не дише. и ми рече да бирам пудра што ке биде пола пудра пола крем ... ја купив CATHERINE ARLEY 140 денри е со лажиче и ја користам веќе 4 години редовно... (еднаш пак пробав со импала да се шминкам после добри 2-3 години од коа ја оставив и пак ми се нафрла лицево петарда )исто еднаш ја купив со лажиче онаа на севентин, ама не ми се погоди баш....исто и AURA се викаше, пак со лажиче околу 320 денари беше ја купив во јуник, многу беше убава... а за вечерно искачање купив една пудра во грција, сега не знам дали ја има кај нас перфектна е TRUCCO се вика