1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Feminkaa

Feminkaa Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    312
    Допаѓања:
    63
    Девојки што мислите за оваа пудра,дали некој ја користи и колку сте задоволни? Дали е покривна и дали е добра за комбинирана кожа?

2. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524

Јас ја користам моментално. Мене ми е добра, имам комбинирана кожа и добра ми е за лицето. Нема којзнае каква покривна моќ, иако кај мене нема многу што да се покрива. Искрено, мене не ми е толку важна покривната моќ, колку што ми е важно кожата на лицето добро да ја поднесува пудрата. Имам уште малку, и планирам повторно да ја купам истата (ова досега не ми се случило со ниту една друга пудра). Кога ја купував не беше баш евтина, но сега гледам дека вреди за парите.
    За разлика од некои други пудри кои сум ги користела (секакви, и поскапи и поевтини од оваа), не чувствувам дека лицето ми се презаситило од пудрата. Тоа редовно ми се случуваше со другите пудри, на почетокот да ми е топ, па за месец дена лицето да се презасити од неа и да не ја поднесувам ни минута на мене.
    Ако имаш комбинирана кожа, би ти ја препорачала. А ако сакаш поголема покривна моќ на пудрата, побарај некоја друга. Ова од мое лично искуство го зборувам, ти си знаеш најубаво што ти одговара :)

На Feminkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    јас ја користам и лично, задоволна сум....за другите незнам! ;)

На Feminkaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. PoisonGirl-Valo

PoisonGirl-Valo Истакнат член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    35
    Ја користам течна од ессенс и тоа 1 едино тоа ми одговара на кожата,а за камена е тоа е малку проблематично ,не погодив асална камена пудра

5. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Од камена пудра што сум користела нај задоволна бев од Manhattan soft compact powder,лицето го правеше премногу мазно и нежно,а цената беше околу 500 денари.

6. Hannah

Hannah Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Би сакала да ја пробам пудрата Young derm , никогаш не сум ја користела оваа пудра и би сакала да знам каква е :) :) :) :) :) :) :)

7. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.452
    Допаѓања:
    5.415
    Јас ја користам и неа. Задоволна сум од тоа колку покрива само треба да си го погодиш правилното бројче

8. PetiteCherry

PetiteCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    35
    Добра е Young Derm, најмногу ми се свиѓа што никогаш немам приметено дега ми го суши лицето или некои други негативности. Само треба соодветната боја да си ја одбереш :)

9. CrystalNoir

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Пудрата Young Derm подобра е за нормална и сува кожа затоа што е хидратантна доста е течна кога ке се нанесе на лицето иако така во тубичето делува како густа,а за мрсна кожа мислам дека нема добро да делува а уште помалку би покривала некои несовршености,ке се размачкува излизгува по лицето.

10. butterfly.93

butterfly.93 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Ќе бидеш задоволна после неколку години кога ќе видиш дека пудрата предизвикува предвремено стареење. Содржи колаген :^) И не ја споредувај со скапа пудра. Импала и Макс фактор никогаш нема да можат да бидат слични. :fubar:
    Барем за лице не се штедат пари.

11. butterfly.93

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    Јас ја користев пред две години и имам комбинирана кожа, мрсна на носот и челото и не ми се размачкуваше ниту пак ми светеше лицето, само дал е до мене или не, незнам (читам дека на другите им покрива) јас потрошив 2-3 тубички и ич не ми беше покривна и другарка ми ја користеше и на неа не и покриваше и едно пакетче и се погоди мноогу црвено.
    Јас немав за покривање тогаш ништо и убаво ми го изедначуваше тенот.
    Внимавај на бројките 6ката е ееептен црна, а 5ката е бела. Ако си измеѓу мешај ги боите.

12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.801
    young derm не ти е скапа, па ако сакаш пробај ја, и да не ти чини, ќе ги преболиш парите лесно. не е лоша за тие пари, но огромна разлика има од другите малку поскапи пудри. ;)

13. CrystalNoir

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92

Точно така не е покривна ,а посебно ако се работи за мрсна кожа затоа што е премногу воденикава и визуелно дополнително дава мрсен ефект на кожата,додека за посува кожа е подобра затоа што ја хидрира воопшто не ја суши

14. Squirrel

Squirrel Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    370
    Допаѓања:
    437
    Феминки да ве прашам за совет бидејќи досега пудра си немам погоденоо..
    Имам чисто лице,нормална кожа,сакам да купам пудра колку за да нанесам пред шминкање и да ми даде некој сјај...е сега кажете ми некоја пудра,до кај 500 ден.

15. CrystalNoir

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    Добра пудра за помлада кожа е Seventten Time Plus и е околу 500 денари (манје- више зависи од која парфимерија ке ја купиш).

16. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Вака дали воопшто знаете шо е КОЛАГЕН??? Тоа не предизвикува забрзано стареење на кожата... Еден кажал и сеа сите ... Колагенот го ЗАБАВУВА стареењето на кожата ... а не го поттикнува .. Пребарајте на интернет ке видите ;)

17. butterfly.93

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.099
    Допаѓања:
    655
    ^ Aрно де, користи си ја. Никој овде не разбира, само ти.
    Пази пудра од 150 денари да не ти го забави стареењето! Ахам, да.
    Мене ми е шубе да ставам такви пудри на лице, со помислата дека и на пазар ги продаваат..

Немораше и во СДК да го пишуваш истото мислење. И од еден пост разбрав што сакаш да кажеш ;)

18. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    Колку сме глупи еј,срам да ни е. |(

Ќе се самоцитирам.

19. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    57.128

Не се нервирај. :*
    Колагенот се употребува на зрела кожа за да ја затегне, а младата кожа не смее да се оптеретува со непотребни состојки. Таа сама произведува доволно количество колаген и не треба да се навикнува на надворешно нанесување.
    Секоја возраст си бара соодветна нега, која треба да се почне навреме, но никако предвремено.

20. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56
    Имаш википедиа... гоѕгл.. отвори види шо е ... Има и храна со калоген , и се и сешто ;)

Па јас некажав дека треба на млада или зрела кожа.. Само сакав да потенцирам шо е КАЛОГен ... ;) :* :*