Имам роднина таму и кога доаѓа во Македонија ми ја носи. Не ја знам онлајн страната за нарачка, кога ќе ја дознаам ќе ти пишам
Конкретно на артдеко за мрсна кожа ѕирни ја perfect teint foundation, без масла е и има апсорбирачки својства, исто и liquid camouflage ама таа е доста тешка и ептен високо покривна. А од лореал за масна кожа пробај со infallible пудрата во стаклено шишенце.
Kiko milano unlimited foundation Bourjois always fabulous И Лореалот е супер за масна кожа доколку секако ја сетираш
True match некогаш беше одлична. Сега ја сменија формулацијата и воопшто не покрива. А штета, иако имам масна кожа ми беше баш погодена, онака се стопуваше со тенот и делуваше многу природно. Ама ја расипаа. Можеби следна би си земала од Inafllible само нијансите им се многу безвезе.
Последно ја користев од Голден Роуз satin smoothing ефтина е за парите,како подлога ама си ја користев како пудра, океј ама сакав да сменам за некоја подобра со поголема покривност и да не е како малтер тешка .Иначе се што беше убаво некогаш сега е расипано за жал
Имам комбинирана кожа, масна Т, со суви образи. Користам loreal infallible fresh wear но ми треба предлог за поефтина пудра за овој месец бидејќи сум исончана многу. Предложете нешто со средна до висока покривност.
Фармаси цц крема можеби не е пудра ама на моето лице изгледа подобро од било која пудра. Има средна до висока покривна моќ. Essence пудра. За цената е предобра и убаво изгледа на лицето. Има средна покривна моќ.
Девојки ми треба мала помош. Дали нијансите на Loreal Infallible mat i Infallible fresh wear се исти? Ако користам 130 од fresh wear дали и од мат верзијата е истиот број?
Јас имам комбинирана накај мрсна кожа и ја користам Catrice All Matt и сум доста задоволна. Има добра цена, средно е покривна, но убаво се впива и изгледа доста природно. Catrice All Matt.
Ве молам за помош околу новите нијанси на Bourjois Healthy Mix пудрата. Пред некоја година бев измеѓу 51 и 52 нијанса, сега гледам и букви вмешале нешто. Која би ми одговарала?
Буквите се однесуваат на подтонот на кожата - топол (W), ладен (C), неутрален ( N ). Можеби ова ќе ти помогне да си одредиш каков подтон имаш. https://forum.femina.mk/threads/Прирачник-со-совети-за-правилно-одбирање-нијанса-на-пудра-за-лице.30336/ Друго не знам што да додадам, одамна ја немам користено Хелти Микс па не сум во тек. Сега ѕирнав и ме изненади променава и мене. Се надевам пудрата останала иста на квалитет, навистина беше одлична.