Мислење за пудрава? Ја користам Ревлон колорстеј за комбинирана/мрсна, но мојата нијанса ја нема а не знам дали ќе ја добијат скоро.
Аура ја немам користено, ама порано имав една во слична амбалажа црна со проѕирно аура кавер ми и како паштета,вештачки делуваше. По мое најдобра за мрсна е лореал инфалибал во стаклено.
Мене ми е омилена пудра ама не е скроз мат. Многу убаво се носи на масна кожа, но остава полумат финиш. Ако сакаш скроз мат пудра пробај ја на Топфејс оваа пудра:
Јас Лореал Од се што имам пробано ми се покажа како најдобар , лесен , не ми ја масти кожата , не се собира во линии , доволно покрива , инаку имам комбинирана кожа. Не би го менувала за ништо
Немам проблематично лице, па со тоа и немам потреба нешто многу да покривам туку само да делува како да имам шминка Сакам да пробам една од овие две. Фала ти
Дали некоја од вас користи 02 нијанса на пудра? Буквално не најсветлата, туку таа веднаш до неа. Мака мачам со наоѓање нијанси, сите ми се темни. Моментално користам Loreal true match 1N, ама и таа ми е темна па ја мешам со 00 Seventeen time. Бев во Космо и во ДМ ама немаше светли нијанси на средно или високо покривни пудри. Повеќето денови се откажувам и ставам само коректор, ама сега за празниците ми треба поголема покривност.
Јас и исто мака мачам најчесто ми се темни, а првата ко дух и така… Најпогодена нијанса од сите до сега ми е Essence Stay All Day 16H Long-Lasting Foundation - 08 Soft Vanilla ја пишав во findation и овие ми излегоа што одговараат на таа нијанса (во случај да не ти одговара пудрата). https://findation.com/searches/111137340
Пудрите на Bourjois си ги пробала? Кико милано исто имаат ептен светли нијанси, еве јас купив една и ми е пресветла , ќе ти сликнам слика подоцна. Само не е високо покривна, некоја средна покривност има.
Ја имам користено само Хелти Микс ама таа е ниско покривна. Catrice HD liquid coverage не ми одговара, ми оксидира и не е баш хидратантна, а друга немам пробано. Која конкретно да ја пробам?
Да ја пробаш Loreal Infallible fresh wear 130 true beige,доста е светла а откако и е сменета амбалажата не оксидира,како ќе ја нанесеш таква боја си останува.Јас ја користам со години пудрава. Bourjois ми имаат жолт подтон,јас користев 51 од 123 Bourjois,види ја и таа можеби ќе ти одговара.
Да ја пробаш на Аура новата пудра? Има средна покривност ама може да се надогради. И на Bell пудрите види ги, во Космо ги имаш. Нивните нијанси се баш, баш светли.