Предлог пудра за мрсна кожа, шо стварно држи мат и не оксидира. Ја користам моментално лореал инфалибл у стаклено со црвени капаче ама нешо почна да ми оксидира. И не ми легнува на лице како претходно. Дали дека прајмер сменив. До 1200-1300 ден.
Која од овие пудри би била добра за нормална кожа на лице , со некои мали флеки од бубулици ? Пудра користам единствено за на работа и не ми треба којзнае колку покривна.
Новата цц крема од фармаси е како серум, лесна и има слаба покривна моќ. Јас ја користам старата верзија (бела амбалажа со розево) има средна до висока покривна моќ и убаво изгледа на лицето.
И јас ја користам, не сум ја сменила долго иако малку ми оксидира. Се мислам да ја пробам од maybeline fit me.
Мене не ми се допаѓаше ниту таа, ниту на Лореал- Infallible, ниту на Ревлон- Colourstay. Единствена подобра од оваа ми е на Герлан пудрата, ама е 3500-4000 ден. што ми се многу секој месец за пудра.
Jас ја сменив, купив maybelline fit me, ама нема споредба со Catrice, барем за мене, секоја кожа е различна.
И јас ја користам од Катрис веќе 2-3 години и втората ја зедов да сменам ама воопшто не ми се допадна, секоја пора ми беше воочлива.
Ме разубедивте, не ја менувам Катрис тогаш. Го гледав на Косич последното видео, баш ја користи фит ми и некако многу убаво и легна пудрата па сакав да ја пробам. Од друга страна пак снима со камера, кој знае какви светла користи и не се доловува вистинскиот ефект, затоа изгледа перфектно. Вашите искуства ми се по релевантни.
Секој месец? За месец трошиш пудра? Јас сега не ставам секој ден, ама и кога ставав ми траеше 4-5 месеци, јас многу малку ставам.
Јас купив пред 8 месеци и еве при крај ми е. Ама сеа ќе ми заврши породилното па ќе трошам побрзо ваљда.
Да не те премислувам, ама навистина фина пудра е fit me, ја користев долг период ама се презаситив, ми здосади па ја сменив со друга. Мене Catrice hd воопшто не ми се допаѓа, не сум и фан на пудрава и ич не ми се допаѓа како ми изгледа кожата со неа. Сега ни fit me не би ми одговарала мислам, но дефинитивно е одлична за кожа со масна Т-зона.