Препорака за лесна течна пудра (да не е некоја густа мрсна текстура) истовремено и да е колку толку покривна? Моментално ја користам на bell и сум презадоволна, како водичка е лесна текстура, не е мат а не е ни сјајна, не затега, не истакнува текстура на кожа и воопшто не се чувствува на лице а има и добра покривност. Е сега проблем ми е што не се знае дали ќе ја добиеле пак во Cosmo Па барам алтернатива..
Ваква слична како оваа што си ја ставила e на Aura , слично е шишенцето, во ДМ и Космо ја има пробај ја на тестер баш
Оваа ја користам долго време, презадоволна сум. Пред некој ден ја земав пак од Cosmo, ја имаат на залиха. Лесна и хидратантна, само помала покривност има, идеална за секој ден.
Јас ја имам и мене ми е добра. Покривна е и дава прирден изглед со малку сјаен изглед. Јас имам нормална кожа
Можеш да си ја нарачаш на сајтов https://www.dekorativaklasik.mk/product/bell-hypoallergenic-drop-techna-pudra/
Да видиш во Sephora, имаш во Грција,Србија и Бугарија ако нема таму некој од странство да ти ја донесе или на гугл види каде ќе ти ја даде Мат верзијата ја имам и оксидира оваа конкретно ја немам користено ако ја пробуваш почекај малку да видиш дали ќе оксидира
Здраво женски, кажете некои предлози за многу светла пудра со неутрален подтон. Ги користев Loreal Inflalible matte и Catrice true skin, ама ги повлекоа и сега не можам да си најдам нијанса, сите ми се претемни. Бела сум како дух. Ми треба да биде мат, покривна и да не оксидира. Значи буквално најсветла пудра што постои со овие карактеристики. Фала ви однапред.
Revlon Colorstay за мрсна кожа (има и за сува, внимавај да биде таа со назнака за мрсна кожа) да ја видиш нијансата 150. Или 130, таа е уште посветла само мислам дека не беше со неутрален подтон. 150ката не мава ниту на розе, ниту на жолто, одлична нијанса за светла кожа е.
Пред неколку дена пробав мешавина од Хемиш ББ 19, Ревлон 135 и Буржоа 123 51 Совршена комбинација. Не светнува лицето, трае 10 часа, не се чувствува, покривно е и изгледа како природно.
Кадее ја најде Боржуа 123??? Никаде не можам да ја најдам достапна, а и јас исто имам огромен проблем со светење на лицето.