Vichy derma blend незаменлива. Години ја користам и презадоволна сум. Од текстура, од покривност, од хидратација.. се во едно.
Па не е замена, јас always fabulous ја користев уште пред 2 години и таа беше ок, само 123 од неа поразлична беше што беше малку полесна , побрашнеста а мат. И оваа always fabulous е мат. Штета и јас приметив дека по ДМ веќе ја нема. Не знам во Космо дали може да се најде се уште. Да не ја барал некој во Космото во Дајмонд , да не ја има таму?
Во Космо каталози ја гледав пред некој месец, само не знам како стојат со избор на нијанси. И во Шатци мислам дека ја има.
Тековниот каталог на Космо го немам разгледано, зборам за пред некој месец дека ја видов во нивен каталог. А во Шатци, пудрата ја има онлајн и пишува дека е на залиха, 850 денари е.
Нема во Шатци, таму побарав и мене таа другата ми ја препорачаа како замена. Уште користам 123, ја немам пробано Always Fabulous.
Ааах, дека зборевме за Ревлон со некоја од членките на претходната страница и ми се помешаа муабтите и никовите, извини стварно. За Боржуа 123 не знам навистина, со години ја немам купено таа пудра, а и не ме чуди ако ја повлекле. Можеби ќе извадат некоја слична, одамна немале нова пудра.
Моите фаворити од течни пудри: Совршени ми се сите, лицето стакло ми го прават Иначе имам нормална кожа со масна Т-зона
Искуство со лореал инфалибл матте 24h? Само таа ми е достапна во моментов да ја купам. Одамна ја имам користено ама не памтам. Како држи мат трајна е?
Преубава е, не се осеќа како маска на лице, мене барем не ми е тешка. Многу убаво матира и трае. Јас секако ја матирам Т зоната
Фала мила. Која нијанса ја користиш? Ја ја земав 155 светла сум доста. 175 сакав ама ја немаше и многу темна ми се виде.