Ти ја предлагам таа на L'Oreal true match 1N. Не знам колку е покривна пошто не користам пудра, ама нијансата е полн погодок за бела кожа. Види ја прво на тестер како ќе ти се свиѓа.
Препорака за пудра за сува кожа која ќе даде некој glow ефект, моментално ја користам на мејбилин афинитон, но некако на лицето суво ми делува иако ми е хидрирано и со добра подлога. Не мора да е многу покривна.
Vichy ,Golden Rose а и Авон имаат избор така да погледни си што ти одговара пробај тестер па така полесно ќе одлучиш
На Лавера да ја пробаш, јас имам нормална до комбинирана кожа, кај мене првите два, три часа идеална е на лице ама после светнувам. Ама веќе со години не се откажувам од неа. За сува кожа мислам дека би била идеална. Плус многу е лесна на лице.
јас ја земав и сум доста разочарана, ми се лупеше многу посебно околу носот катастрофа. еден колега на работа ме виде кога ја носев и ми рече не ни знаев дека носиш пудра сега приметив(носам иначе само другата не е лоша и супер се бленда)
јас ја земав денес од аура hydra matte, најсветлата нијанса и супер ми се погоди бојата. не оксидира ја ставив одма дома кога дојдов, баш природно личи на кожата. конкретно од катрис скин тинтот го имам користено и не ми се лупеше + коректор катрис камуфлаж. Кожата ми е комбинирана, сува со масна т-зона. го пробав тинтов повише пати и хидрирав пред тоа ама џабе може ако имаш помрсна кожа е океј не знам има луѓе па го фалат доста
Сува кожа имам, ама користам коректор на Maybelline и супер ми е, затоа го мислев скин тинтот. Фала ти.
Во врска до пудрите, пред еден месец ја земав оваа на Bourjois. Ја земам некој 100ти пат ама имам чувство дека како да е сменета нијансата, 51 беше многу посветла, оваа е темна и на лице се познава. 50ката ми изгледаше розева и не ја земав таа, ама и никогаш 50 ја немам користено. Ептен ми е жал. А пудрата е врвна за масна кожа. Оваа исто така ја користам од јануари, многу ми се допаѓа нијансата е топ погодена 17c porcelain е поточно. За мрсна кожа е супер, ама пак јас ја сетирам.Само треба многу да се внимава колку ќе се нанесе, зошто е доста покривна. Јас мини верзијата ја земав.
Ova tirtir dali e kremasta? Mi treba kremasta ili kamena ama dovolno hidrantna. Da ja nanesuvam so cetka za denovi koga sakam taka brza sminka. Plus koga stavam tonight, serum, spf, tecna pudra, premnogu mi tezi. Dali imas nekoj predlog? )
Да ти кажам, не е баш кремаста. Доста е покривна, мене не ми е тешка дека имам масна кожа, ама ако имаш сува кожа не би ти ја препорачала. А си има сунѓерче, брзо се нанесува тоа да. Лесна пудра е на Loreal True match, Bourjois Healthy mix, Kiko milano instamoisture foundation, сите овие се полесни пудри. Потоа можеш бб креми да видиш, на Пурито, ако имаш комбинирана кожа ѕирни ја на Хеимиш.
Ja imam na Hemish I Misha, prekrasni se. No sakam nesto sto ke mozam epten brzina da go stavam. Primer so cetce ili sungjerce, sto lesno ke se blenda. Se mislam za onaa max factor puff ili kako bese. Za nad krem na lice mi treba kolku da izednacam ten.
Purito имаат исто cushion пудра како Тиртир што е. Мислам нешто похидратантна е од Тиртир. Јас бев во coslovemetics во Центар и бидејќи сум мн бела веднаш нијанса ми погоди девојчето. Јас ептен сум задоволна од Тиртир инаку. За брзинско нанесување пудра е топ. А таа на Макс Фактор е камена ја немам пробано. Ако сакаш пудра камена да бараш под името powder foundation. Јас имам таква на Кико Милано.