Старата Буржоа 123 перфект 51 беше за нијанса посветла и би ти рекла да, сега 51цата е доста потемна. 17n не знам каква е, 17 c таа што ја имам е баш неутрална, ни жолта ни розева. Гледам имат тестерчиња во кослове, можеш да земеш да пробаш.
Предлог за покривна, но лесна пудра за комбинирана кожа (повеќе накај сува), со некоја по пристапна цена.
L'Oreal true match 1N, јас сум доста бела па оваа ми е таман. И задоволна сум како покрива и колку издржува. Ќе си пробаш има повеќе нијанси.
Дали ја има оваа кај нас и каде? Бев денес во ДМ и ја немаше, но имаше и празни рафтови, па можеби баш таму беше потрошена.
Дали ја имате пробано пудрава? Од Double wear не бев нешто посебно воодушевена, па не би купила Есте пак без тестер.. Инаку покривност и трајност ми се важни, а Ревлонот никако да го сменам, стално му се враќам.
Вие што ја користите Тиртир, дали сте ја пробале навечер, при сликање и сл? Да не излегува лицето бело на слики. Баш ми се погоди малово пакување па се мислам големото наредно да го земам. И дали на Heimish cushion некој ја има пробано?
Пудрата на тиртир ја имам јас во нијанса 23N, покривна е и дава ептен убав изглед на лицето природен. Е само што јас имам проблем и ве молам за совет,кожата ми е комбинирана накај сува и пудрово ми се впива скрос и изледам ко да имам лушаи...ве молам за совет каква да земам..
Мислам за сите типови е на кожа освен за сува. Треба да се внимава како ќе се нанесе зошто е баш покривна. Има разно разни видеа на нет баш објаснето е @ArtemisSs може и да не ти одговара. Пред да ја нанесеш пробај стави некој прајмер ама за сува кожа , па види како ќе е
Здраво девојки, веќе неколку години ја користам loreal infallible пудрата и ми беше предобра, но во последно време кожата ми е многу сува и без разлика што и да ставам, пудрата не изгледа убаво, се лупи особено околу носот. Дали loreal true match ќе ми биде подобра за сува кожа, и која нијанса би одговарала на 130 од infallible, доколку некој ги има користено двете пудри?
Добра е Есте, ја користев со години кога лицето ми беше помрсно За сува кожа никако не е зошто е мат. А за Сефора ја има во Солун да, ако зборуваш за таа во стаклено шишенце да, ја има
Ја користев loreal infallible 32h matte cover, но веќе нема да ја има. Ве молам кажете ми друга многу покривна пудра што ја има кај нас. Кожата ми е малку сува ама не мн, ич не се разбирам од шминки а многу ми треба