Предлог за пудра, bb/cc крема, тинт- сеедно за комбинирана/ масна кожа? Милион работи сменив и се борам да најдам нешто што ќе ми ја држи т-зоната под контрола, а нема да е тешка, покривна мат пудра. Не барам покривност, само изедначување на тенот и постојаност. Некој предлог? Цената не е важна
ББ кремата ја има во Стокомак ,јас сум од неа задоволна а воопшто не е скапа .Исто така имам комбинирана/масна кожа
Каталошка продажба е Фармаси, но имаат онлајн продавница за нарачки на нивната страна и стигнуваат по карго.
Јас дојдов на темава истото да го прашам. Со години ја користев Catrice All Mat и бев доста задоволна, но сега мислам дека таа е повлечена и оваа е како замена за неа. Но, претходната беше за комбинирана кожа, а новава мислам дека не е, па пред да ја купам би сакала да слушнам искуства.
Скоро совршена Ако јас, за моето проблематично лице велам дека е добра, тогаш е. Поскапа е, ама вреди, бавно се троши, кремаста, покривна, постојана и дава природен изглед. Има доста нијанси. Само не знам дали ја има во Мк. Можеш на yt да видиш, доста фалена е. Има и помат и glow. Оваа е нешто помеѓу. https://www.douglas.hr/p/it-cosmetics-cc-cream-with-spf-50-itc79149
Ми треба пудра за секој ден за мрсна кожа (особено во т зоната) со изразени пори. До сега најпогодена ми е Double wear од Estee Lauder меѓутоа не сакам да ја трошам за на работа секој ден. Знам дека нема дрогериска замена за пудрава ама сите препораки се добредојдени. Во последно време ги имам користено Infallible во стаклено, catrice HD со пипета, Nyx Blur foundation, Trend it up hydro stay serum foundation, missha blanc bb cream.
И јас сум во потрага по истото, погоре девојките ми дадоа неколку предлози. Од која од овие што ги наведе дека си ги користела си задоволна?
Јас јас корисев Catrice All Matt и бев доста задоволна. Лесна ми беше за преку ден и добро се впиваше. Не знам зошто ја повлекоа од продажба. Сега имаат некоја нова, но мислам дека таа не е за комбинирана и мрсна кожа. Така што и јас сега сум во потрага по некоја лесна, секојдневна пудра за комбинирана и мрсна кожа.
Bourjois 123 perfect. Само внимавајте со нијансите, сменети се , 51 не е како што беше доста е потемна
Искрено, ниедна. Најдолго ме држи мат infallible ама многу се чувствува алкохолот во пудрава а и некогаш околу носот знае да ми направи иритација. И катрисот е добра, мат и покривна, ама мене ме нафрла, два пати ја купував со надеж дека откако ја сменија формулата е подруго но пак ме нафрлаше со ситни комедони. Изгледа ќе морам да ја трошам estee lauder и за секој ден, како таа пудра што ме држи ниедна друга до сега.
Мене засега ми е многу погодена Max Factor Lasting performace. Ја имав и Infallible но како да ми се двоеше, ми ја сушеше кожава, мислам и Catrice беше слична, некако водена структура, а јас сакам покремаста
@sofija014 оваа на MAC ја имаш пробано? Јас ја користев многу често порано, Есте е нешто потешка од оваа. Инаку супер е и покривна и трајна. @Avery Јас од Нотино ја порачав пред некој месец, изгледа во Мк не ја носат.