@Avery девојки дали е покривна пудрата за акни? Долго време сакам да ја сменам Лореал инфелибл, многу му се промашени нијансите со новите амбалажи а добра покривност има.
Искрено мене едиствена покривна пудра без воопшто користење коректор ми била само корејската тир тир...оваа е да речам покривна е ама јас морам да користам коректор, немам толку активни акни колку што имам флеки...мислам дека сепак коректор ќе ти треба, иначе преубсво стои на лице, на работа демес ме приметија дека имам нова пудра и ми искоментирања дека посебно лицето ми е убаво а пудрата трае предолго...ја ставив во 7 сабајле, бев на работа 8 саати, дома имав дремка и пред чистење уште беше како нечепната, а и другите продукти изгледаат преубаво над неа...јас сум презадоволна, малку е на посува страна па ако имаш сува кожа ќе треба добар преп на кожата пред пудрата...само нијансите се минус и цената не е ваш ефтина околу 1000 ден
Ако може само сликче од пудрата, на нет ми излегуваат повеќе видови мејбелин 30h. Ме убеди готово ќе ја земам да ја пробам.
Мислам дека не многу покривна, јас немам акни, ама црвенилото успешно ми го покрива и дава преубав изедначен ефект на кожата. Но доста е течна, па лесно се надоградува. Во секој случај мора и коректор да се користи. Само како што пишав, не е најдобар изборот на нијанси, ако си посветла, обавезно внимателно пробај си ги тестерите.
Има некоја средна покривност. Не е многу покривна како пр на Мејбилин пудрите, но затоа и се впива лесно, не стои како маска на кожата.
Heimish cushion , ја има на yeppeuda, само треба нијанса да погодиш, мислам само две се. Јас 21ката ја имам и ми е погодена. И Тир тир е убава само разликата е што Хеимиш е похидратантна.
Ова не е пудра...како сјаен прајмер е за под пудра..има нов тинт од оваа линија ама мислам не е донесен кај нас
Тир тир јас ја користев, доста е покривна и треба да се внимава како да се нанесува. За мрсна кожа е супер.
Имам пробано над 100 пудри и се согласувам целосно дека ова е пудра која има висока покривност. Многу убава пудра, треба пак да ја земам. Исто пудра со висока покривност за масна кожа е и оваа од Тopface.
Лореал немаат никаква покривност, за таа цена не вредат. Дури сум приметила дека и некои поткожни акни ми се прават кога ја користам. Имам уште малку останата, да ја дотрошам и не би земала Лореал пак. Оваа ја земав пред некој ден и ми се допаѓа, откако ја купив се неа ја носам, а 6 пудри имам дома во моментов што стојат така. Покривна е само како да оксидира и менува нијанса малку, уште таму на тестерите во дм приметив. За цената е сепак добра, покривна и би ја одбрала покрај Лореал. За 500денари е одлична. Таа на Deborah што ја зборите за каков тип кожа е?
побарај на интернет и ќе видиш, кај нас почнуваат од 118 и имат 5-6 нијанси...јас сум прилично светла и мене најсветлата ми е темна
Потврдувам. Предобра е , стално е на попуст во Космо, дури и од Есте ми била подобра. @koritsaki значи не е за мене, којзнае како ќе ја нанесам ама од инста видеата ме фаќа мерак да се нашлапам онака @marsilia комбинирана. Сестра ми има апла сува и дадов да проба ама неможеше ни да ја размачка што се вели . Можеби има и за сува не сум приметила . Се сложувам за Лореал. Мене ми се преценети. Следно некоја на Кико Милано би пробала