Да, јас слушнав дека ја повлекле од продажба. Инаку, ако може да ми предложите некоја пудра со малку поголема покривна моќ и што испаѓа добро на слики? (Да одговара на осетлива кожа) Фала однапред!
Другарки, сакам да си ги земам Loreal true match и Borjous healthy mix..дали некоја ги користи и како сте задоволни? И да ми помогнете околу нијансите. Јас сум бела, ама сега доаѓа лето и фаќам баш убава боја на лицето, па со пудриве да не сум како дух
Loreal мене ми е многу подобра. Хелти миксот ја расипаа некако, не ми легнуваше на лицето последен пат кога ја купив, а претходно со години ја користев. За нијанса најдобро да си пробаш, има голем избор, зависи и од подтонот.
Се сложувам со @Luminary, Хелти Микс ја користев минимум 5 години. Пред околу година надовно ја подобрија формулата, уствари е обратно пошто ни мене не ми легнува. Тру Меч ми е поубава мене.
Хелти микс ја имав пробано пред неколку години, тогаш ми се виде доста слична на Ревлон, па кога во февруари не успеав да ја најдам колорстеј на залиха се префрлив на неа. Не истрошив ни 1/3, а се вратив на Ревлон (тоа е таа љубов од 10+ години ) Кратко по нанесувањето на Буржуа, несовршеностите на кожата како пори и флеки веќе беа истакнати. Ја погодив нијансата, а сепак по неколку часа, лицето ми изгледаше како да сум ставила Импала од 2010та потемна за две нијанси. Верувам дека пудрата можеби е океј ама ова е моето искуство со неа во краткиот период додека ја користев.
За сува кожа мат пудра во никој случај не може да е добра, мат подлогата уште повеќе ја прави сува кожата, и може да дојде до лупење на некои делови ос лицето, а кожата да е уште по сува од претходно, лишаи може исто така да се појават. Во принцип, сувата кожа бара да биде хидрирана и влажна, затоа се препорачува полесна текстура на пудра, не мат "финиш" Пудри која би ти ги препорачала, за по сува кон нормална кожа: True match - Loreal, Artdeco – Rich Treatment Foundation, Maybelline - Affinitone, DIOR - Nude.
Нема да ја најдиш бидејќи им се повлечени. Ќе ја менувале амбалажата и старите ги повлекувале. Јас ја начекав на 50% намаление и две купив За 700 ден две зедов. Моја среќа Кажаа дека ќе ги тргаат па затоа. Во стаклено шише ќе е истата пудра @Panda00 @ana-sweet
Девојки препорака за слична пудра како оваа на Артдеко,сменет и е составот и амбалажата и сега ми ризик да ја земам а баш ми беше погодена
Да ве прашам, како ги чистите сунѓерчињата од пудра? Пробав со сјај, не сака, пак стои пудрата, и мицеларна малку ставив, пак ништо..
Со антибактерискиов течен сапун, но морам повеќе пати да пројдам. И четките исто, само тој ми ги чисти темелно.
Баш со сјај најубаво ми се чисти, и со топла вода...или редиш сјај и топла вода во чинија го ставаш сунгерчето и пушташ во микро да поврти малку...после миеш нормално...сум користела и скапи оригинални сунгерчиња и ефтини од чкл страни никогаш сум немала проблем со чистење...ама да го миеш еднаш неделно не еднаш месечно, зошто се засушува продуктот во него и потешко оди излегувањето