И јас кога ја користев често не можев да ја најдам па плаќав по околу 200ден повеќе по други парфимерии... Сега ја користам Catrice и ми е многу подобра.
Препорака за квалитетна и добро покривна пудра но не мат, за сува кожа? И да може да се најде низ нашите продавници, небитно на цена.
Ја пробав денес Maybelline 30h како и да беше имево. Во шишенце заоблено од страните. Ау жени, па ова не се вадеше. А скроз малку ставив на дланка да ја осетам каква е на кожа. Дефинитивно не ми се допаднаа нијансите. Најсветлата беше ужасно жолта, да ја ставев на лице ќе бев ко Умпа Лумпа. Не ми се допадна, но оваа пудра со ваква формула, дефинитивно мислам дека ќе држи цел ден. Има некоја што ја користи да каже впечатоци?
Ако си љубопитна ко мене, пробај ја прво на рака чисто колку да видиш дали има шанси да ти одговара некоја нијанса. Мене не ми фаќа око, прежолти ми се некако нијансиве и доста темнички.
Според мене сите дрогериски пудри се неприродни во нијанси, или жолти или портокалови, барем на моето лице така делуваат дека сум ептен бела. Не разбирам зошто не носат поголем избор на нијанси.
Лореал тру меч не ми е таква,и ја сум ептен светла.Не е препокривна ама за мене доволно.И лесна е ептен не се осеќа на лице
За многу светол тен секогаш најтешко се наоѓаат убави нијанси. Или маваат на жолто, или на розе. Ама мене ми е така и со хајенд пудрите. Есте Лаудер double wear нема нијанса кај нас што ми е доволно светла...прва ми падна на памет, затоа ја спомнувам. Не се лоши Enough и Mizon, ги има на coslovemetics и најсветлите се баш баш светли. Само прашање е дали формулата ќе ти се допадне. Јас сум задоволна и од двете, но не сум сигурна колку ќе биде океј за во лето оваа од Мizon (неа ја имам во моментов).