Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. April87

April87 Популарен член

И јас кога ја користев често не можев да ја најдам па плаќав по околу 200ден повеќе по други парфимерии...
    Сега ја користам Catrice и ми е многу подобра. bild-5-sensilis.jpg

2. SmilerGirl

SmilerGirl Популарен член

Препорака за квалитетна и добро покривна пудра но не мат, за сува кожа? И да може да се најде низ нашите продавници, небитно на цена. :wasntme:

3. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Ја пробав денес Maybelline 30h како и да беше имево. Во шишенце заоблено од страните.

upload_2025-6-3_20-7-37.png

Ау жени, па ова не се вадеше. А скроз малку ставив на дланка да ја осетам каква е на кожа.
    Дефинитивно не ми се допаднаа нијансите. Најсветлата беше ужасно жолта, да ја ставев на лице ќе бев ко Умпа Лумпа.
    Не ми се допадна, но оваа пудра со ваква формула, дефинитивно мислам дека ќе држи цел ден.
    Има некоја што ја користи да каже впечатоци?

koritsaki likes this.
  4. simona_baby

simona_baby Популарен член

А каков хајп се крена за пудрава,чудо едно.Значи ич да не ја земам

koritsaki likes this.
  5. Mishela

Ако си љубопитна ко мене, пробај ја прво на рака чисто колку да видиш дали има шанси да ти одговара некоја нијанса.
    Мене не ми фаќа око, прежолти ми се некако нијансиве и доста темнички.

simona_baby likes this.
  6. fbaby

fbaby Популарен член

Според мене сите дрогериски пудри се неприродни во нијанси, или жолти или портокалови, барем на моето лице така делуваат дека сум ептен бела. Не разбирам зошто не носат поголем избор на нијанси.

7. simona_baby

simona_baby Популарен член

Лореал тру меч не ми е таква,и ја сум ептен светла.Не е препокривна ама за мене доволно.И лесна е ептен не се осеќа на лице

Katie90, simoncelicius and fbaby like this.
  8. Mishela

За многу светол тен секогаш најтешко се наоѓаат убави нијанси. Или маваат на жолто, или на розе. Ама мене ми е така и со хајенд пудрите. Есте Лаудер double wear нема нијанса кај нас што ми е доволно светла...прва ми падна на памет, затоа ја спомнувам.

Не се лоши Enough и Mizon, ги има на coslovemetics и најсветлите се баш баш светли. Само прашање е дали формулата ќе ти се допадне. Јас сум задоволна и од двете, но не сум сигурна колку ќе биде океј за во лето оваа од Мizon (неа ја имам во моментов).

fbaby likes this.
  9. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Јас ја имам ама сеуште не ја користам зошто 118 ми е темна, ја искористив 10тина пати со мешање друга светла пудра ама ја баталив за потака летово кога ќе фатам малку боја...порачав од интернет точна нијанса мислејќи дека ја купувам оваа пудра на крај испадна ја купив Superstay 30h ама оригиналната во бело паковање...слична формула само таа е малку помат, љуѓе не мрда 15 саати некогаш ја носам...и оваа исто кога ја користев тие неколку пати...ако сакате лесна пудра колку за лето ова не е таа, оваа е за свадби прослави работа и сл

Иначе Мишела да 118ката е жолта и колку што се сеќавам јас ти беше светла како мене, а мене ми е темна а посветла во Мк нема

Mishela likes this.
  10. Mishela

Јас со пудрава не би можела да издржам на работа 8-9 саати, ќе ме фати сафра. :lol:
    Онака ја пробав, од љубопитство. Инаку да, светла сум и обично бирам меѓу првите две нијанси од серија на некоја пудра, ама ова беше навистина прежолто и темно.
    Засега Мizon најсветлата ми е топ, ставам малку пудра во прав и терам така па ќе видиме.

11. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Знам дека си светла затоа и ти пишав...иначе искрено јас не ја осеќам таа другата а таа е уште по мат е од оваа...зависи каква ти е работата, јас работам директ со странки 8 сати некогаш и повеќе, и сакам лицето да ми е совршено цел ден...ако не ти се свиѓа тој лук, ќе си одбереш нешто полесно...јас за така задоволна сум од тинт серумот на Лореал и има прилично светла нијанса за нас духчињата :rofl:

12. Peppa Pig

Peppa Pig Активен член

Јас ја имам
    По инсистирање на другарка ми ја купив. Ја видела на тик ток и ми рече дека ја има и е топ.
    Иако мене не ми изгледа така.
    За џабе фрлени 1000 ден.
    Не издржува 30часа како што пишува,и има многу гаден мирис..

13. Sweety pie

Sweety pie Активен член

Пудрава на Катрис е предобра.
    Ја користам веќе 3 години,и не ја менувам за ништо.
    А и башка не е многу скапа.

14. Crnookata

Crnookata Популарен член

Ја има некој користено Luxe пудра од авон ,нијанса 1 порцелан.

15. Giovanna

Giovanna Популарен член

Ја користел некој пудрава да каже збор -два?
    Ми треба нешто за побитни настани, со таков природен силки финиш како втора кожа, средна покривност, да не оксидира и да е подолготрајна.

Би дала и повеќе пари за вакво нешто, битно ми е само да ми се погоди. Гледав видеа со оваа на Армани и мислам дека е баш тоа што го барам, ама секој збор плус е добредојден. Имам комбинирана кожа инаку.
    IMG_0748.jpeg

16. Mommy. S

Mommy. S Активен член

Што мислите за лореал 32h fresh infallible tecnata pudra? Добра е за ноќна шминка, некои настани?

17. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Сестра ми ја купи за свадба и на неа не и мрдна значи не се поправи цела вечер. Јас ја пробав за излегување и нијансата ми е жолта не ми одговара, ама со коректор и камена океј изгледаше навечер… Луѓе кога се вратив иста бев, воопшто не светната, а имам мрсна кожа и одма светнувам со сите. Нијансата не ми одговара треба да проверам дали има посветли, ама во поглед на издржливост мене ми беше препогодена! Исто и лесна ми беше, пример на Катрис ХД ми е потешка. :)

18. eli.karameli

eli.karameli Популарен член

Ќе одам на интервју за работа на пеколот. Предложете што да ставам да не ме поти, бидејќи кога редам пудра ми се поти лицето. Дали да земам фиксатор, или некоја друга солуција?

ani23 likes this.
  19. fbaby

fbaby Популарен член

На топлово тешко да не се испотиш, ама ако сакаш да потрае шминката без да ти се лизне од лице тогаш земи фиксатор и добар прајмер.

eli.karameli likes this.
  20. ani23

ani23 Популарен член

Излези порано и најди тоалет во кафич,и шминкај се таму.Од дома само бејзик .Ми се случило лани на 40 степени се средував во кола,и во тоалет на фирмата.Башка и се пресоблеков и освежив ,по пат се испотив.Исто на интервју за работа бев ,горештини и пекол.

eliesaab and eli.karameli like this.