После течната пудра прсни фиксатор. Откако ќе се исуши стави си камена и пак фиксатор. Нема да мрдне цел ден.
Јас имам многу сува кожа. Пo години долго трагање и испитување, најдобра ми е на Rimmel Lasting Finish. Не само што хидрира одлично, туку има им и добар SPF 20.
Го користам на Аура портокаловиот и е добар доколу имаш нормална накај сува кожа. Шминката ми беше иста од сабајлето до вечерта, со исклучок околу устата кај smile lines, ама со камената средив одма. Ја користам камената на Мејбилин. Само да знаеш маскара стаби скроз на крај, не пред фиксатор.
Јас ретко се шминкам и ни имам ни се разбирам у шминки. Користам само CC крема и маскара. За свадби и дешавки одам да ме нашминкаат. Е сега сакам да купам некоја течна пудра за да имам за со тие 2 кармина што ги имам за навечер за искачање Препорачајте ми некоја течна, убаво што покрива по можност од во ДМ да ја има. Имам сува кожа. Имајте на ум дека ми треба за неколку пати годишно така да, да не кошта богатство
Сакав некоја средна цена, докај 700-800 денари макс. Ама со оглед на тоа што ретко ја користам и таа од 350 арна ќе е, фала ти
Оваа на Катрис ми е убава, ако си најдеш соодветна нијанса, бидејќи кај нас има малку. Околу 450 денари е. А незаменлива ми е Ревлон Колорстеј, моментално е во Шатци 750 денари.
Катрис има две нијанси што се баш светли и после наеднаш прескок на доста потемни, нема баш измеѓу. Со крема под неа одговара за сува и нормална кожа. А ревлон има два типа, за сува и за комнинирана/мрсна кожа. Имаат светли нијанси.