Течна пудра за лице

Discussion in 'Лице' started by angel, Nov 23, 2009.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Од каде можам да купам пудра на essence,гледам доста ги фалите колку се и дали има за комбинирана кожа?По јуник и космо ги немам видено :?:

2. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Јас пред некој ден купував маскара од Есенс во Јуник , значи таму има . Има и во Еликсир .

3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

ја користев пудрава мн кратко време и тоа кога бев седмо-осмо оделение и кај не прикрива ништо па дури и се брише не ми се допаѓа воопшто но ако ништо друго евтина е па нема да жалиш за парите како за др пудри од по 900 ден и на крај излагаат .....(да не бидам некултурна)

4. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Девојки препорачајте ми некоја пудра, цврста ама не камена, или па некоја камена ама не толку сува. Многу ми се познава камената кога ќе ја нанесам под очите, а тоа не ми се свиѓа! А ако не ставам врз течната многу повеќе ми се познаваат подочниците не можам така :?: На останатиот дел од лицето почнав да избегнувам камена ми го суши, ама под очите не ми изгледа ич убаво :worried: И со пристојна цена, околу 300 денари да кажеме :wasntme:

5. Shaila

Shaila Истакнат член

Да не знае некој колку е пудрава ? :D

6. najubava2010

najubava2010 Популарен член

А зашто не пробаш камената пудра да ја нанесуваш со четка, од оние за руменило и за пудра во прав. Јас користам на Cathrine Arley и течна и камена. Течната не покрива многу, а и не ми треба да покрива туку само за изедначување на тенот, и камената е добра и јас не ја нанесувам со тоа сунѓерчето што иде со неа туку со четка за руменило.
    Ем поприродно ми изгледа а не како зациментирана да ми е фацата, ем полесно е за нанесување а со сунѓерчето ставам само на капаците на очите, на некој начин како подлога за сенка ја користам ;) и понекогаш ако имам некое огромно мозолче да го покријам подобро.

7. kate21

kate21 Популарен член

Не знам дали сум пишала, мислам не, ама од оваа пудра најискрено сум пријатно изненадена
    Мајка ми ја купила пред некое време, трајна е, има убави чудни нијанси :D , за мојов смотан тен, убаво покрива, убаво мириса, за масна-комбинирана кожа е супер(макар што пишува за сите типови на кожа, не би ја препорачала за сува кожа)не светнува, што значи е супер за вечерна, специјална шминка, и верувам оти зимава ќе ми биде прва другарка, онолку колку што јас ставам пудра :D
    некои 210 денари е купена, за парите вреди и отповеќе ^_^
    Иначе, Грчка е, колку за информација, а од истава фирма јас имам неколку сенки за очи, од кои сум препрезадоволна :)

danika likes this.
  8. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Лани во летото ја користев оваа пудра Тренди и бев задоволна добро покрива а воопшто не е тешка пудра,ја купив од аптеката Еурофарм,таму ми рекоја дека оваа марка на козметика е на Seventeen.

kate21 likes this.
  9. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Е баш таква камена имам и јас, од пазар ја земав, на почетокот ми правеше алергија, ама сега гледам ок е па може не ни било од неа. Инаку имам друго сунѓерче, убаво е меко, ама имаш право може е до тоа. Со четки мн мн не располагам имам само за руменило и 2-3 за сенки. Таа за руменило мислам ја купив на пазар ама пред 4-5 години сигурно, може па и не е од таму. Има ли на пазар евтини четки и значи отприлика изгледа исто четката како оваа за руменило, таква подебела? Ти благодарам многу :)

10. velesanka

velesanka Популарен член

јас си купив камена пудра Tренди 290 денари беше и е прекрасна

11. bim00

bim00 Истакнат член

Кажете нешто повеќе за пудрава сакам да си ја купам.... Каде можам сигурно да ја најдам, ја има ли по аптеките?

12. summertime

summertime Истакнат член

може ли да ми препорачате пудро кое ке ги ми ги покрие пегите... :)

13. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Феминки, ќе препорача некој пудра (течна и камена) за комбинирана кожа, добро да покрива и да не го прави лицето cakey (знам, многу барам). :tmi:

14. Lady97

Lady97 Популарен член

пробај ја пудрава презадоволна сум од нејзе ;)

Attached Files:

15. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

^ Најдобра пудра што сум ја користела во животов.. Многу е добра го затега и лицето и прикрива доста !!...Мислам дека ќе ти одговара :)

Attached Files:

Rock-a-Fella likes this.
  16. sugar

sugar Истакнат член

Моментално ја користам пудрата на Seventeen и задоволна сум од неа,многу убаво покрива,но за мојот тен е малку посветла,мајка ми таква ми ја земала.

17. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Само пофалби за пудрава :up:
    До сега се што сум пробала, ниедна ми се нема погодено како оваа. Идеална е за сува и чувствителна кожа, не е тешка, ниту мрсна, трајна е и дава природен изглед. Веќе втората ја користам и не планирам да ја сменам.

18. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Момено имам Deline пудра,односно таа е повеќе како крем пудра имам чисто лице и немам потреба од некоја јака пудра,доколку имам некогаш црвенило ми го покрива и тоапрезадоволна сум и не би ја менувала :)

19. Mishela

Mishela Модератор Staff Member

Значи девојки, за мрсна кожа (како мојата), дефинитивно Менхетн - црната тубичка.
    Малку ми е чудна додека да се подзасуши и да ''легне'' на лицето и дотогаш ја осеќам како маска, ама после е супер, само проблемот е што сум зела една нијанса потемна од мојот тен, ама навечер и не се приметува толку, а оваа за нијанса посветлата што е, ми беше премногу светла - многу се нервирам вака, ама ајде. :^)

20. vlubena

vlubena Истакнат член

Па не знам за во аптека ама во парфимерииве ја има и е 250 ден. мислам јас ја користев пред 5-6 месеци аман не бев баш многу задовона ама убоаво е тоа што е лесна и не ти го прави лицето зациментирано и за чисто лице е супер пудрава ;)