1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.120
    Допаѓања:
    124.395
    Од каде можам да купам пудра на essence,гледам доста ги фалите колку се и дали има за комбинирана кожа?По јуник и космо ги немам видено :?:

2. Dushica-sk

Dushica-sk Популарен член

Се зачлени на:
    12 јануари 2010
    Пораки:
    5.048
    Допаѓања:
    3.928
    Јас пред некој ден купував маскара од Есенс во Јуник , значи таму има . Има и во Еликсир .

3. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.690
    Допаѓања:
    8.638
    ја користев пудрава мн кратко време и тоа кога бев седмо-осмо оделение и кај не прикрива ништо па дури и се брише не ми се допаѓа воопшто но ако ништо друго евтина е па нема да жалиш за парите како за др пудри од по 900 ден и на крај излагаат .....(да не бидам некултурна)

4. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Девојки препорачајте ми некоја пудра, цврста ама не камена, или па некоја камена ама не толку сува. Многу ми се познава камената кога ќе ја нанесам под очите, а тоа не ми се свиѓа! А ако не ставам врз течната многу повеќе ми се познаваат подочниците не можам така :?: На останатиот дел од лицето почнав да избегнувам камена ми го суши, ама под очите не ми изгледа ич убаво :worried: И со пристојна цена, околу 300 денари да кажеме :wasntme:

5. Shaila

Shaila Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    56

Да не знае некој колку е пудрава ? :D

6. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    А зашто не пробаш камената пудра да ја нанесуваш со четка, од оние за руменило и за пудра во прав. Јас користам на Cathrine Arley и течна и камена. Течната не покрива многу, а и не ми треба да покрива туку само за изедначување на тенот, и камената е добра и јас не ја нанесувам со тоа сунѓерчето што иде со неа туку со четка за руменило.
    Ем поприродно ми изгледа а не како зациментирана да ми е фацата, ем полесно е за нанесување а со сунѓерчето ставам само на капаците на очите, на некој начин како подлога за сенка ја користам ;) и понекогаш ако имам некое огромно мозолче да го покријам подобро.

7. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.853
    Не знам дали сум пишала, мислам не, ама од оваа пудра најискрено сум пријатно изненадена
    Мајка ми ја купила пред некое време, трајна е, има убави чудни нијанси :D , за мојов смотан тен, убаво покрива, убаво мириса, за масна-комбинирана кожа е супер(макар што пишува за сите типови на кожа, не би ја препорачала за сува кожа)не светнува, што значи е супер за вечерна, специјална шминка, и верувам оти зимава ќе ми биде прва другарка, онолку колку што јас ставам пудра :D
    некои 210 денари е купена, за парите вреди и отповеќе ^_^
    Иначе, Грчка е, колку за информација, а од истава фирма јас имам неколку сенки за очи, од кои сум препрезадоволна :)

На danika му/ѝ се допаѓа ова.
  8. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92

Лани во летото ја користев оваа пудра Тренди и бев задоволна добро покрива а воопшто не е тешка пудра,ја купив од аптеката Еурофарм,таму ми рекоја дека оваа марка на козметика е на Seventeen.

На kate21 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Jojoba

Jojoba Истакнат член

Се зачлени на:
    25 април 2011
    Пораки:
    868
    Допаѓања:
    719
    Е баш таква камена имам и јас, од пазар ја земав, на почетокот ми правеше алергија, ама сега гледам ок е па може не ни било од неа. Инаку имам друго сунѓерче, убаво е меко, ама имаш право може е до тоа. Со четки мн мн не располагам имам само за руменило и 2-3 за сенки. Таа за руменило мислам ја купив на пазар ама пред 4-5 години сигурно, може па и не е од таму. Има ли на пазар евтини четки и значи отприлика изгледа исто четката како оваа за руменило, таква подебела? Ти благодарам многу :)

10. velesanka

velesanka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    2.629
    Допаѓања:
    2.473
    јас си купив камена пудра Tренди 290 денари беше и е прекрасна

11. bim00

bim00 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    148
    Допаѓања:
    93
    Кажете нешто повеќе за пудрава сакам да си ја купам.... Каде можам сигурно да ја најдам, ја има ли по аптеките?

12. summertime

summertime Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    може ли да ми препорачате пудро кое ке ги ми ги покрие пегите... :)

13. Rock-a-Fella

Rock-a-Fella Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    1.392
    Допаѓања:
    1.383
    Феминки, ќе препорача некој пудра (течна и камена) за комбинирана кожа, добро да покрива и да не го прави лицето cakey (знам, многу барам). :tmi:

14. Lady97

Lady97 Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.172
    Допаѓања:
    524
    пробај ја пудрава презадоволна сум од нејзе ;)

Прикачени фајлови:

На Kristinna92, redridinghood и Rock-a-Fella им се допаѓа ова.
  15. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    ^ Најдобра пудра што сум ја користела во животов.. Многу е добра го затега и лицето и прикрива доста !!...Мислам дека ќе ти одговара :)

Прикачени фајлови:

• 139820.jpg
      139820.jpg
      Големина на фајлот:
      11,8 KB
      Прегледи:
      354
    На Rock-a-Fella му/ѝ се допаѓа ова.
  16. sugar

sugar Истакнат член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    135
    Допаѓања:
    67
    Моментално ја користам пудрата на Seventeen и задоволна сум од неа,многу убаво покрива,но за мојот тен е малку посветла,мајка ми таква ми ја земала.

17. Extraordinary.girl

Extraordinary.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    421

Само пофалби за пудрава :up:
    До сега се што сум пробала, ниедна ми се нема погодено како оваа. Идеална е за сува и чувствителна кожа, не е тешка, ниту мрсна, трајна е и дава природен изглед. Веќе втората ја користам и не планирам да ја сменам.

18. angel4e121

angel4e121 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 август 2010
    Пораки:
    687
    Допаѓања:
    291
    Момено имам Deline пудра,односно таа е повеќе како крем пудра имам чисто лице и немам потреба од некоја јака пудра,доколку имам некогаш црвенило ми го покрива и тоапрезадоволна сум и не би ја менувала :)

19. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.644
    Значи девојки, за мрсна кожа (како мојата), дефинитивно Менхетн - црната тубичка.
    Малку ми е чудна додека да се подзасуши и да ''легне'' на лицето и дотогаш ја осеќам како маска, ама после е супер, само проблемот е што сум зела една нијанса потемна од мојот тен, ама навечер и не се приметува толку, а оваа за нијанса посветлата што е, ми беше премногу светла - многу се нервирам вака, ама ајде. :^)

20. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Па не знам за во аптека ама во парфимерииве ја има и е 250 ден. мислам јас ја користев пред 5-6 месеци аман не бев баш многу задовона ама убоаво е тоа што е лесна и не ти го прави лицето зациментирано и за чисто лице е супер пудрава ;)