Втората ја користам, многу е добра. Оксидира малку, па на исончан тен сега преубаво стоеше летниов период.
Некој што ги пробал овие пудри? Која е подобра за мрсна кожа со изразени пори? Дали таа на enough е тешка на лице, бидејќи до сега корејските бб креми(пурито и белата на миша) што ги користев многу ми беа тешки на лице, сакам нешто лесно.
Enough пудрата воопшто не е тешка и доста е пријатна на кожата, но мислам дека нема да одговара за мрсна кожа. Со другава од Мaybelline немам искуство, ама баш симпатично изгледа па и јас ќе чекам да се јави некоја со коментар и впечатоци.
Maybeline fit me vo tubicka e top ako ne sakate mnogu da trosite na pudra , ima sredna pokrivna mokj i ne e cakey , edino sto ne mi se svigja e toa sto ne e za koza sklona kon akni , no ako imate normalna koza ili po nekoja bubuljicka ke vi bide super
Ја купив пред два дена, ја пробав и мнооогу е течна, како вода. Така ли треба да биде или ја имаат упропастено веќе? Ја зедов најсветлата нијанса Pale, ама кога ставам на лицево после прајмерот ужасно тече по лице, онака се цеди надолу и бега и низ прсти. Морам после неа и камена да ставам инаку светнувам одма. Се осеќам како ништо да немам на лицево, а и не е покривна. Пробав со сунѓерче да нанесам и со прсти, ама исто резултат добивам. Ставаш ли нешто пред или после неа, совет некој или да купувам друга? Не е скапа, ама не е ни ефтина, 590 мислам беше у дм или 550.
Не, барем мојата не е толку течна, деф не ми течи како вода...свети да, не е мат, таква е, јас секогаш ја сетирам со камена ама покривна ми е, да не е нешто фалична твојата...иначе не ја имам одамна користено бидејќи и јас имам светла нијанса е сега летово сум потемната и светла ми е...иначе сега е 550+ порано беше помалку од 500, некаде 469 мислам беше и многу се исплаќаше
И јас го имам истото искуство. Претечна и со слаба покривност. Баш е како бб крема, но јас очекував повеќе бидејќи на рецензиите викаа дека е како течна пудра за нормална-сува кожа.
Да, баш ми е жал што не ја бива, барем за мене дефинитивно нема да ја купам повторно. Со месеци ја користев Maybelline Fit Me нијанса 105 и сакав да сменам сега, си викам ајде нешто полесно ама ете, не ми одговара. Фала на искуствата женски
не знам мене па преубава покривност ми има, и тоа имам проблематично лице со акни..е сега без коректор јас секако не поминувам ама ете моето искуство е различно од вашето...ако случајно ја сменале нешто формулата во меѓу време, мојава е одамна купена
Ја користам Миша бб кремата веќе 2 години, и пудра не сум ставила од тогаш. Имам нормално на кај суво лице, и сега веќе ако ставам пудра (иако претходно ја подготвувам кожата со тноер, крема) некако ја осеќам тешка на лицето, и ми ги истакнува "борите" и ми додава години. Миша ми е супер, но за излегување, или некои настани, би сакала да користам нешто попокривно. Сакав да ја земам Este Lauder Double Wear, ама не ми се експериментира на таа цена, повеќе коментари се дека не е за тип на кожа како мојата. Дали има некоја пудра што делува така dewy и сте задоволни?
Double wear е за мрсна кожа , јас што имам мрсна кожа веќе избегнувам такви мат пудри, ајде за негде ако одиш свадба прослава е ок, ама за секој ден не е. И мене ми се вовлекува во тенки линии, и веќе избегнувам такви пудри. За твојот тип кожа ако сакаш пудра , Bourjois healthy mix и Loreal true match
Ти благодарам. Borjois healthy mix сум ја користела, супер е, може пак да и се вратам. Loreal true match ја земав последно, и исто не ми легна, дури и таа ми го матираше лицето. Кај другарки скроз добро се покажала, и дава убав свеж ефект.
Ми треба пудра (со средна/послаба покривна моќ) или бб крема за многу сува кожа. Освен Лореал тру меч и миша бб.