Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. naturally

naturally Популарен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    2.112
    Допаѓања:
    5.251
    Првата често ја купував, убав ефект дава ама оксидира.

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. marsilia

marsilia Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    2.638
    Втората ја користам, многу е добра. Оксидира малку, па на исончан тен сега преубаво стоеше летниов период.

На ubavka1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. sofija014

sofija014 Популарен член

Се зачлени на:
    8 октомври 2013
    Пораки:
    871
    Допаѓања:
    3.881
    Некој што ги пробал овие пудри? Која е подобра за мрсна кожа со изразени пори? Дали таа на enough е тешка на лице, бидејќи до сега корејските бб креми(пурито и белата на миша) што ги користев многу ми беа тешки на лице, сакам нешто лесно. maybelline-super-stay-24h-skin-tint-120-041554083781-o.jpg images.jpeg

4. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.482
    Допаѓања:
    82.296
    Enough пудрата воопшто не е тешка и доста е пријатна на кожата, но мислам дека нема да одговара за мрсна кожа.

Со другава од Мaybelline немам искуство, ама баш симпатично изгледа па и јас ќе чекам да се јави некоја со коментар и впечатоци. :lol:

На sofija014 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.195
    Допаѓања:
    5.708
    Втората ја имав и е добра за сува и нормална кожа, за мрсна не. Убаво хидрира, лесна, но glowy.

6. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.309
    Допаѓања:
    110.404

Јас ја користам таа лево, супер е, лесна пудра.

7. Mimimimi2

Mimimimi2 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2024
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    8
    Maybeline fit me vo tubicka e top ako ne sakate mnogu da trosite na pudra , ima sredna pokrivna mokj i ne e cakey , edino sto ne mi se svigja e toa sto ne e za koza sklona kon akni , no ako imate normalna koza ili po nekoja bubuljicka ke vi bide super :)

8. choko

choko Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2012
    Пораки:
    330
    Допаѓања:
    91
    Некоја лесна пудра за мрсна кожа, секојдневна :)

9. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    1.449
    За каква кожа е ,ја бива ли за сува кожа.
    Цена и каде ја има.

10. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    537
    Ја купив пред два дена, ја пробав и мнооогу е течна, како вода. Така ли треба да биде или ја имаат упропастено веќе? :^)Ја зедов најсветлата нијанса Pale, ама кога ставам на лицево после прајмерот ужасно тече по лице, онака се цеди надолу и бега и низ прсти. Морам после неа и камена да ставам инаку светнувам одма. Се осеќам како ништо да немам на лицево, а и не е покривна. Пробав со сунѓерче да нанесам и со прсти, ама исто резултат добивам. Ставаш ли нешто пред или после неа, совет некој или да купувам друга? Не е скапа, ама не е ни ефтина, 590 мислам беше у дм или 550.

11. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.486
    Допаѓања:
    5.246
    Не, барем мојата не е толку течна, деф не ми течи како вода...свети да, не е мат, таква е, јас секогаш ја сетирам со камена ама покривна ми е, да не е нешто фалична твојата...иначе не ја имам одамна користено бидејќи и јас имам светла нијанса е сега летово сум потемната и светла ми е...иначе сега е 550+ порано беше помалку од 500, некаде 469 мислам беше и многу се исплаќаше

На Девојка999 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.195
    Допаѓања:
    5.708
    И јас го имам истото искуство.
    Претечна и со слаба покривност. Баш е како бб крема, но јас очекував повеќе бидејќи на рецензиите викаа дека е како течна пудра за нормална-сува кожа.

На Девојка999 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Девојка999

Девојка999 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2018
    Пораки:
    176
    Допаѓања:
    537
    Да, баш ми е жал што не ја бива, барем за мене дефинитивно нема да ја купам повторно. Со месеци ја користев Maybelline Fit Me нијанса 105 и сакав да сменам сега, си викам ајде нешто полесно ама ете, не ми одговара. Фала на искуствата женски :)

14. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.486
    Допаѓања:
    5.246
    не знам мене па преубава покривност ми има, и тоа имам проблематично лице со акни..е сега без коректор јас секако не поминувам ама ете моето искуство е различно од вашето...ако случајно ја сменале нешто формулата во меѓу време, мојава е одамна купена

15. MorskaSirena

MorskaSirena Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2020
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    6.089
    Дали некоја ја користела пудрава? За каква кожа е? И каква покривност има? Screenshot_20250917_211229_Samsung Internet.jpg

16. Пале 345

Пале 345 Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2017
    Пораки:
    464
    Допаѓања:
    5.418
    Зошто ја нема веќе од Еssence Stay all day?

17. SimSim54321

SimSim54321 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Ја користам Миша бб кремата веќе 2 години, и пудра не сум ставила од тогаш. Имам нормално на кај суво лице, и сега веќе ако ставам пудра (иако претходно ја подготвувам кожата со тноер, крема) некако ја осеќам тешка на лицето, и ми ги истакнува "борите" и ми додава години. Миша ми е супер, но за излегување, или некои настани, би сакала да користам нешто попокривно. Сакав да ја земам Este Lauder Double Wear, ама не ми се експериментира на таа цена, повеќе коментари се дека не е за тип на кожа како мојата.
    Дали има некоја пудра што делува така dewy и сте задоволни? :sun:

На Astrum.Obtutus му/ѝ се допаѓа ова.
  18. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    19.309
    Допаѓања:
    110.404

Double wear е за мрсна кожа , јас што имам мрсна кожа веќе избегнувам такви мат пудри, ајде за негде ако одиш свадба прослава е ок, ама за секој ден не е. И мене ми се вовлекува во тенки линии, и веќе избегнувам такви пудри.

За твојот тип кожа ако сакаш пудра , Bourjois healthy mix и Loreal true match

19. SimSim54321

SimSim54321 Активен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2024
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Ти благодарам. Borjois healthy mix сум ја користела, супер е, може пак да и се вратам. Loreal true match ја земав последно, и исто не ми легна, дури и таа ми го матираше лицето. Кај другарки скроз добро се покажала, и дава убав свеж ефект.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Youknow

Youknow Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    2.330
    Допаѓања:
    4.596
    Ми треба пудра (со средна/послаба покривна моќ) или бб крема за многу сува кожа.
    Освен Лореал тру меч и миша бб.