Да ми препорачате некоја добра мат пудра која нема да биде впечатлива како фасада на лице, туку да има мазен smooth ефект?
Дали некоја ја има користено пудрата за лице L'Oreal Vitamin C? Дали сте задоволни? Дали свети лицето? Фала
евелин wonder match, севентин натурал велвет, 550ден-800/900ден зависи каков тип на кожа имаш. инаку пудрата е доста лесна L’Oréal Paris Infaillible 24H Fresh Wear за оваа ли прашуваш?
На Диор стик пудрата е ова? Не можам да видам убаво од сликата, ако е тоа, го имаше во Космо, сега моментално не знам дали го имаат.
Искуство со пудрава? И како се нијансите? Ќе ја ставам и преку ден за на работа па не сакам да е како паштета на светло.
Јас сум презадоволна, барај имам пишувано низ темава, ама знам доста членки после мене пишаа дека не им се свиѓала...има доста голема покривност и се познава дека имаш пудра не е некоја незаприметлива ама кога имам акни мене ми е преубава..баш ја носам овие недели дури имам уште малку боја останато од одмор и мислам од следната недела ќе морам да ја паузирам до следното лето...јас сум светла, обично втора нијанса од сите пудри и најсветлата нијанса од оваа пудра ми е темна преку година
Баш ја меркав и се мислев дали да ја земам, убаво ми изгледа ама кога и да отидам до ДМ не можам нијансата да си најдам, не знам дали брзо се распродава или што е работава.. и ја сум прилично светла, обично од сите пудри најсветлата нијанса ја купувам. Некои викаат дека многу оксидирала, дали и вас ви оксидираше?
штом си најсветлата ич да не ја купуваш...118 е најсветлата нијанса кај нас, мене ми одговара само кога имам боја на лето, од мејбилајн ја имам другата варијанта на оваа пудра само мат што е 112 нијанса, е таа ми спие на лице на зима.. значи со 118 не се обидувај воопшто
Дали некоја има нарачувано од shineskin.mk? Гледам дека имаат многу брендови што ги нема кај нас, но не знам дали се оргинали и legit.
Евтино хаха Не значи ако е скапа е добра ,имам пробано Есте Лаудер , кога се видов во огледало се исплашив , ама се зависи секој е различен ,мене баш скапите пудри ми биле крш
Малку е по скапа, знам, јас не сум човек што користи секојдневно пудра. Точно дека не е све до парите. Јас од оваа сум презадоволна, сум пробала и дрогериски и многу по скапи од оваа.
Да, исто не би ја препорачала за нормална, комбинирана кожа, само за екстра мрсна, мат ефект како и таа на Есте. Јас веќе стојам далеку од вакви тешки пудри[/QUOTE]