Не додржав, ја купив одма Стварно е ептен убава пудрата. Денес е втор ден како ја користам и не верувам дека во скоро време ќе експериментирам со други пудри. Убаво лежи на лицето, не оксидира, трајна е цело работно време (па и повеќе ама јас ја вадам) се надоградува покривноста, лесно се нанесува. Не и најдов некоја мана до сега, препорака и од мене.
Ја имам и моментално ја користам ама некако многу како жолти нијансиве. И многу е течна. Ја мешам со макс фактор. И тогаш му доаѓа ок.
Моја препорака: хидрирај го добро лицето пред да ставиш пудра, ти препорачувам серум со хијалуронска киселина и некој добар крем за сува кожа. И јас имам пресува кожа и сите пудри што сум ги пробала за сува кожа ми се катастрофални, премногу течни, те оставаат некако чудно мрсна и леплива и буквално што и да допреш на лице, пудрата останува на него од што е течна. Па посебно Loreal True Match, ужасна ми беше таа пудра. Јас почнав да користам пудри за нормална кожа, меѓутоа пред тоа лицето добро го припремам со крем и серум и навистина имам многу подобар ефект така, не ми е толку суво а пудрата си седи на место.
Како оди постапката, објасни ми? Проблемот е што јас имам себореичен дерматит па не знам каква крема би ми одговарала. Некако откако ми се појави дерматитот кренав раце ид лицево. И кога ќе ставам пудра некогаш како паштета сум и баш како што објасни ми остава траги насекаде ако се допре нешто до лицево мое. Како пет кг да сум ставила пудра а не ставам многу :/
Си била на дерматолог? Не знам дали смеам да ти давам совети чим имаш таков проблем, но ќе ти кажам јас што користам: На влажно лице ставам хијалуронска киселина (јас ја користам на The Ordinary, исто и предобра е и на La Roche Posay), откако ќе се впие ставам крем (Natural Moisturizing factors + Phytoceramides е ОДЛИЧЕН на The Ordinary за сува кожа). Понекогаш наместо серум со хијалуронска ставам серум со Бета глукан, и тој е за хидратација, можеш да најдеш на Coslovemetics имаат добри. Над тоа си ја нанесувам пудрата и немам никаков проблем потоа. Види дали смееш да го користиш кремов на The Ordinary, неописливо најдобар е од сите досега за сува кожа што сум ги пробала, верувам дека ќе ти помогне. Малце е скап (редовна цена му беше околу 22-25 евра), но верувај ми вреди за секој денар.
И двете се покривни, но Хелти микс е за сува кожа , никако не е за мрсна, а од Ревлон пудрата имаш и за сува и за мрсна кожа.
Кожата на лицето цел живот ми беше масна но сега постпартум почна да ми станува посува на некои делови и гледам дека веќе пудрата и коректорот што ги користев со години прават лошо да ми изгледа шминката. Ги користам Loreal Infaillible и коректор и пудра. Не можам да кажам дека сега имам целосно сува кожа ама ете понормална ми е, не е веќе масна. Дали имате некоја препорака за коректор и пудра, да сменам со нешто ново? И важно ми е да се со висока покривност, имам црвенила како остатоци од акни.
Ама дали е доволно покривна за лице со црвенила, акни? Мислам дека имала мала покривност, како да ја носела некоја другарка па да сум приметила… можда и се мешам со некоја друга. Фала во секој случај
Мене ми е супер... ако сакаш да добиеш поголема покривност, нанеси пред пудрата коректор. Вака лесна пудра е не изгледа како маска на лицето