Форумџика на годината

Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.879
    Допаѓања:
    188.570
    Имам пишувано и претходно откако престанав да користам пудра секојдневно, особено од корона навака доста ретко, сега кога и да аплицирам имам проблем со очите. Ми реагираат на сите дрогериски пудри.
    Можда ќе прочита некој со ист проблем па ќе знае да ме советува каква да земам. Значи маскара не ми смета, ама пудрата ми прави црвенило во очите, ме пецкаат и ги осеќам многу тешки. Дали има некоја со слично искуство и дали постои некоја пудра со “благ” состав?! Или знае што да избегнувам во составот на пудрата. Не ми е за секој ден, ама сакам да имам пудра што кога ќе ја користам нема да ми прави проблем. :doh:

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  2. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    3.791
    Имав и јас проблем со очите, ми солзеа од пудра, а секаква пробав (од дрогериски мислам). На крај се вратив на бб крема, или ако веќе ставам пудра, најмногу 3-4 часа и ја тргам. Во тој временски период е ок, ама подолго одма ми предизвикува солзење, осетливи очи ваљда... Со бб крема немам такво нешто, а сепак врши работа, колку толку... За твојот случај можеби некоја состојка е во прашање, дали имаш пробано од алверде или друга органска?

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.879
    Допаѓања:
    188.570
    Имам пробано Алверде со неа мислам и многу побрзо ми реагираат. Од бб крема некако брзо ми светнува лицето од неколку вака што имам пробано ми се покажале ко тешки, не знам дали сите се такви тие не ми се многу истражени и пробани.
    Не знам што се случи, сум немала проблем никаков со никаква пудра и сум користела секојдневно и со саати и за до супермаркет што се вика и многу се нервирам што сега не можам да најдам некоја што ќе ми одговара.

Дали овој проблем ти е настанат одпосле или цело време вака си реагирала на пудра?

4. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    3.791
    Отпосле, до пред 3-4 години гајле немав буквално од ништо, сега и онака ретко се шминкам а како ми минат годинките се нешто смета се некои нуспојави... :doh:

5. Aquanalia

Aquanalia Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    147
    Можи ми е глупо прашањево и не е за тука, ама каде, мислам дали рака,лице, врат пробувате тестери за нијанси на пудри?
    Никако не можам да си погодам соодветна нијанса:tmi:

6. FlirtBerry

FlirtBerry Истакнат член

Се зачлени на:
    15 октомври 2025
    Пораки:
    872
    Допаѓања:
    3.584
    Јас на врат пробувам, таму најубаво се гледа.

На Aquanalia му/ѝ се допаѓа ова.
  7. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.745
    Допаѓања:
    135.179
    Јас на дланката.

На Aquanalia му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.879
    Допаѓања:
    188.570
    3 години како лутам меѓу пудриве и не можам да си најдам соодветна. Претходно мислев дека е до маскарата па менував маскари додека сфатив дека пудрата е уствари проблем.
    И јас исто, гајле немав до пред некоја година.

А со диоптрија имаш проблем? Носиш очила? Јас треба да носам ама не носам, па се мислам дали и тоа дополнително влошува.. :doh:

На MiloMalo му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MiloMalo

MiloMalo Популарен член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    1.073
    Допаѓања:
    3.791
    Леле да, исто мислев до маскарите е на крај испадна дека не ми трпи веќе лицето... Тоа е.. Немам проблем со видот инаку...

На Yowannty му/ѝ се допаѓа ова.