@koritsaki @ubavka1 Ви благодарам, мислев на некоја со средна покривност доволно само црвенило да покрие, немам друг проблем. На Catrice ја имам пробано, таа е ептен покривна и изгледав како паштета да имам на лице. Ми изгледа дека никогаш нема пудра да си погодам.
Мислење за оваа пудра за лице? Во Шатце е намалена на 640. Знам онаа во шишенце беше многу популарна порано за мрсна кожа.
Не знам, ама мислам одамна ја гледам онлајн намалена. Ако е истата формулација како таа во шишенце мене ми се повеќе исплаќа затоа што мислам дека од туба полесно се извлекува целата пудра, а во шише не можеш да ја дотрошиш во целост, секогаш останува нешто внатре.
Ne e mat. Vo odnos na pokrivnost, true match za sporedba e popokrivna od ovaa. Jas imam kombinirana koza i mi svetnuva od ovaa liceto. Spored mene e podobra za normalna ili posuva koza
Случајно ми излезе темава па да пишам дека моментално оваа пудра ми е најдобра. Не е скапа, помалку од 10 евра е тука. Од dm. Покривна и некако лицето полно ми го прави, не знам како да објаснам, мазно и свежо, и некаде нели брчки имам или нерамнини ама после пудрава изгледа се мазно, свежо, помладо, потполнето. Нова е. Исто и моливче за уста и карминот lifter се топ. Не знам дали дека се нови па затоа се океј, можеби после ќе ги под уништат, откако ќе почнат да се барани.
Само што сакав да прашам за пудрава, постов ко по нарачка ми дојде. Скролајќи, ми излезе едно видео на Инстаграм и баш ми се допадна ефектот што го дава пудрава. Каков тип на кожа имаш? И дали има убав избор на светли нијанси?
Јас имам никаква кожа. Мрсна, проширени пори, црнки, пред добивање акни, брчки. Имаше ама сите беа искупени па јас потемна купив 220. Мислам дека помалку од 6-7 нијанси имаше. Користам пудра за нормална и сува, од за мрсна ми е ужасно лицето како забетонирано. Со пудра за сува и нормална изгледам свежо и природно.
Пак за пудрава јас. За прв сум до толку воодушевена од некои производи. Се надевам дека нема да им сменат состав. Сакав да кажам дека прво го пробав карминот maybeline lifter карминот нијанса 108 и бев уау, жив е, сјае, покривен, траен, не се пренесува на заби. Дури и забите ми изгледаат уау покрај него. И случајно во дм гледам нова пудра и на неа пишува lifter ама премногу ефтина и ми беше чудно да е добра ама мораше да ја пробам. Една пудра потрошив, до сам крај беше ок. До сега пудрите ми биле чудни на крај ама оваа можеби дека пумпица има па затоа остана свежа. За прв пат отворив и јас инстаграм да видам за пудрава и гледам по 5 милиони прегледи имаат некои видеа и коректор ми излезе, ќе треба да го пробам. Инаку ми нема излезено до сега.
Мораше да гуглам. Оксидира значи да ја промени бојата? Пишува ако се користи прајмер (а maybeline има добар прајмер) немало да оксидираат течните пудри. Немам приметено. Ќе видам утре… Ама искрено кај ниту една пудра немам приметено да оксидирала не знам.
Има пудри кои приметувам по неколку часа како портокалова нијанса да добиваат, не знам дали има врска каква е кожата или подлогата, значи бојата како да се менува кон потемно.
Дада, јасно ми е за што збориш. Прашањето ми е дали имаш такво искуство со конкретно наведената пудра?