Новата пудра на Мејбилин е екстра. Го изедначува тенот, дава plump ефект и не оксидира. Ја користам нијансата 119.
Јас од пудрава воопшто не останав задоволна, во шишенцето цела е оксидирана. Не беше нијансава ваква а ја купив јануари месец. Уште кога ја отворив по некоја недела потемне. А штета, баш е покривна и трајна беше на мрсно лице.
Од новава пудра Lifter на Мејбилин имаат ли донесено повеќе/посветли нијанси во споредба со претходната Lumi matte? Таа многу сакав да ја пробам ама сите нијанси претемни ми беа, па се израдував за новава што сте задоволни. Само нијанси да има.
Јас денес ја земав најсветлата, 112ка, убаво изгледа. Чисто ја пробав дома како ќе ми одговара на лице, добро стои, природно, а за трајност ќе видам допрва
Imam prasano ovde za pudra za suva koza posledno mi preporacavte loreal true match. Se okej e ama dali ni se prezasiti liceto ne ja osekav nekoe vreme ko bez nisto da bev. Vo meguvreme da ima nesto novo za Suva koza da mi preporacate da se pocastam
Да супер е, ја земав и јас пред некоја недела, но како да ја погрешив нијансата. Ја земав 123. Дали 119 имаше жолт подтон или неутрален? Нешто изгледа поради тоа не ја земав посветлата. Потоа земав новата на Catrice skin like tinted moisturizer. Како крема е. Па ќе ги мешам. Дали знаете каде ја има оваа пудра. Ја барав но како уште да ја нема кај нас. Јас имам баш ист ваков проблем. Кога престанав со подолго користење ми се појави иритација на очите. Пробав се и на крај ми се погоди оваа пудра. Во принцип никогаш не сум била по пудрите на Макс Фактор ама оваа ептен ми се погоди и не ми солзеа очите. Не ја менував неколку години и мислев конечно се спасив. Периодов ја повлекле од употреба и никаде неможам да ја најдам. Сега повторно тестирам нови но можеби пак ќе пробам некоја на макс фактор. Ако најдеш нешто соодветно извести не.
Јас се мислев помеѓу оваа нијанса и една потемна, но другата имаше многу жолт подтон. 119 неутрален подтон има
Оваа е потемната изгледа. И баш е жолтеникава. Мене ми требаше со жолт подтон бидејќи таков ми е тонот на кожата, ама оваа е некако премногу за мене. Доаѓа лето и мислам дека за тој период ќе ми биде идеална. Или ќе ја земам и посветлата и ќе мешам.