Течна пудра за лице

Дискусија во 'Лице' започната од angel, 23 ноември 2009.

1. Sun.shine

Sun.shine Истакнат член

Се зачлени на:
    21 април 2011
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    116
    Да, и јас сум ја користела и сум задоволна. Само би додала дека е лесна пудра повеќе за преку ден и за во лето и не покрива кој знае колку. Јас немам потреба од многу покривна пудра ама ако некој има проблематично лице и сака да скрие некои недостатоци тогаш не би му ја препорачала Делине туку Макс Фактор, тие се малку појаки :)

2. Discovery

Discovery Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2011
    Пораки:
    249
    Допаѓања:
    228

Малце е тешка ама не е лоша,се трпит ;) И ги сакам светките шо ги имат :inlove:

3. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.173
    Користам Менхетн 9 и сега за сега не планирам нешто да ја менувам, иначе почнав да користам пудра од некаде прва година факс иако не сум многу по пудри ама некад стварно е потребно да се стави :!: иако е поздраво да се остави лицето такво какво што е за негово добро ...

4. kikikikirika

kikikikirika Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    2.030
    Допаѓања:
    4.604
    ПОрано многу пудра користев па купував поевтини Импала, делине, Кетрин Арлеј а последнава најарна ми беше. ВО последно време слабо ставама пудра не е ко порано да се шлакам секој ден. Одамна неам купено на Менхетн колку им е цената сега?
    Знам дека беше нешто повеќе од 400 денари , незнам сега колку е. А читајки од вас и оваа Есенс (за која прв пат слушам) мислам оти ке ми одговара.
    Имам комбинирана кожа која би ми одговарала пудра ама да не е поскапа од 500-600 денари оти не ми се дава пари за нешто што ретко го користам.

5. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Пследна купена течна пудра ми е оваа..ми беше доста фалена па ја зедов да ја пробам..пишува за осетлива кожа,а јас имам комбинирана кожа и без крема за лице лицето го прави одлично,само малку нијансата ме зезна ја зедов првата NUDE ама знам дека за мојов тен нема никаде пудра морам да мешам..Па, сакав да ве прашам пофалби/критики за оваа пудра од тие што ја користеле :wasntme: (многу се мислев пред да ја земам)

6. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.142
    Допаѓања:
    81.644
    400-500 денари е пудрата, инаку цената варира, зависи од каде ќе ја купиш.
    (мојата ја зедов од Шатци 450 и си добив и камена :angel: , инаку земена ми е од пред 1-2 месеци, ама скоро почнав да ја користам и само пофални зборови за пудрава.)

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  7. happygirl

happygirl Форумски идол

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    4.583
    Допаѓања:
    23.770
    Пред некој ден си купив пудра Classics. Решив да ја пробам. И добра е, ми се допаѓа за сега.

8. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    јас ја користам моментално оваа пудра бидејки е полесна за лицето и да мојата нијанса е иста како твојата и јас ја зафркнав работата иначе нуде е жолтеникава и не ми одговараше многу сега бидејки имам добиено потемен тен е ок а мислам дека неутрална е фавн (fawn) и таа е за оние со светол тен инаку за пудрата немам некои поплаки само што не е многу трајна додека со камена пудра стои повеке време и најбитно лесна е не се ни познава на лицето дека имаш пудра ставено.

На SpoiledBaby му/ѝ се допаѓа ова.
  9. CrystalNoir

CrystalNoir Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јули 2011
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    92
    јас ја користам моментално оваа пудра бидејки е полесна за лицето и да мојата нијанса е иста како твојата и јас ја зафркнав работата иначе нуде е жолтеникава и не ми одговараше многу сега бидејки имам добиено потемен тен е ок а мислам дека неутрална е фавн (fawn) и таа е за оние со светол тен инаку за пудрата немам некои поплаки само што не е многу трајна додека со камена пудра стои повеке време и најбитно лесна е не се ни познава на лицето дека имаш пудра ставено.[/quo

Која е цената на пудрата?

10. Bloom

Bloom Истакнат член

Се зачлени на:
    31 јули 2011
    Пораки:
    67
    Допаѓања:
    40

Manhattan natural mat.
    Доволно покрива, матира, не свети лицето одпосле, за преку ден ми е совршена. Воопшто не се ни приметува дека имаш пудра на тебе. Ја земав од Јуник - 400 и нешто беше. Нијансата е 70 - Ванила.
    Ја барав префектот ама ја немаше, па ја земав оваа да пробам. Колку што можев да разгледам вака на интернет пишуваше раазликата е тоа што оваа е со блага до средна покривност, а перфектот од средна до голема покривност.
    Како што кажав за ден ми е совршена, за навечер плус камена одозгора.
    Имам мрсна кожа, со малку флекички од акни, ги покрива доволно, не изгледам како восочна фигура.
    Кога ќе ми се потроши сакам да ја земам перфектот колку да видам каква разлика има, но се на се - пудрава е супер.

11. Rose96

Rose96 Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    2.680
    Допаѓања:
    37.125
    оваа ја користам од мене многу ми е добра ама планирам да ја сменам затоа што многу ми викаат дека била за постари а не за тинејџери :)

Прикачени фајлови:

• unnamed.jpg
      unnamed.jpg
      Големина на фајлот:
      4,8 KB
      Прегледи:
      481
    На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  12. zlatnaa

zlatnaa Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јуни 2010
    Пораки:
    81
    Допаѓања:
    57
    Јас ја користам Буржоа пудрата и сум многу задоволна, многу убаво мириса и ја прави кожата мека, еве оваа :)

Прикачени фајлови:

13. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Ја има некој користено пудрава? Добра е? :^) [​IMG]

14. SpoiledBaby

SpoiledBaby Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    890
    Допаѓања:
    305
    Јас ја зедов 500 денари од Шатци

На CrystalNoir му/ѝ се допаѓа ова.
  15. eleonor44e

eleonor44e Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    2
    а да ве прашам колку часа ја задрзувате пудрата на лице?

16. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    јас ја земав 410 ден од космотинекс

На CrystalNoir му/ѝ се допаѓа ова.
  17. dlikedevil

dlikedevil Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    55
    Јас ја користам најсветлата од Лореал и можам слободна да ја препорачам на сите, покрива, не е тешка, не свети.. прекрасна е!!

Прикачени фајлови:

• Cos96_4.jpg
      Cos96_4.jpg
      Големина на фајлот:
      21,3 KB
      Прегледи:
      251
  18. WhiteAngel

WhiteAngel Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2011
    Пораки:
    2.107
    Допаѓања:
    1.642
    Си ја сменив пудрата и сум многу позадоволна како изгледа на лице. Есенс софт енд натурал, двојче, најсветло...што да правам кога такво ми е лицулето... 255 денари беше мислам или тука негде цената. Не прескапо, не преефтино, а добро.

19. Scar.Tissue

Scar.Tissue Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    371
    Допаѓања:
    1.045
    Прв пат пудра почнав да користам во втора година средно, ради реда, бидејќи почнав почесто да излегувам,(не дека имав потреба), па затоа како за почеток, користев Deline. Искрено јас сум многу задоволна, иако е лесна, крем пудра.
    Често добивав прашања каква пудра користам и дали е многу скапа.
    Лицето ми беше доста чисто и мазно.
    Потоа за роденден за подарок добив Giordani gold.
    Не ме бендиса, многу чудна ми беше, па и уште бојата ми ја утнале |(
    Многу грубо стоеше на мојата кожа.
    Сега користам Time Plus - Seventeen
    и задоволна сум. Соодветна за годините. Достапна за секого.
    А некогаш знам да ставам и камена пудра, за финален изглед.
    Сакав колку да пробам, па затоа зедов Catherine Arley. Ја зедов за 150 денари и се покажа многу подобро отколку што очекував.

20. t.w.e.e.t.y

t.w.e.e.t.y Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    562
    Допаѓања:
    617
    јас оваа ја користам... :)

Прикачени фајлови: