Ja zedov istava ama nisto posebno ne e. Barem na moeto suvo lice ne se pokaza najdobro. Sredna pokrivnost ima.
Јас ја пробав на тестер втората најсветла после 90, и мава на жолто. Многу тешко да се најде добра дрогериска пудра за нас светлите.
Јас ја имам нијансата 112. Нијансата 112 за мојот светол тен е темна и оксидира. Пудрата е за сува кожа има ниска покривна моќ и остава сјаен ефект. Лесна пудра ми се допаѓа. Ја сетирам и не светнувам додека ја носам.
Луѓе, со што ги покривате порите на лицето? Не зборам за мали пори туку за баш големи и низ цело лице. Ставив кило прајмер и пак се познаваат. И со коректор и со пудра се знаат. Шо да ставам?
Јас видов една техника на youtube мислам и ми помага малце. Наместо наеднаш да ставам неколку пумпи пудра, ставам многу мала количина, па чекам да се сетира, па уште еднаш така, па коректор и на крај камена со сунѓерче, од овие што се како пуфкасти. На крај обавезно спреј за да изгледа поприродно и не прашкасто.
Јас имам мрсна кожа. Ја користам моментално L'Oreal True Match. Мене ми одговара ептен. Некогаш ставам од ова на Аура врз неа, некогаш не, како ќе ми дојде. Мајка ми ја користи L'Oreal Infallible. Еднаш ставив и никогаш повеќе, тешко се размачкува по лицето, ми се собираше на едно место, како паштета беше.
Оваа топ е за мрсна кожа. Ептен е покривна баш за вечерни излегувања и посебни пригоди е супер. Само не сум сигурна дали сеуште ја продаваат, мене ми е купена пред повеќе од година дена.
Јас на Catrice би ти ја препорачала, нема многу густа текстура и полесно се размачкува за разлика од Loreal погоре, барем според моето искуство.
Ја нема повеќе оваа пудра не се произведува а за мрсна кожа беше една од подобрите, Некоја замена за неа ни јас се уште немам најдено