Сепак не ставај се на лице Ова е доста солидна пудра околу 500 ден е мислам Ако бараш уште поефтино, нешто од алверде да видиш или Golden Rose мислам имаше нешто околу 300 ден ама не сум користела ништо од нив, не знам какви се
@simona_baby До кај 500, ја имам користено Catrice HD, но би пробала нешто друго, мислам дека нема да ми одговараат нијансите. @Babygirll3 па во dm сметам дека и нема нешто толку крш што не би го ставила на лице. Alverde не ми се допаѓаат, а таа на wet n wild ќе ја разгледам, ти благодарам.
И од аура имаш нешто под 500 Или уште една опција, имаш на макс фактор стик пудра/коректор мене многу ми бркаше работа 300 и нешто беше мислам јас долго само него го користев, за летово мислам ќе ти заврши работа
Јас најчесто купувам течен коректор во темна боја и го мешам со пудрата на горниот дел од дланката. Можеш истото и со стик контура.
Ja пробав и на лицето повторно сува ми доага, значи после лукс од авон пудра за мене нема. Од ревлон која е за сува.
Може треба да ја спремиш кожата на лицето подобро пред да ставиш пудра, добро хидрирај ја или некој добар прајмер земи си, јас имам многу сува кожа, особено околу носот па не сум имала никогаш проблем особено не со оваа пудра. А може и да не ти одговара нели секоја кожа различна е ама па ниедна не може да не ти одговара, не знам…
Сува е мојата многу а јас сакам пудрата да ми дава сјај на лицето, ама може дека немав крем одоздола само ја пробав во dm.
И најскапата пудра на светот да ја земиш, ако не ти е спремна и хидрирана кожата, нема да изгледа убаво