Втората е потешка дефинитивно. Првата е за млада кожа, мислам дека е истата со цинк, јас ја имам користено пред доста време, во пубертет само имаше друга опаковка. Покрива но мене ми беше јака пудра, ми го правеше лицето малце флекаво, ама ок тоа сум јас со мојата чувствителна кожа. Втората колку што знам е за мрсна кожа.
Фала ви и на двете за одговорите, инаку ја користам оваа вторава, задоволна сум иако е паштетеста понекогаш, ама барем не светам од неа и топло им ја препорачувам на сите оние кои имаат мрсна кожа. Ајде сега, пофалби, поплаки за оваа првата, некако ме привлече. Ме интересира дали е потечна или посува, и покривноста. Spoiler
јас ја користев ова пудра последно...потечна е од та во црното паковање,мене добро ми покриваше (имам инаку мрсна кожа со флеки од акни и по некое мозолче).мене ми беше добра само единствена замерка ми беше потемна оти сум многу бела.исто така и долг период трај.можиш да ја комбинираш со камената пудра од истата линија.
Девојки што мислите за јанг дерм пудрите? не се скапи 60тина денари, дали сте ги користеле некогаш и што мислите?
Мене ми се ко паштета да сум ставила на лице,а остај па и што не покриваат ништо. Мене лично не ми се свиѓаат,ама ете девојки од форумов се имаат фалено од нив,па зошто да не пробаш? Како што рече,ефтини се,немаш што да изгубиш..
Лесна е а покрива се, не се ни осеќа дека носите пудра... а лицето изгледа... стакло! Еве јас имам проблематично лице и ја користам и сум најнајнајзадоволна!
Јас долго време ја меркав Ревлонот и конечно ја купив...2 пати ставив до сега па неможам да оценам уште дали е добра или одлична.По препорака од тука многу ја фалеа па сакав да ја пробам. Иначе имам чисто лице не ми треба некоја многу прекривна но за навечер сакам баш такви пудри. Сепак од 2 пати ставање не сум баш импресионирана,ја платив 900 денари,мојата е за нормална кожа.Мислам дека пак ќе се вратам на Буржоа таа со овошни коплекси,некако добро ја поднесувам.А сакам и тој серумот да го пробам со црвеното капаче на Буржоа,не ја знаев разликата па ми рекоа во Космо дека тоа било повеќе за сјај и имало помала прекривност од пудрата со црно капаче од истата линија на Буржоа.Мислам дека за преку ден би било супер. Ме интересира за SEVENTEEN пудрите,порано доста ја користев ама од новиве не сум пробала која им е разликата?дали покриваат повеќе?тие претходните беа добри,убаво прекриваа но по одредено време лицето започнуваше да ми засјајува по малце на одредени делови,тоа беше единствениот минус кај таа пудра,иначе текстурата беше во ред.
И јас ја користам истата пудра,добра е но не е издржлива на лицето трае околу 2 часа и потоа некако се разлева и да за сува кожа е добра,и да напоменам дека не е баш покривна повеќе е како за изедначување на тенот.Тоа е моето искуство со пудрата,сепак разгледај си и некои други мислења. Цената јас кога ја купив пред два месеци беше околу 500 денари.
Едно прашање, ако некој знае. Стварно ли имало пудри со розова и жолтеникава основа ?? Дека јас сум потемничка така, и секогаш лицето ми ,,порозовува,, од пудрата, па морам и на вратот да ставам пудра, да се изедначи. Јас искрено првпат слушам за ова, стопати имам прашувано и во Јуник и во Космо за која пудра повеќе ќе ми одговара, ми кажувале само бројчиња. И што ако користам 4ка моментално, пудрото си е супер, покривно и се тоа, него едноставно мислам дека може да се поклопи уште мааалку повеќе со мојата боја. Ако купам потемно, испаѓа порозово. Ако има стварно вакви пудри, каде да ги барам и што пари се ?? Барам со жолтеникава основа.
А да не знаете колку пари е втората пудра и кај можам да ја најдам? Или ако некој веќе ја има користено да ми каже дали покрива доста и сл.
Ja има насекаде, во сите поголеми парфимерии и дрогерии. Цената варира - мојата ја зедов околу 400 или 450 од Космо (не се сеќавам, ама тука некаде беше). Пудрата е само за мрсна кожа, на сува никако - има да ја направи прав и пепел! Покривна е многу, трајна е, не свети лицето, ама за сметка на тоа е доста тешка и потешко се размачкува на лицето без претходно нанесена подлога - крем.
Да, има пудри и со розеникава и со жолтеникава основа. Еве на пример, една од тие на Јанг Дерм, 5ка или 6ка, има екстремно розеникава основа. Буквално се познава дури, не ти треба ниту руменило, ниту бутур. Тие што се нијанси на honey, beige, sand, обично се со пожолта основа. И не знам зошто продавачките кај нас воопшто не укажуваат на ваков факт, јас ретко сум сретнала некоја која е прилично компетентна за пудри, да ти каже разлика, па за каков тип на кожа станува збор, трајна ли е, покривна ли е, мат, на која основа мава, што би ти одговарало на тенот и составот на кожата... Јас секогаш бирам нијанса до две потемни од мојот тен зашто така се навикнав, и секогаш им давам некои насоки, пример барам нијанса како Seventeen бр.5 , или Ментехен песок нијанса, и абер немаат од животот... Само тестер му е мајката.
во бисер во една парфимерија нз сега точно како се викаше има една девојка што работи и ептен ги владее пудриве и се знае да каже за сите,покривна не покривна,за вакво или онакво лице,и во Јуник се ок зависи кои ама повеќето се ок знаат да те упатат колку толку,мене ме интересира од тие што сте користеле Maybelline,споредба меѓу аффинитоне и оваа новава дрим сатин,која е подолготрајна и попокривна?јас имам суво лице и ми одговара аффинитоне ама некако сакам да сменам малку,некоја подолготрајна барам.